Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Zvit.docx
Скачиваний:
47
Добавлен:
11.02.2016
Размер:
86 Кб
Скачать

Міністерство аграрної політики та продовольства україни

АГРАРНИЙ КОЛЕДЖ УПРАВЛІННЯ І ПРАВА

ПОЛТАВСЬКОЇ ДЕРЖАВНОЇ АГРАРНОЇ АКАДЕМІЇ

ЗВІТ – ЩОДЕННИК

ПРО ПРОХОДЖЕННЯ ВИРОБНИЧОЇ ПЕРЕДДИПЛОМНОЇ

ПРАКТИКИ ЗІ СПЕЦІАЛЬНОСТІ 5.09010102

ОРГАНІЗАЦІЯ І ТЕХНОЛОГІЯ ВЕДЕННЯ ФЕРМЕРСЬКОГО ГОСПОДАРСТВА”

Студента групи 33-ТО

________________________________________________________________

(прізвище, ім’я, по-батькові)

ПОЛТАВА 2014

ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

Практична підготовка студентів є складовою частиною навчального процесу і ставить за мету оволодіння студентами сучасними методами і формами організації праці, формування в них на базі одержаних у вищому навчальному закладі знань, професійних умінь і навичок, які необхідні для прийняття рішень у реальних умовах; виховання в майбутніх спеціалістів потреби систематично оновлювати свої знання та творчо їх застосовувати в практичній діяльності.

Студенти, які мають академічну заборгованість, до проходження переддипломної практики не допускаються.

Під час переддипломної практики студенти можуть працювати на оплачуваних робочих місцях (посадах), що відповідають спеціальності, за якою навчається студент, і одержаним робітничим професіям. Оплата студентам проводиться на загальних підставах.

Студенти з дозволу керівника навчального закладу можуть самостійно підбирати базу проходження практики, пропонувати його для використання при наявності прямих договорів з підприємствами чи установами, що мають необхідну виробничу базу, яка відповідає вимогам програми практики.

Основним завданням проходження переддипломної практики є закріплення, систематизація, поглиблення теоретичних знань, набутих студентами в процесі навчання, удосконалення практичних умінь і навичок з робітничої професії та спеціальності, ознайомлення безпосередньо на підприємствах із передовою технологією, набуття навичок організаторської роботи.

Під час переддипломної практики студенти виконують роботи, передбачені програмою, дотримуються правил внутрішнього трудового розпорядку, правил з техніки безпеки, виробничої санітарії, ведуть щоденник, складають письмовий звіт про практику.

Згідно з положенням про практику контроль за виконанням програми і надання практичної та методичної допомоги студентам здійснюють керівники практики.

Для безпосереднього керівництва проходженням практики студентами на базах практики згідно з наказом керівника виробництва призначаються висококваліфіковані спеціалісти, які організовують і контролюють виконання ними програми практик, щоденно оцінюють їх роботу, створюють для практикантів належні умови праці та побуту.

Студенти при проходженні практики зобов’язані:

до її початку одержати від заступника директора з навчально-виробничої роботи, викладачів навчального закладу консультації та методичні поради щодо виконання програми практики, оформлення звітної документації, інструктаж з техніки безпеки;

своєчасно прибути на базу практики;

виконувати в повному обсязі діючі на базі практики правила внутрішнього розпорядку, вказівки безпосереднього керівника практики щодо виконання її програми, систематично вести щоденник та іншу звітну документацію;

організовувати виконання робіт по вирощуванню польових і овочевих культур;

розробляти і організовувати застосування агротехнічних заходів, спрямованих на підвищення урожайності польових і овочевих культур, садів, ягідників; вести насінницьке господарство;

раціонально використовувати працю на бригадах з дотриманням техніки безпеки;

складати плани-наряди на виконання окремих робіт і організовувати їх виконання, розставляти працівників і засоби механізації на ділянках робіт;

складати облікову документацію на виконані роботи і вироблену продукцію, нараховувати оплату і заробітну плату працівникам;

визначити економічну ефективність агротехнічних заходів, проводити поточний і загальний аналіз виконання планів розвитку рослинницьких галузей, аналіз використання земель;

розрахувати економічні показники роботи господарства, рівень продуктивності праці в різних галузях, планову і фактичну собівартість продукції рослинництва, величину прибутку, валовий і чистий доход у господарствах, рівень рентабельності продукції рослинництва і інші;

своєчасно оформити і здати в навчальний заклад звітну документацію та скласти залік з практики.

Студентам, які не виконали програму переддипломної практики з поважних причин, не здали в навчальний заклад звітну документацію або не захистили її перед комісією, встановлюється індивідуальний графік і строки відпрацювання у вільний від занять час не зарахованих тем та повторний захист звітної документації. В інших випадках вони відраховуються з навчального закладу.

Звіт-щоденник повинен відображати відомості про особисте виконання студентом усіх розділів програми практики, набуті уміння і навички з робітничої професії. До звіту-щоденника можуть бути додані діючі інструкції із спеціальності, схеми, фотографії виробничих процесів, виконання індивідуальних завдань із спеціальних предметів та інші матеріали.

Звіт-щоденник повинен бути грамотно написаний, естетично оформлений, завірений підписами керівника бази і керівника практики від бази, скріплений печаткою, разом з характеристикою зданий у навчальний заклад для перевірки і захисту в триденний строк після закінчення практики. У процесі захисту комісія визначає якість виконання всіх розділів програми-практики, виставляє оцінку.

Документація повинна оформлятись, як правило, державною мовою, чорнилом (пастою) одного кольору, охайно, грамотно, виразно, окремі записи слід доповнювати фотографіями, малюнками, діаграмами, схемами і т.д.

Виклад змісту виконаної роботи повинен бути конкретним, логічним.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]