Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Kursova_Kostiv(1).docx
Скачиваний:
276
Добавлен:
12.02.2016
Размер:
1.35 Mб
Скачать
  1. Опис об’єкта охорони

Об’єктом захисту є приміщення № 11. Будівля, в якій знаходиться об’єкт захисту, розташована в центрі міста, перед будинком розміщена вулиця по якій проходить рух транспорту і пішоходів, з правого та лівого боку будинку знаходяться відкриті площадки для відпочинку, за будинком розміщена стоянка автомобілів працівників яка є під охороною.

Перекриття: балочне - дерев’яні балки: 20-40 см в висоту, 8-20 см в ширину і до 15 м в довжину. Відстань між балками – в межах 60-150 см. Між балками кріпиться звукоізоляція з мінеральної вати.

Зовнішні стіни: цегляні, товщиною 0,4м.

Внутрішні стіни: цегляні, 0,25 м.

Вікна: пластикові вікна з подвійними склопакетами.

Двері: подвійні двері, дерев’яні.

Система вентиляції: природна та штучна.

- Природна створюється без застосування електрообладнання (вентиляторів, електродвигунів) і відбувається внаслідок природних факторів – різниці температур повітря (ззовні та всередині приміщення), зміни тиску, вітряного тиску. До неї відносяться вентиляційні короби.

- Штучна - моноблочна система вентиляції, розміщена в шумоізольованому корпусі. Крім вентиляції у приміщені передбачено кондиціонування повітря.

Опалювання: в будинку автономна система опалення – водяна.

Електроживлення:

У будинку встановлено, в підвальному приміщенні:

- Стабілізатор напруги, що нормалізує мережеву напругу при тривалому зниженні або підвищенні напруги.

- Дизель-генераторна установка (ДГУ), що забезпечує електроживлення важливого обладнання при довготривалій відсутності напруги. Укомплектовано пристроєм, який забезпечує автоматичний запуск/зупинку станції при відсутності/відновленні подачі напруги.

- Джерело безперебійного живлення (ДБЖ), що постійно захищає побутову техніку і обладнання від проблем електроживлення.

В приміщеннях захисту є система електроживлення та електроосвітлення, відповідні складові якої під’єднані до ДБЖ та стабілізатора напруги.

Охоронно-пожежна сигналізація:

Пожежна сигналізація, що входить в склад охоронної, складається:

1) Пожежні датчики – прилади для подачі електричного сигналу про пожежу – комбіновані (тепло-димові);

2) Приймальні пристрої – служать для прийому сигналів про пожежу від пожежних датчиків, індикації номера об’єкта під охороною, зякого прийнято сигнал, і звукова сигналізація про отримання сигналу небезпеки, а також трансляція сигналу в підрозділ пожежної охорони;

3) Лінії зв’язку;

4) Джерела живлення.

Складові охоронної сигналізації:

1) Сенсори руху ;

2) Датчики розбиття скла ;

3) Датчики відкриття вікон та дверей.

  1. Хід виконання роботи:

1. Аналіз об'єкту захисту:

План-схема розміщення будівлі

Позначення - номер і назва приміщення

Призначення - для чого призначене приміщення

Поверх на якому розміщене приміщення (план-схема)

План-схема приміщення

2. Опис і визначення контрольованої зони

3. Описати рівні захисту

4. Види витоку інформації та їх опис

План-схема моделі поведінки уявного злочинця

5.Захист виділеного об’єкту

  1. Виконання роботи

    1. Аналіз об'єкту захисту:

План-схема розміщення будівлі

Дана будівля є приватним підприємством «Хакер Дестракшин» тому, основним видом діяльності підприємства є надання послуг. Цей офісний комплекс розташований по вул. Євгена Петрушевича. Запроектований офісний комплекс складається з шести поверхів, має паркінг та зону відпочинку.

Призначення приміщення

Об'єктом захисту є приміщення № 14 – приміщення в якому обробляється секретна інформація. У цьому приміщенні секретна інформація обробляється, використовується і знищується. Вона розташовується на сервері корпоративної мережі. Дана комерційна інформація обробляється за допомогою офісних додатків, відомчого прикладного програмного забезпечення з використанням систем управління базами даних і службових утиліт.

Будівля, в якій знаходиться об’єкт захисту, розташована в центрі міста, перед будинком розміщена вулиця, по якій проходить рух транспорту і пішоходів. З правого та лівого боку будинку знаходяться відкриті площадки для відпочинку. За будинком розміщена стоянка автомобілів працівників, яка є під охороною. Приміщення захисту розміщене на 1 поверсі будинку, який має один вихід.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]