Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
РНП психологыя роботи з людьми.docx
Скачиваний:
70
Добавлен:
11.02.2016
Размер:
76.67 Кб
Скачать

Перелік основних обов'язкових засобів навчання

Персональний комп’ютер, мультимедійний екран, аудіо, відео записи, презентації, друковані матеріали, підручники, посібники, тестові завдання, електронні підручники та посібники, мережа Інтернет.

Критерії оцінювання з предмету «Психологія роботи з людьми»

Бали

Знає

Бали

Уміє

1

Слухач має незначні базові загальні знання.

1

Слухач має незначні базові загальні навички і здатний виконувати прості завдання. Може розрізняти об'єкт вивчення і відтворити деякі його елементи під прямим керівництвом у структурованому середовищі. Навички навчання потребують структурованої підтримки. Без присвоєння кваліфікації.

2

Слухач має незначні базові загальні знання, пов’язані з предметом вивчення

2

Слухач має незначні базові загальні навички і здатний виконувати прості завдання, фрагментарно відтворює незначну частину навчального матеріалу, має нечіткі уявлення про об'єкт вивчення, виявляє здатність елементарно викласти думку. Навички навчання потребують структурованої підтримки. Без присвоєння кваліфікації.

3

Слухач має незначні базові загальні знання

3

Слухач має незначні базові загальні навички і здатний виконувати прості завдання,

відтворює менше половини навчального матеріалу; з допомогою викладача виконує елементарні завдання . Навички навчання потребують структурованої підтримки. Без присвоєння кваліфікації.

4

Слухач має обмежений обсяг знань з основного глосарію, окремі фрагментарні поняття. Несе часткову відповідальність за своє навчання. Знання потребують постійного контролю.

4

Слухач має обмежений обсяг навичок і більш широкі компетенції. Знає близько половини навчального матеріалу, здатний відтворити його відповідно до тексту підручників, методичних матеріалів або після пояснення викладача, повторити за зразком певну операцію, дію. Застосовує навички лише під прямим керівництвом у структурованому середовищі. Кваліфікація присвоюється, але потребує подальшого удосконалення через досвід роботи або навчання.

5

Слухач має обмежений обсяг знань з основних відомостей та глосарію. Володіє частковими поняттями. Несе часткову відповідальність за своє навчання. Знання потребують постійного контролю.

5

Слухач має обмежений обсяг навичок і більш широкі компетенції. Розуміє основний навчальний матеріал, здатний з помилками й неточностями дати визначення понять, сформулювати правило, знайти практичне викоритання. Але застосовує навички тільки під прямим керівництвом у структурованому середовищі. Кваліфікація присвоюється, але потребує подальшого удосконалення через досвід роботи або навчання.

6

Слухач має обмежений обсяг знань з основних відомостей, глосарію. Несе часткову відповідальність за своє навчання. Знання потребують постійного контролю.

6

Слухач має обмежений обсяг навичок і більш широкі компетенції щодо практичного використання отриманих знань. Виявляє знання і розуміння основних положень навчального матеріалу. Відповідь його правильна, але недостатньо осмислена. З допомогою викладача здатний аналізувати, порівнювати, узагальнювати та робити висновки. Вміє застосовувати знання при розв'язуванні задач. Кваліфікація присвоюється, але потребує подальшого удосконалення через досвід роботи або навчання.

7

Слухач має широкі загальні та базові теоритичні знання, вміє практично викоритовувати у типових ситуаціях.

7

Слухач має конкретні практичні навички. Правильно, логічно відтворює навчальний матеріал, розуміє основоположні теорії і факти, вміє наводити окремі власні приклади на підтвердження певних думок, застосовує вивчений матеріал у стандартних ситуаціях, частково контролює власні навчальні дії. Здатний виконувати завдання під керівництвом. Має обмежений досвід практики у конкретному аспекті роботи чи навчання.

8

Слухач має широкі загальні та базові теоритичні знання пов’язані з предметом вивчення.

8

Слухач має конкретні практичні навички. Знання є достатньо повними, він вільно застосовує вивчений матеріал у стандартних ситуаціях, вміє аналізувати, встановлювати найсуттєвіші зв'язки і залежності між явищами, фактами, робити висновки, загалом контролює власну діяльність. Відповідь його повна, логічна, обґрунтована, але з деякими недоліками. Здатний виконувати завдання самостійно, більш складні під керівництвом. Має обмежений досвід практики у конкретному аспекті роботи чи навчання.

9

Слухач має широкі загальні та базові теоритичні знання з предмету .

9

Слухач має конкретні практичні навички, вільно володіє вивченим матеріалом, застосовує знання в дещо змінених ситуаціях, вміє аналізувати і систематизувати інформацію, використовує загальновідомі докази у власній аргументації . Здатний виконувати завдання самостійно, більш складні під керівництвом. Має обмежений досвід практики у конкретному аспекті роботи чи навчання.

10

Слухач має значні конкретні теоретичні знання, пов’язані з предметом. Має здатність застосовувати спеціальні знання і здатен до самокерування при навчанні.

10

Слухач має конкретні практичні навички та компетенції, володіє глибокими і міцними знаннями, здатний використовувати їх у нестандартних ситуаціях. Самостійно визначає окремі цілі власної навчальної діяльності, критично оцінює окремі нові факти, явища, ідеї. Визначається здатністю застосовувати спеціальні навички та компетенцією вирішувати проблеми незалежно. Має практичний досвід у роботі як у простих так і виняткових ситуаціях.

11

Слухач має значні конкретні теоретичні знання. Має здатність застосовувати спеціальні знання і здатен до самокерування при навчанні.

11

Слухач має конкретні практичні навички та компетенції. Володіє узагальненими знаннями з предмета, аргументовано використовує їх у нестандартних ситуаціях, уміє знаходити джерело інформації та аналізувати її, ставити і розв'язувати проблеми. Визначає програму особистої пізнавальної діяльності; самостійно оцінює різноманітні життєві явища і факти, виявляючи особисту позицію щодо них. Визначається здатністю застосовувати спеціальні навички та компетенцією вирішувати проблеми незалежно. Має практичний досвід у роботі як у простих так і виняткових ситуаціях.

12

Слухач має значні конкретні теоретичні знання. Має здатність застосовувати спеціальні знання і здатен до самокерування при навчанні.

12

Слухач має конкретні практичні навички та компетенції. Має системні, дієві знання, виявляє неординарні творчі здібності у навчальній діяльності, вміє ставити і розв'язувати проблеми, самостійно здобувати і використовувати інформацію, виявляє власне ставлення до неї. Розвиває свої обдарування і нахили. Визначається здатністю застосовувати спеціальні навички та компетенцією вирішувати проблеми незалежно. Має практичний досвід у роботі як у простих так і виняткових ситуаціях.