Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
8
Добавлен:
12.02.2016
Размер:
117.25 Кб
Скачать
    1. Додаткові вимоги до документування

Документація надається Виконавцем Замовнику в електронному вигляді. Надана Замовнику документація повинна бути українською мовою.

2. Документи робочої документації

Інформаційно-довідкова система для Загальноосвітньої школи I-IIIст. №2 призначена для автоматизації проведення аналізу навчання учнів. ІДС дозволить вчителю виконувати набір функцій, визначений відповідно до Проекту Закону України “Про вищу освіту”.

2.1 Настанова корисутвачу

Першою настановою для користувача є читання користувацької документації . Розуміння реляційної БД на MS SQL Server. Вміння користуватись створеним на основі CMS програмним забезпечення .

2.2 Інструкція з формування і ведення баз даних

Програмне забезпечення погоджується Замовником та Виконавцем.

Умови формування повинні бути на основі реліційної БД з дотриманням всіх правил цілісності. Введення інформації в БД ІДС повинні забезпечуватись контрольованим введення данних, що включає можливість відмови пепередньої операції та резервного копіювання даних в екстрених випадках.

2.3 Інструкція з експлуатації комплексу технічних засобів

Умови експлуатації обладнання ІДС повинні забезпечувати використання технічних засобів системи з заданими технічними показниками, що включають стан навколишнього середовища, параметри електроживлення, періодичність і характер технічного обслуговування, а також інші умови, якщо це є вимогою виробника устаткування

3 . Опис функцій, які автоматизуються, і алгоритму функціонування

Комплекс IДC для Свалявcької ЗОШ I-IIIст. №2 дозволить виконувати такі функції:

  • Інформування про запізнення та прогули уроків.

  • Контроль відвідування.

  • Контроль успішності.

  • Перегляд електронного розкладу.

  • Заповнення електронного класного журналу.

  • Ведення електронного щоденника.

  • Формування, та перегляд звітів про відвідування та успішність.

  • Друк звітів про відвідування та успішність.

  • Надання довідкової інформації.

  • Розміщення оголошень, які стосуються школи в цілому.

4. Опис інформаційного забезпечення ідс для зош I-iiIст. №2

Вимоги цього розділу є загальними для інформаційного забезпечення ІДС для ЗОШ I-IIIст. №2. Вимоги до складу, структури і способів організації даних в системі: 1) Дані повинні бути організовані у вигляді реляційної моделі. 2) Система повинна бути встановлена ​​на серверних потужностях Замовника. 3) Способи організації Системи повинні передбачати доступ до даних за допомогою спеціалізованих АРМ через захищене з'єднання мережі Internet, в суворій відповідності з необхідними правами і привілеями користувачів системи.

Вимоги до інформаційного обміну між компонентами ІДС для ЗОШ I-IIIст. №2 повинна забезпечувати ефективну організацію обміну інформацією між внутрішніми компонентами. Формати і набір даних, переданих в рамках взаємодії компонентів системи, повинні бути затверджені на стадії технічного проектування та формалізовані у відповідних документах і регламентах. Склад, структура, обсяг і частота передачі повідомлень повинні визначатися відповідними протоколами інформаційного обміну, визначеними на стадії технічного проектування. У протоколах інформаційного обміну повинні бути передбачені заходи по виключенню можливості несанкціонованого доступу до даних. Повинні бути передбачені засоби контролю переданих вхідних вихідних даних та засоби по контролю інформації в базах даних.

Вимоги до інформаційної сумісності із зовнішніми системами

Обмін даними із зовнішніми інформаційними системами повинен здійснюватися в форматах, узгоджених на етапі інтеграції систем. Інформаційна сумісність повинна бути забезпечена за рахунок використання стандартних протоколів зв'язку, форматів файлів, способів взаємодії.

Соседние файлы в папке Iнформаційно-обчислювальні комплекси АСУ