Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Курсач / Курсова_,Паша.doc
Скачиваний:
43
Добавлен:
12.02.2016
Размер:
644.61 Кб
Скачать

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ, МОЛОДІ ТА СПОРТУ УКРАЇНИ

НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ

Факультет акс Кафедра автоматизації та

Група _5-2 комп’ютерно-інтегрованих

технологій

Розрахунково - пояснювальна записка

до курсового проекту з дисципліни

“ Проектування комп’ютерно-інтегрованих систем ”

на тему комп’ютерно-інтегрована система управління цукрового виробництва з підсистемою управління дифузійною станцією

Проектував Бабич П.В.

Керівник проекту Пупена О.М.

Київ 2013 р. Зміст

1.Загальносистемні рішення по КІСУ. 1.1. Загальний опис системи. 1.2. Схема функціональної структури (С2). 1.3. Опис функцій, що автоматизуються (П3).

2. Технічне забезпечення КІСУ. 2.1. Структурна схема комплексу технічних засобів (С1). 2.2. Перелік технічних засобів автоматизації КІСУ.

3.Інформаційне забезпечення КІСУ. 3.1.Схеми мережних інформаційних потоків (СІП).

4.Технічне забезпечення АСУТП основного відділення. 4.1. Схема автоматизації (С3). 4.2.Специфікація польових засобів (В4.1). 4.3.Схема компонування ПЛК. 4.4.Специфікація модуля ПЛК (В4.2). 4.5.Схеми електричні принципові контурів вимірювання, управління та сигналізації (СБ).

5.Інформаційне забезпечення АСУТП основного відділення. 5.1. Перелік вхідних сигналів та даних (В1), перелік вихідних сигналів та даних/документів(В2). 5.2.Масиви вхідних даних (В6), масиви вихідних даних (В8).

Висновки.

Список літератури.

1.Загальносистемні рішення по кісу. 1.1. Загальний опис системи. Характеристика об’єкта автоматизації.

FC

SC

FC

SC

Об’єктом автоматизації є технологічний процес приготування дифузійного соку. Продукт готовиться наступним чином Бурякова стружка, після бурякорізок, стрічковим транспортером (115 т\год) подається в приймальний бункер, що знаходиться в нижній (головній) частині дифузійного апарату. А у верхню (хвостову) частину апарату подається гаряча сульфітована вода(Кл 1),( 130м3\год). Стружка заповнюючи майже весь простір апарату переміщується вздовж апарату до його хвостової частини за допомогою двох шнеків. Вали шнеків приводяться в рух електродвигунами постійного струму, при цьому головний і хвостовий шнеки обертаються незалежно один від одного(450 А). Частоту обертання шнеків можна змінювати. Перемішуючись та омиваючись гарячою водою стружка знецукрюється і перетворюється на жом, що виводиться з апарату стрічковими шнеками, а вода рухаючись протитоком, збагачується цукром і перетворюється на дифузійний сік. Отриманий дифузійний сік відділяється від бурякової стружки на лобовому ситі і відкачується на подальшу обробку(Кл 7) . Для покращення процесу дифузії розчин сокостружкової суміші в апараті підігрівається за допомогою парової рубашки, що являє собою розділений на кілька частин кожух, охоплюючи низ апарату (Кл 2,Кл 3,Кл 4,Кл 5,Кл 6),(65-73 °С).

Об’єкт не відноситься до класу вибухонебезпечних. Середовище функціонування вологе, при зовнішній мийці обладнання може бути кислотне та лужне, виконання всіх технічних засобів встановлених по місцю повинно бути не менше IP65.

Соседние файлы в папке Курсач