Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МВ_ дипл_ проект-бакалавр.doc
Скачиваний:
66
Добавлен:
12.02.2016
Размер:
318.98 Кб
Скачать
  1. Загальні положення

Кваліфікаційна бакалаврська робота – це робота, на підставі якої Державна екзаменаційна комісія приймає рішення про присвоєння студенту кваліфікації бакалавра.

Загальне керівництво дипломним проектуванням для виконання кваліфікаційної бакалаврської роботи студентами за напрямом „Харчові технології та інженерія” спеціальності „Технологія зберігання, консервування та переробки молока” здійснюють викладачі кафедри технології молока і молочних продуктів.

На основі подання кафедри за кожним дипломником закріплюється тема кваліфікаційної бакалаврської роботи та основний керівник.

Відповідно до зазначеної теми керівник видає студенту завдання на проектування, а також допомагає організувати роботу над кваліфікаційною бакалаврською роботою згідно затвердженого графіку.

Студент-дипломник виконує кваліфікаційну бакалаврську роботу самостійно і несе повну відповідальність за прийняті рішення, розрахунки, якість виконання графічної частини та пояснювальної записки проекту.

Обрані способи виробництва повинні обґрунтовуватись і підкріплюватись техніко-економічними показниками. Якість виконання кваліфікаційної бакалаврської роботи оцінюється низкою показників, а саме:

  1. обґрунтування вибору асортименту продукції та прийнятих проектних рішень;

  2. обґрунтування техніко-економічної доцільності проекту;

  3. теоретичне обґрунтування сутності технологічних процесів;

  4. використання комп’ютерних програм для розрахунків;

  5. використання сучасних нормативних документів державного, європейського та світового рівня та сучасних методів досліджень;

  6. обґрунтованість усіх технологічних рішень;

  7. правильність, чіткість і лаконічність викладення матеріалу;

  8. використання обладнання вітчизняного виробництва, фасування продукції в дрібну тару;

  9. використання відповідних комп'ютерних програм для виконання графічного матеріалу.

Призначення методичних вказівок – допомогти студентам у виконанні кваліфікаційної бакалаврської роботи, ознайомити із загальним вимогами щодо оформлення проектних робіт відповідно до положень ЄСКД.

  1. Тематика кваліфікаційних бакалаврських робіт

Тематика кваліфікаційних бакалаврських робіт повинна забезпечувати різноманітність напрямків проектування, реконструкції чи технічного переоснащення цехів або окремих ділянок підприємства.

Теми кваліфікаційних бакалаврських робіт розробляються відповідно до типів підприємств, на яких студенти проходять практику або працюють, повинні мати реальний характер, що узгоджується з адміністрацією підприємств, передбачає індивідуальний і творчий підхід студентів до роботи.

Приклади тем кваліфікаційних бакалаврських робіт:

Проект технічного переоснащення ділянки по виробництву кисломолочних напоїв на ВАТ «Вімм-Білль-Данн Україна» у м. Вишневе Київської області.

Проект реконструкції сироробного цеху на ВАТ «Глобинський молокозавод» Полтавської області.

Проект цеху по виробництву морозива продуктивністю 10 тон за добу.

Проект маслоцеху потужністю 40 тон молока за зміну на міському молочному комбінаті потужністю 120 тон за зміну