Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МОЯ КУРСОВА.doc
Скачиваний:
26
Добавлен:
12.02.2016
Размер:
2.48 Mб
Скачать

Додаток к

Продовження Додатку К

Продовження Додатку К

Продовження Додатку К

Додаток л

АУДИТОРСЬКИЙ ВИСНОВОК

щодо фінансової звітності

Публічного акціонерного товариства

«Львівський хлібозавод № 1»

 

 м. Львів                                                           «28» лютого  2015р.   

 

Адресат: Аудиторський висновок щодо фінансових звітів загального призначення адресується управлінському персоналу ПАТ «Львівський хлібозавод № 1», акціонерам ПАТ «Львівський хлібозавод № 1» та Національній комісії з цінних паперів та фондового ринку.

                   

1. Основні відомості про аудиторську фірму

Товариство з обмеженою відповідальністю - Аудиторська фірма «Аудитсервіс» ідентифікаційний код за ЄДРПОУ-31137126 діє на підставі свідоцтва про внесення до Реєстру аудиторських фірм та  аудиторів, які одноособово надають  аудиторські послуги  від 22.03.2005 р. №2248, продовжено до 28.04.2016р. Незалежний аудитор  Іванов В. В.Сертифікат АПУ від 12.06.1999 г. серія Б №000222, продовжений рішенням Комітету з питань сертифікації аудиторів №72 від 24.02.07 р.

            Товариство з обмеженою відповідальністю - Аудиторська фірма «Аудитсервіс»   знаходиться за адресою: м. Львiв, вул. А. Мельника, 8/1.

2. Основні відомості про умови договору на проведення аудиту

Незалежний аудитор - Аудиторська фірма «Аудитсервіс» провела аудиторську перевірку,  на підставі договору № 06/01-ГП від 21 січня 2015 року,  фінансових звітів Публічного акціонерного товариства»Львівський хлібозавод № 1», (в подальшому ПАТ «Львівський хлібозавод № 1»), що включають баланс станом на 31.12.2014р., звіт про фінансові результати за 2014 рік, а також опис важливих аспектів облікової політики.

Аудиторська перевірка здійснювалась відповідно до Законів України «Про  цінні папери  та фондовий ринок», «Про акціонерні  товариства», «Про державне регулювання ринку цінних паперів в Україні»,  »Про аудиторську діяльність»,         »Про бухгалтерський облік та фінансову звітність»,Міжнародних  стандартів аудиту (далі МСА) 700,701,720, прийнятих Аудиторською палатою України в якості Національних стандартів аудиту та іншими нормативними документами, що регулюють питання надання  регулярної інформації емітентами цінних паперів і Національних Положень (стандартів) бухгалтерського обліку.

Відповідно до пункту 28 МСА 700 чинного з 31 грудня 2006 року прийнятого Аудиторською палатою України в якості Національних стандартів аудиту, управлінський персонал ПАТ «Львівський хлібозавод № 1» несе відповідальність за підготовку та достовірне представлення цих фінансових звітів у відповідності до Положень (стандартів) фінансової звітності, які діють в Україні. Відповідальність управлінського персоналу охоплює: розробку, впровадження та використання внутрішнього контролю стосовно підготовки та достовірного представлення фінансових звітів, які не містять суттєвих викривлень внаслідок шахрайства або помилки; вибір та застосування відповідної облікової політики, а також облікових оцінок, які відповідають обставинам.

Продовження Додатку Л

Аудитор відповідає за надання висновку щодо цих фінансових звітів на основі результатів аудиторської перевірки.

У відповідності до МСА № 530 здійснена вибіркова перевірка, яка є репрезентативною. Ці стандарти вимагають від нас дотримання етичних вимог, а також планування й виконання аудиторської перевірки для отримання достатньої впевненості, що фінансові звіти не містять суттєвих викривлень.

Аудит передбачає виконання аудиторських процедур задля отримання аудиторських доказів стосовно сум та розкриттів у фінансових звітах. Відбір процедур залежить від судження аудитора. До таких процедур входить і оцінка ризиків суттєвих викривлень фінансових звітів внаслідок шахрайства або помилок.

Виконуючи оцінку цих ризиків, аудитор розглядає заходи внутрішнього контролю, що стосуються підготовки та достовірного представлення фінансових звітів з метою розробки аудиторських процедур, які відповідають обставинам, а не з метою висловлення думки щодо ефективності внутрішнього контролю суб’єкта господарювання.

Аудит включає також оцінку відповідності використаної облікової політики, прийнятність облікових оцінок, зроблених управлінським персоналом, та загального представлення фінансових звітів.

Планування і проведення аудиту було спрямоване на одержання розумних доказів відсутності суттєвих перекручень і помилок у фінансовій звітності ПАТ «Львівський хлібозавод № 1».

Аудиторська перевірка складалась з вивчення (шляхом тестування) доказів, які підтверджують показники в фінансовій звітності ПАТ «Львівський хлібозавод № 1», та оцінки бухгалтерського обліку і суттєвих оцінок, зроблених співробітниками ПАТ «Львівський хлібозавод № 1», а також оцінки загального представлення бухгалтерської звітності. На нашу думку, проведена аудиторська перевірка забезпечує розумну основу для аудиторського висновку.

Ми вважаємо, що отримали достатні та відповідні аудиторські докази для висловлення нашої думки.

        Ми не спостерігали за інвентаризацією запасів та інших активів ПАТ «Львівський хлібозавод № 1» станом на 01.12.2014р., оскільки ця дата передувала нашому призначенню аудитором по перевірці фінансових звітів ПАТ «Львівський хлібозавод № 1». Через таке обмеження в часі проведення аудиторської перевірки, ми не можемо стверджувати, що в подальшому фінансова звітність ПАТ «Львівський хлібозавод № 1» не буде коригуватися.

           3.Основні відомості про акціонерне товариство:

 

Cкорочена назва:

ПАТ «Львівський хлібозавод №1»

ЄДРПОУ:

05492054

Юридична адреса:

79022 Україна, м.Львiв, вул.Городоцька, 168

Зареєстрований:

Виконавчий комітет Львівської міської ради, 18.05.2012

КОАТУУ:

4610136300 (ЗАЛІЗНИЧНИЙ р-н)

Галузева належність (1):

10.72

Галузева належність (2):

10.71

Галузева належність (3):

47.24

Керівник:

Кушнiр Юрiй Йосипович, директор , тел.: 2400470

 

Продовження Додатку Л

На нашу думку, за винятком впливу на фінансові звіти питань, про які йдеться в попередніх абзацах, фінансові звіти справедливо і достовірно відображають фінансовий стан Приватного акціонерного товариства «Львівський хлібозавод № 1» станом на 31.12.2014 р. його фінансові результати за рік, що минув на зазначену дату складені у відповідності до Положень (стандартів) фінансової звітності, що прийняті в Україні.

Думка щодо окремих аспектів фінансової звітності зазначена у розділі, що наведений нижче.

Бухгалтерський облік на Підприємстві проводився за журнально-ордерною формою рахівництва.

3.1. Бухгалтерський облік ПАТ «Львівський хлібозавод № 1» відповідає вимогам Закону України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні» № 996 – IV від 16.07.1999 р.

Аудиторська фірма «Аудитсервіс» провела аудиторську перевірку балансу ПАТ «Львівський хлібозавод № 1» станом на 31.12.2014 року і відповідно до нього звіту про фінансові результати  на таку саму дату.

Надана для перевірки фінансова звітність повна, складена своєчасно та  відповідає встановленим нормативам бухгалтерського обліку, зокрема Положенням (стандартам) бухгалтерського обліку в Україні.

Зобов’язання за борговими та іпотечними цінними паперами у ПАТ «Львівський хлібозавод № 1» відсутні.

ПАТ «Львівський хлібозавод № 1» не має в управлінні активи недержавних пенсійних фондів.

Протягом звітного періоду на Підприємстві не відбулося ніяких дій, визначених частиною 1 статті 41 Закону України «Про цінні папери та фондовий ринок», які можуть вплинути на фінансово-господарський стан ПАТ «Львівський хлібозавод № 1» та призвести до значної зміни вартості його цінних паперів.

Відповідно до Статуту на Підприємстві створено Ревізійну комісію, яка діє відповідно до Статуту та здійснює функції внутрішнього аудиту відповідно до Закону України «Про акціонерні товариства».

3.2. Активи ПАТ «Львівський хлібозавод № 1» у бухгалтерському обліку класифіковано та оцінено правильно.

Виконання значних правочинів на Підприємстві здійснюється відповідно до Статуту ПАТ «Львівський хлібозавод № 1». За період який перевірявся не укладено жодного значного правочину.

3.2.1. На Підприємстві наявні власні основні засоби залишкова вартість яких станом на 31.12.2014 р. становить 576,8 тис. грн. В 2014 р. амортизація основних засобів в бухгалтерському обліку проводилась за податковим методом. В 2014 р. нараховано амортизації в сумі    47,3 тис.грн. Основні засоби розділені на групи, які на кінець року становлять:

Будинки та споруди: -         первісна вартість  —     1047,7 тис.грн. -         знос                          —     625,5           тис.грн.

Машини та обладнання : -         первісна вартість —      229,3 тис. грн. -         знос                         —      190,7 тис. грн.

Транспортні засоби : -         первісна вартість  —     213,1тис.грн. -         знос                          —     97,1тис.грн.

Інструменти, прилади та інвентар : -         первісна вартість  —         3,1тис.грн.-         знос                          —         3,1           тис.грн

 Ремонт основних засобів в бухгалтерському обліку відображено вірно. Модернізація та переоцінка основних засобів не проводились.

Аналітичний облік основних засобів відповідає синтетичному.

Продовження Додатку Л

3.2.2.Фінансові інвестиції на Підприємстві відсутні.

ПАТ «Львівський хлібозавод № 1» не проводило викуплення акцій у акціонерів.

Операції з цінними паперами не проводились.

3.2.3.   Нематеріальні активи в обліку ПАТ «Львівський хлібозавод № 1» відсутні.

3.2.4. Первісна оцінка придбання запасів відповідає П(С)БО №9 «Запаси». Запаси відображаються в бухгалтерському обліку за початковою вартістю, згідно  П(С)БО №9, що відповідає прийнятій на Підприємстві обліковій політиці.

Балансова вартість на кінець року запасів становить:

Сировина                                       —          79,9тис.грн.

Матеріали                                     —            1,4тис.грн.

Разом                                                —        81,3 тис.грн.

3.2.5. В балансі ПАТ «Львівський хлібозавод № 1» дебіторська заборгованість за товари, роботи, послуги визнається за чистою реалізаційною вартістю, що дорівнює сумі дебіторської заборгованості.

На кінець 2014 року сума дебіторської заборгованості за товари, роботи, послуги становить 209,9 тис. грн.

На кінець 2014 року інша поточна дебіторська заборгованість відсутня.

ПАТ «Львівський хлібозавод № 1»м в 2014 р. не визначений метод нарахування резерву сумнівних боргів.

3.3. Визнання, облік та оцінка зобов’язань ПАТ «Львівський хлібозавод № 1» здійснюється відповідно до П(С)БО 11 «Зобов’язання».

 Значну питому вагу в структурі поточних зобов’язань становлять кредиторська заборгованість за товари, роботи, послуги –80,2 %, інші поточні зобов’язання –17,9 %, за розрахунками з оплати праці – 1,3 %, за розрахунками з бюджетом – 0,1%, за розрахунками зі страхування – 0,5 %.

3.4.Власний капітал ПАТ «Львівський хлібозавод № 1» визначений правильно, та відповідає його структурі та призначенню.

Статутний капітал заявлений в сумі 1530 грн. сплачений повністю у встановлені законодавством терміни. 

Статутний капітал складається з 3060 простих іменних акцій номінальною вартістю 0,50 грн. кожна.

Змін  до Статутного капіталу не було, в звітному періоді емісія цінних паперів не здійснювалась.

Аналітичний облік до рахунку 40 «Статутний капітал» на Підприємстві відсутній.

Резервний капітал на Підприємстві не нараховувався.

Згідно даних бухгалтерського обліку додатковий капітал становить 331,7 тис.грн. Сума непокритого збитку становить 381,3 тис.грн.

Вартість чистих активів ПАТ «Львівський хлібозавод № 1», визначена на вимогу статті 155 Цивільного кодексу України згідно з Методичними рекомендаціями «Щодо визначення вартості чистих активів акціонерних товариств», які затверджені Протоколом засідання Комісії від 17 листопада 2004 року №40 та схвалені рішенням Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку від 17 листопада 2004 р. №485, за даними форми №1 «Баланс» станом на 31.12.2014 р. дорівнює 48,1 тис.грн.( мінус 48,1 тис.грн.) Тобто, власний капітал не забезпечений наявністю чистих активів.

 

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]