Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ПП,Методичка № 1-8.doc
Скачиваний:
14
Добавлен:
12.02.2016
Размер:
3.9 Mб
Скачать

Завдання на лабораторні роботи

Лабораторна робота № 5

Створення програми передавача даних

Через usb порт .

МЕТА РОБОТИ: ознайомитися з процесом створення програми передавача даних через послідовний USB інтерфейс .

На рис. 54 наведено приклад програмної реалізації програми передавач даних через послідавний USB інтерфейс (див. лістінги програми).

Рис. 54. Програма передачі даних через послідовний USB інтерфейс.

Рис. 55. Діалогово вікно USB пристроїв.

Рис. 56. Діалогово вікно програми передавача.

На рис. 55 та рис. 56 продемонстровано створення елементів діалогового вікна програми передачі даних через послідовний USB інтерфейс. Зокрема наведено ComboBox, в якому при натисненні кнопки “Find Drive” відображаються периферійні пристрої під’єднані до USB порта (рис.55), та ComboBox відкриття та редагування текстових файлів для їх подальшого запису через послідовний USB інтерфейс (рис. 56).

Лабораторна робота № 6 Створення елементів програми для сканування usb-портів.

МЕТА РОБОТИ: ознайомитися з процесом створення елементів програми для сканування USB-портів на наявність підключених пристроїв до послідовного USB інтерфейсу.

Рис. 57. Сканування зємних носіїв.

На рис. 57 наведено відрізок тексту програми передачі даних через послідовний USB інтерфейс, який безпосередньо сканує USB порти на наявність підключених до них пристроїв та присвоює їм назви (див. лістінги програми).

Рис. 58. Елементи сканування зємних носіїв.

На рис. 58 наведено створення елемента діалолгового вікна програми передачі даних через послідовний USB інтерфейс, який відповідає за сканування USB портів на наявність підключених до них пристроїв та присвоює їм назви.

Рис. 59. Присвоєння назв USB пристроям.

На рис. 59 наведено приклад виконання програми передачі даних через послідовний USB інтерфейс, а саме процес сканування, який безпосередньо сканує USB порти на наявність підключених до них пристроїв та присвоює їм назви. Вданому випадку це 2 флеш носія ”G та І”

Лабораторна робота № 7 Створення елементів програми для вибору, відкриття та запису даних черер usb-порт.

МЕТА РОБОТИ: ознайомитися з процесом створення та налаштування основних параметрів програми передачі даних через послідовний USB інтерфейс.

На рис. 60 наведено приклад створенн елементу діалогового вікна виконання програми передачі даних через послідовний USB інтерфейс, який призначений для вибору даних для їх подальшого опрацювання.

Рис. 60. Створення елементу для вибору файла.

Рис. 61. Основні елементи для вибору відкриття та редагування файла.

Рис. 62. Відкриття файла для редагування та його запис.

На рис. 61 та рис 62 наведено приклад створення елементів діалогового вікна програми передачі даних через послідовний USB інтерфейс, які забезпечують відкриття, редагування та передачу даних на пристрій , який був підключений до USB порта та отримав свій ідентифікатор (див. лістіни програми).