Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ЛабWind.doc
Скачиваний:
28
Добавлен:
12.02.2016
Размер:
2.57 Mб
Скачать

Хід роботи

  1. Натисніть кнопку Пуск головного меню. Виберіть команду Поиск. У діалоговому вікні Результаты поиска у відповідні текстові поля вкажіть розширення (.hlp) та диск (С) на якому будуть відшуковуватися всі файли. Натисніть клавішу Найти.

  2. Відкрийте програму „Мой компьютер”. За підказкою викладача знайдіть диск групи.

  3. Відкрийте диск групи та почергово створіть власну папку на цьому диску. Пам’ятайте, що при колективному зверненні до одного і того ж диску можливе „зависання” системи. Для назва власної папки студент повинен взяти своє прізвищем та ім’я (не більше 8-ми символів, набране англійською мовою без пробілу).

  4. Натисніть ПКМ по назві своєї папки та виберіть команду Отправить, Рабочий стол (создать ярлык)у випадному вікні.

  5. Відкрийте папку „Власне прізвище та ім’я” подвійним клацанням по її зображенню. У вікні власної папки, що відкриється, на вільному місці натисніть ПКМ та виберіть команду Создать, Папку. Для зміни назви Новая папка на „ЛабРобота№1” натисніть функціональну клавішу F2. Аналогічно, виконайте дії для створення папки „Навчальна”.

  6. Утримуючи клавішу Ctrl одночасно натисніть ЛКМ та, перетягуючи папку „Навчальна” на нове місце, створіть копію цієї папки. При процесі створенні копії папки на екрані біля покажчика миші з’явиться невеличке зображення квадрата з знаком + в середині. За допомогою функціональної клавіші F2 перейменуйте папку на „Чернетки”.

  7. Відкрийте папку „Чернетки” та аналогічно пункту 5 створіть в ній папку „Копії документів”.

  8. Для того, щоб створити невеликий текстовий документ натисніть кнопку Пуск, Программы, Стандартные, WordPad. У вікні програми-додатку WordPad наберіть: перший рядок – власне прізвище та ім’я. Натисніть клавішу Enter для того, щоб перейти на наступний рядок. У другому рядку наберіть дату народження, а у третьому місце народження.

  9. Меню Файл, Сохранить как…У діалоговому вікні Сохранение файла у відповідному текстовому вікні Папка: виберіть почергово диск, вкажіть методом вибору папку (ЛабРобота№1)

Рис. 11 Вікно для збереження файлу

(користуйтеся значком „галочка”, розміщеним з правої сторони текстового вікна). Далі у текстовому вікні Имя файла вкажіть ім’я новоствореного файлу (Анкета) та натисніть кнопку Сохранить (див. рис.11).

  1. Поверніться до програми „Мой компьютер” та відкрийте будь-який диск наприклад, J. Виберіть за допомогою клавіші Ctrl на диску чотири файли, розміщені не поруч. Натисніть ПКМ на виокремлених синім кольором вказаних файлах та виберіть команду Копировать. Перейдіть до потрібної папки „Навчальна” і виконайте команду контекстного меню Вставить.

  2. Меню Вид, виставити радіокнопку навпроти команди Таблица. Вибрати команду Упорядочить значки, Размер.

  3. Для перейменування файлу його треба вибрати та скористатися функціональною клавішею F2 або ПКМ. При перейменуванні бажано розширення файлу не знищувати. Для створення апострофу використайте комбінацію клавіш лівий Alt+0146 (число 0146 повинно бути набране на цифровій клавіатурі).

  4. Для створення копії файлу необхідно активізувати цей файл та за допомогою клавіші Ctrl перетягнути його на нове місце. При процесі створенні копії файлу на екрані біля покажчика миші з’явиться невеличке зображення квадрата з знаком + в середині.

  5. Для переміщення копії файлів активізуйте їх. Натисніть ПКМ на виокремлених файлах та виберіть команду Вырезать. Перейдіть до папки „Копії документів” та з контекстного меню виконайте команду Вставить.

  6. Копія копії створюється аналогічно п.13.

  7. Перейдіть до папки „Навчальна”. Виконайте переміщення файлів як пояснено у пункті 14.

  8. Для створення невеликий текстовий документ натисніть кнопку Пуск, Все Программы, Стандартные, WordPad. У вікні програми-додатку WordPad наберіть ваш улюблений вірш (достатнє одного стовпчика). Пам’ятайте, що дана програма має обмежені функції для форматування тексту.

  9. Виконайте збереження нового файлу у папку „ЛабРобота№1” під назвою „Вірш” аналогічно пункту 9.

  10. Найпростіший спосіб запуску програми це натискання ПКМ на кнопці Пуск, Проводник.

  11. При виконанні копіювання за допомогою програми Проводник необхідно у лівій частині вікні програми спочатку знайти папку у якій міститься файл „Вірш” (ЛабРобота№1), а потім виконати копіювання файлу ПКМ, команда Копировать. Знову перейти на ліву частину вікна програми, знайти папку (Копії документів) до якої маємо скопіювати файл та виконати команду Вставить.

  12. Активізуйте файл та натисніть клавішу Delete.

  13. При виконанні копіювання методом перетягування необхідно у лівій частині вікна програми Проводник спочатку знайти та відкрити папку у якій міститься файл „Вірш” (ЛабРобота№1). На деревоподібній структурі отримаємо зображення відкритої папки. Потім потрібно перейти до папки „Чернетки” і також відкрити її, натиснувши на значок +. При цьому значок зміниться на – та відкриється вміст папки (з’явиться папка „Копії документів”). Перейдіть до правої частини вікна програми і активізуйте файл „Вірш”. Утримуючи його ЛКМ перетягніть файл у ліву частину вікна до папки „Копії документів”. При наближенні копії файлу до папки у яку будемо розміщувати цю копію папка змінить свій колір, що вказує на те, що вона активізувалася. Відпустіть ЛКМ. Копіювання методом перетягування завершене.

  14. Кнопка Пуск, Все программы, Стандартные, Paint.

  15. Використовуючи знання, отримані при прочитанні теоретичного матеріалу, самостійно створіть малюнок квіточки як на Зразку 3 (рис.14).

Послідовність створення малюнку квіточки така:

    1. спочатку намалювати квіточку,

    2. створити її тінь,

    3. нахилити цю тінь під кутом ≈35º,

    4. виконати заливку фону малюнка кольором,

    5. намалюйте сонечко,

    6. створіть текстові області,

    7. створіть рамки навколо малюнку,

    8. зробити інші оформлення за власним бажанням.

Пелюстка квітки виконується інструментом „крива лінія” так:

  1. взяти інструмент Кривая,

  2. на робочому полі поставити крапку на місці початку пелюстки у центрі квітки,

  3. друга крапка визначить висоту пелюстки,

  4. третя крапка покаже напрям, куди пелюстка розвернеться у ширину.

  1. Виконайте аналогічно пункту 9.

  2. Відкрийте програму Мой компьютер. Знайдіть диск вашої групи, відкрийте його. Знайдіть власну папку та теж відкрийте її. У папці „ЛабРобота№1” зайдіть та відкрийте файл „Вірш”, що набраний у вікні програми-додатку WordPad. Зразок зображення відкритого файлу дано на рис.12.

Далі виконайте відкриття програми Paint: кнопка Пуск, Все программы, Стандартные, Paint.

Зверніть увагу, на панелі задач позначаться всі відкриті вами програми: Мой компьютер”, WordPad, Paint: Перехід між цими відкритими програмами можна виконувати натискаючи відповідну назву на панелі задач покажчиком миші.

Перейдіть до файлу „Вірш”. За допомогою клавіші Print Screen занесіть до буферу зображення екрану ПК.

Рис. 12. Зображення відкритого файлу „Вірш”

  1. Перейдіть до файлу (Безымянный-Paint) програми Paint та виконайте команди меню Правка, Вставить. Наддайте малюнку вірша вигляду як на рис..13, або за бажанням, виконайте власні прийоми художнього оформлення вірша.

Рис. 13. Вірш опрацьований програмою Paint

  1. Виконання збереження файлу описане у пункті 9. При збереження файлу дайте йому назву „Зображення” та вкажіть, що місце його збереження це папка „Навчальна”.

  2. Відкрийте власну папку та, дивлячись на Зразок 4 (рис.15), перевірте наявність всіх потрібних файлів у вашій папці та правильність їх розміщення у папках.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]