Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

Dilovodstvo (1)

.pdf
Скачиваний:
15
Добавлен:
11.02.2016
Размер:
2.52 Mб
Скачать

5.6. Документальне оформлення подовження терміну перебування на державній службі

Відповідно до Закону України «Про державну службу» гранич­ ний вік перебування на державній службі становить 60 років для чоловіків і 55 років для жінок. Після досягнення державним служ­ бовцем граничного віку перебування на державній службі продов­ ження роботи в органах влади можливе лише з дозволу начальника Головдержслужби. Порядок погодження продовження терміну пе­ ребування на державній службі регулюється постановою Кабінету Міністрів України від 26 грудня 2003 р. № 2020. Цим документом передбачено, що для продовження перебування на державній служ­ бі службовця, який досяг граничного віку перебування на держав­ ній службі, керівник державного органу, де працює державний службовець, звертається до начальника Головдержслужби з відпо­ відним поданням, яке має бути погодженим з керівником органу вищого рівня в порядку підпорядкування.

Подання щодо продовження терміну перебування на державній службі державного службовця надсилається не пізніше ніж за мі­ сяць до досягнення державним службовцем граничного віку пере­ бування на державній службі або до закінчення терміну попере­ днього продовження.

Підставою для продовження терміну перебування на державній службі державного службовця є його вагомий внесок у діяльність державного органу або його структурного підрозділу протягом три­ валого часу, але не менше одного року, участь у підготовці важли­ вих нормативно-правових актів, підготовці та впровадженні держа­ вних та регіональних програм, позитивні результати атестацій, що­ річна позитивна оцінка діяльності, нагородження державними на­ городами, Почесними грамотами вищих органів влади країни, а та­ кож іншими заохочувальними відзнаками країни та відомства.

149

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]