Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Lab3.doc
Скачиваний:
16
Добавлен:
12.02.2016
Размер:
205.31 Кб
Скачать

3. Контрольні запитання

  1. Який загальний вигляд структури ?

  2. Як обчислити розмір структури ?

  3. Що таке мітка ?

  4. Як доступитись до полів структури з змінної типу структура ?

  5. Як доступитись до полів структури з вказівником на змінну типу структура ?

  6. Який загальний вигляд об’єднання ?

  7. Яка принципова різниця між структурою та об’єднанням ?

4. Контрольне завдання

  1. Ознайомитись із особливостями використання структур та об’єднання у мові С.

  2. Навчитися використувати структури та об’єднання для створення даних.

  3. Одержати індивідуальне завдання.

  4. Скласти програму на С, що дозволяє із використанням структур та об'єднань реалізувати розв’язок поставленої задачі.

  5. Виконати обчислення по програмі.

5. Зміст звіту

  1. Мета роботи.

  2. Короткий опис особливостей застосування структур та об'єднань у С.

  3. Індивідуальне завдання.

  4. Текст програми на С.

  5. Результати обчислень по програмі.

  6. Аналіз результатів, висновки.

Варіанти індивідуальних завдань

  1. Задано 4 складні математичні вирази. Перевірити чи правильно записані дужки. Якщо якоїсь дужки не вистачає видати повідомлення про некоректність виразу.

  2. В телефонному довіднику де задано прізвище абонента, його адреса і номер телефону знайти кілька абонентів, що належать до однієї ж АТС.

  3. В бібліографічному каталозі знайти книги по алгоритмічній мові С. В каталог заноситься шифр книги, прізвище автора, назва, рік видання і кількість сторінок.

  4. При обробці інформації про стан здоров’я студентів Вашої групи знайти найвищого і найважчого. В медичну карточку входить інформація: прізвище, рік народження, ріст, вага, артеріальний тиск.

  5. В списку студентів Вашої групи обчислити кількість студентів з іменами: Наталя, Володимир, Роман.

  6. Знайти найхолодніший і найтепліший день квітня. В метеорологічній інформації міститься: день місяця, температура, опади.

  7. Привести гістограму числа входжень всіх букв латинського алфавіту у такий віршик:

The owl and the pussy - cat wont to sea

In a beautiful pea-green boot.

They took honey and a plenty of money

Wrapped up in five - pound note.

  1. В файлі записана інформація про студентів груп Вашого бакалаврату КН-11, КН-12, КН-13, КН-14, КН-15, яка складається з прізвища, імені, статі і віку. Вивести на друк шифр групи в якій найбільший процент чоловіків.

  2. В файлі записано результати модульного контролю студентів Вашої групи. Скласти програму, яка по кількості набраних балів буде визначати оцінку кожного студента. Рахувати що: 100-88 балів це 5; 87-71 балів - 4; 70-51 - 3; менше 50 - 2.

  3. В файлі записано прізвище студента і його оцінки за останню сесію. Вивести на друк прізвище і середній бал студентів, як мають середній бал вищий за середній бал групи.

  4. Скласти програму, яка буде перевіряти чи правильно введена дата, тобто щоб не було 30 лютого або 31 червня.

  1. Скласти програму для визначення дня тижня. Задано рік, число і місяць.

  2. Скласти програму знаходження прізвища двох осіб, що проживають за однією адресою в різних місцях. В списку приведено: прізвище, місто, вулиця, номер будинку і номер квартири.

  3. По результатах метеорологічних досліджень за січень місяць 1990-1999 років, визначити в якому році було найбільше сонячних днів, в якому році січень був найбільш похмурий. Інформація записана у вхідному файлі у наступній формі: рік, число, середньодобова температура, хмарно або сонячно.

  4. Передбачити запис нових абонентів у телефонний довідник сортуючи їх по номеру АТС (дві перші цифри номера) і по прізвищу.

  5. У вхідному файлі записаний текст:

A swarm of bees in May

Is worth a load hey;

A swarm of bees in June

Is worth a silver spoon;

A swarm of bees in July

Is hot a worth a fly.

Скласти програму, що визначить кількість назв місяців і виведе їх на друк.

17. У відомості студентів Вашої групи записано: Прізвище і ініціали, адреса і телефон. В разі відсутності телефону в графі, що відповідає цій інформації стоять пробіли. Скласти програму яка буде друкувати номер телефону потрібного студента, а в разі відсутності телефону його адресу.

18. По результатах метеорологічних досліджень за січень місяць 1993 року, які наберете у вхідному файлі у слідуючий формі: число, місяць, рік, середньодобова температура, опади (дощ, сніг), визначити найтепліший день місяця.

19. Передбачити запис нових абонентів у телефонний довідник, якщо вже записані абоненти розміщені там по алфавіту.

20.В каталозі записано 10 назв книг в алфавітному порядку. В інформацію про книгу входять. Прізвище автора, назва книги, рік видання. Скласти програму яка дозволить доповнювати каталог новими назвами і буде розміщати їх а алфавітному порядку враховуючи і вже існуючі назви.

  1. Видрукувати 5 студентів Вашої групи, які мають найвищий бал по результатах зимової сесії. На друк вивести середній бал групи, прізвище студента і його оцінки.

  2. У одній відомості записано прізвище, ім’я і по-батькові студентів Вашої групи і рік вступу до інституту. У другий – прізвище і оцінки, що він одержав під час зимової сесії. Об’єднати ці відомості в одну і навести на друк прізвище, ім’я, по-батькові студента, рік вступу до інституту і оцінки останньої сесії.

  3. У вхідний файл записати анкетні дані Ваших студентів. Скласти програму, що розсортує Ваші записи по алфавіту.

  4. У вхідний файл записати анкетні дані Ваших студентів. Визначити найстаршого і наймолодшого студента групи.

  5. У вхідному файлі записати 25 прізвищ Ваших студентів і їх адреси. Скласти програму що виведе на друк прізвище тих студентів, що живуть на одній вулиці.

  6. У вхідному файлі записати відомість на стипендію студентів Вашої групи, де входить прізвище, ім’я, по-батькові і розмір стипендії. Скласти програму що виведе інформацію про стипендію будь-якого заданого студента.

  7. Визначити статистику оцінок, одержаних студентами Вашої групи (кількість п’ятірок, четвірок, трійок, двійок) під час зимової сесії.

  8. У вхідному файлі записана відомість по здачі першого модуля, де входить прізвище, ініціали, кількість набраних балів. Вивести на друк розсортовану відомість по прізвіщу і по набраних балах. Увідповідному масиві змінної типу структура передбачитии не менше 10 елементів.

  9. Провести редагування тексту варіанту №16 так щоб всі рядки закінчувались в одній і тій же ж позиції. Недостатню кількість позицій у рядку доповнити пробілами, розподіливши їх рівномірно між словами рядка.

  10. У вхідному файлі записано телефонний довідник (з 20 абонентів) скласти програму, яка по заданому прізвищу буде виводити номер телефону абонента.

  11. У тексті варіанту №16 визначити скільки разів зустрічається літера 0 і вивести номер рядка для цих літер найбільше.

  12. Для фрагменту тексту варіанту №16 визначити скільки разів туди входить слово ’bees’.

17

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]