Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
9
Добавлен:
12.02.2016
Размер:
938.5 Кб
Скачать

3.6. Установка конфігурації.

При установці конфігурації користувач формує в приладі необхідні для роботи з об'єктом канали виміру його вихідних величин і канали управління ними.

Конфігурація схеми здійснюється програмним способом шляхом зміни відповідних програмованих параметрів. При цьому до кожного вибраного для роботи ЛУ підключаються задані користувачем датчики і вихідні пристрої, утворюючи тим самим схему необхідної конфігурації.

Ім’я параметру

Назва параметру

Значення

bPS

Швидкість обміну даними

9600біт/с

Len

Довжина слова даних

8 біт

PrtY

Контроль парності

відсутній

Sbit

Кількість стоп-біт у посилці

1

A.Len

Довжина мережевого адреси

8 бит

Addr

Базова адреса приладу

16

n.Flt

Кількість фільтрів повідомлень

1

Prot

Протокол обміну

ОВЕН

Табл. Заводські значення мережевих параметрів і програми «Конфігуратор ТРМ138»

Рис 3. Схема вибору рівня програмованих параметрів

4. Програмування локального регулятора_трм-138

Схема підключення

Якщо поточне значення регульованої величини X менше заданого значен­ня Xзд , то вихідна величина и набуває мінімального значення (U = 0%). Якщо поточне значення регульованої величини X більше заданого значен­ня, вихідна величина и набуває максимального значення (U = 100%). Таким чином, робота ідеального, з однозначною характеристикою П3-регулятора, настроєноґо на "максимум", може бути виражена системою:

  • Тип логіки «U-образна характеристика» - AL.t (PL-2) дорівнює 4, застосовується при використанні ЛУ для сигналізації про вихід контрольованої температури із заданих для неї кордонів. ЛУ включає вихідну пристрій тільки при температурах (Т <Туст - △) і (Т> Туст + △)(див.рис .11).

  • При роботі ЛУ в режимі «КОМПАРАТОРА» передбачені додаткові програмовані параметри, що розширюють експлуатаційні можливості приладу.

Діаграми роботи лу при різних значеннях параметра bL.St.

5. Зняття характеристик

  • Під час зняття перехідного процесу застосовувалися регулятори ТРМ138,ТРМ151 та термометри опору. Коли відбувається відключення автотрансформатора, який подає напругу 80 вольт на нагрівник, ми спосте-рігаємо на верхньому гріфіку плавне падіння температури на протязі певного проміжку часу, після цього регулятор вмикає авторансформатор і відбувається нагрівання повітря у трубі,яке також контролюється проміжком часу.

Соседние файлы в папке Лабораторні_роботи_А-418