Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Документ Microsoft Word (2).doc
Скачиваний:
13
Добавлен:
12.02.2016
Размер:
6.96 Mб
Скачать

4. Відомість аналогів

5. Основні етапи створення дизайн проекту квартири

В комплекті креслення:

1. Плани приміщень

2. Основні перерізи приміщення

3. Нанесення комунікації

4. Ескізи

5. Перспективні зображення

Уточнивши з замовником  архітектурно-планувальне завдання, згідно його приміщення, також узгодили термін виконання завдання, я приступив безпосередньо до проектування. Як належно, виконав декілька варіантів пропозиції по розміщенню у квартирі меблів та обладнання. Затвердив з замовником один з варіантів планувального вирішення квартири з розміщенням меблів та обладнання, дослідили витрати.

Зробив ескізні начерки кімнат, квартири наданої під проект і затвердив їх з замовником. На основі затвердженого матеріалу почав викреслювати проект даної квартири, також в програмі ArchiCAD, створював додаткову візуалізацію всіх приміщень.

Разом із замовником підібрав меблі та декор, згідно обраного стилю та фактури поверхонь до проектованих інтер’єрів. Після обговорення предметного наповнення із клієнтом, ми приступили до викреслення ескізу функціонального плану приміщень та ескізування інтер’єрів і їх окремих елементів. Розробивши пропозицію - відомість рекомендованих матеріалів, надав короткі рекомендації по розміщенню озеленення, що буде доречно до обраного стилю інтер’єра.

Згодом я виставив виконанні ескізи проектованого інтер’єру в квартирі на обговорення колегами та керівництвом. Врахувавши ряд рекомендацій, уточнення, зміни та доповнення які були мені донесені при обговорені, зробив необхідні корективи у документації, врахувавши всі точки зору, як замовника так і керівництва.

Здав комплект креслення: ескізи, проекції, перспективи та начерки керівникам фірми для подальшої роботи та робочої документації. Закінчена візуалізація була затверджена замовником.

Спеціалісти підприємства «Архново» приступили до підписання договору і робочих креслень. Був обговорений і представлений повний пакет технічної документації клієнту. Це креслення, плани і розрахунки, необхідні для роботи будівельної бригади. На цьому етапі завершилось моє завдання. Я приступив до узагальнення проведеної роботи та написання висновків.

Вид на еркер. Існуючий стан.

Переплануванню підлягала кімната з еркером , габаритами 3.92 на 7.47 , для того щоб створити відчуття простору і широти приміщення - кімнату логічно поділено на дві зони

Вид на домінуючі (двостулкові ) двері. Існуючий стан.

Вид на домінуючі (двостулкові ) двері. Існуючий стан.

Еркер – півкруглий у плані і має 7 вікон, посередині меншої (торцової) стіни розміщено двостулкові двері (домінантні,  які акцентують головний вхід у приміщення), у довшій стіні (ближчій до еркера) розміщено другорядні (рецесивні) одностулкові двері.  Еркер спрямований на північ.

У зв’язку з тим, що проектована кімната розміщена у  квартирі, яка налічує 11 кімнат різного призначення, клієнт забажав, щоб дане приміщення мало виключно відпочинкову функцію.

Проектна пропозиція інтер’єру. План.

Я запропонувала, для збільшення візуального сприйняття простору та для розмежування відпочинкових зон, влаштувати першу відпочинкову зону (зону первинної інтимності (простір в еркері)) у безпосередньому

візуальному контакті з другою зоною (зоною вторинної інтимності), інакше кажучи, вони відкриті одна до одної. Умовна межа зон йде по підлозі приміщення і підкреслена невеликим підняттям рівня підлоги зони вторинної інтимності.

Наповнення меблями та обладнанням:

Зона 1 – дев’ятисекційний диван (м’який куток), який повторює форму еркера, перед ним – кавовий столик, овальний, або круглий у плані, з двома стільцями, розміщеними перед ним навпроти дивану, навпроти другорядних дверей (примикаючи торцем до лінії розмежування зон) розміщений пристінковий бар, прямокутний у плані.

Зона 2 – впритул до стіни,  у якій розміщені другорядні двері, розміщено диван, перед ним – журнальний столик, на протилежній стіні – розміщено тумбу, на якій стоїть телевізор з колонками, (журнальний столик і диван стоять на килимі).

Проекна пропозиція влаштування проектованого інтер’єру. Варіант А. Зона 1. Візуалізація.

Я запропонувала декілька кольористичних вирішень даного приміщення.

Варіант А:

Зона 1 – дев’ятисекційний диван (оббивка дивану) виконано з і шкіри темно – червоного кольру, штори – оксамитові, темно червоного кольору. кавовий столик – нікельовані ніжки зі скляною стільницею, пристінковий бар – дерево (охра), цокольна підрізка – темна охра. Стіни – охра світла.  Пілястри, фризова підрізка, вертикальні і горизонтальні членування стіни, багети дзеркал – світло пісочного кольору. Підлога – темний горіх (коричневого кольору).

Зона 2 – диван оксамитовий, світло – бежевого кольору, журнальний столик і тумба - світло – бежевого кольору, (журнальний столик і диван стоять на килимі). Стіни – охра світла. Пілястри, фризова підрізка, вертикальні і горизонтальні членування стіни, багети дзеркал, лиштва – світло пісочного кольору. Підлога – темний горіх (коричневого кольору). Рама дверей – у кольорі підлоги.

Проекна пропозиція влаштування проектованого інтер’єру. Варіант А. Зона 1. Візуалізація.

Проекна пропозиція влаштування проектованого інтер’єру. Варіант А. Зона 2. Візуалізація.

Проекна пропозиція влаштування проектованого інтер’єру. Варіант А. Зона 2. Візуалізація.

Проекна пропозиція влаштування проектованого інтер’єру. Варіант А. Візуалізація.

Проекна пропозиція влаштування проектованого інтер’єру. Варіант Б. Зона 1. Візуалізація.

Варіант Б:

Зона 1 – в еркері – (як варіант – замість дивана, а на його місці запропоновано їдальняний стіл білого кольору на 6 персон, стільці – білі з оббивкою «слонова кістка», штори –римські, колору «слонова кістка», пристінковий бар – поєднання білого кольру  з  кольором «слонова кістка». Стіни  цокольної підрізки еркера – світло – пісочного кольору.  Пілястри, фризова підрізка, вертикальні і горизонтальні членування стіни, багети дзеркал –білого кольору. Підлога – темний горіх (коричневого кольору).

Зона 2 –диван оксамитовий, тепло – сірого кольору, журнальний столик і тумба – сірого холодного кольору. Стіни – теплого сірого кольору. Пілястри, фризова підрізка, вертикальні і горизонтальні членування стіни, багети дзеркал, лиштва –білого кольору. Підлога – темний горіх (коричневого кольору). Рама дверей – у кольрі підлоги

Проекна пропозиція влаштування проектованого інтер’єру. Варіант Б. Зона 2. Візуалізація.

Активні горизонтальні членування цокольної підрізки, плінтусів та фризу урівноважуються вертикалями пілястр, що в сумі утворює гармонійне поєднання основних об’ємів та площин.

При проектуванні квартири були враховані всі побажання замовника, в результаті отримано позитивний результат з першої візуалізації.

Як результат , було створено  функціональний і сучасний інтер'єр в стилі еклектика, а наш замовник отримав саме те , що хотів і уявляв.

Перерізів по приміщенню не подаю у зв’язку з тим, що замовнику потрібні були лише об’ємні візуалізації проектованого інтер’єру.