Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичка магістерська робота.doc
Скачиваний:
23
Добавлен:
11.02.2016
Размер:
1.29 Mб
Скачать

ВІДКРИТИЙ МІЖНАРОДНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

РОЗВИТКУ ЛЮДИНИ „УКРАЇНА”

Методичні рекомендації до виконання та захисту магістерської роботи

для студентів факультету

філології та масових комунікацій

Київ - 2008

Затверджено Методичною радою Університету “Україна”

(Протокол № 2 від 10.11. 2008 р.)

Методичні рекомендації до виконання та захисту магістерської роботи для студентів факультету філології та масових комунікацій./ Уклад. І. М. Ломачинська., Н.В.Барна, О.В.Струтинська. – К.: “Університет “Україна”, 2008. – З0с.

ПЕРЕДМОВА

Методичні рекомендації розроблені для студентів спеціальностей факультету філології та масових комунікацій, та викладачів, які керують написанням магістерських робіт.

Метою рекомендацій є надання студентам необхідної методичної допомоги в організації раціональної та ефективної роботи по відбору матеріалів, написанню і захисту магістерської роботи.

Магістерська робота є останньою кваліфікаційною роботою, якою завершується навчальний процес у вищому навчальному закладі.

Навчальний процес у вищих навчальних закладах – це система організаційних і дидактичних заходів, спрямованих на реалізацію змісту освіти на певному освітньому або кваліфікаційному рівні відповідно до державних стандартів освіти. Навчальний процес організуються з урахуванням можливостей сучасних інформаційних технологій навчання та орієнтується на формування освіченої, гармонійно розвиненої особистості, здатної до постійного оновлення наукових знань, професійної мобільності та швидкої адаптації до змін і розвитку в соціально-культурній сфері, в галузях техніки, технологій, системах управління та організації праці в умовах ринкової економіки.

Магістр — освітньо-кваліфікаційний рівень вищої освіти особи, яка на основі освітньо-кваліфікаційного рівня «бакалавр» та «спецаліст» здобула повну вищу освіту, спеціальні уміння та знання, достатні для виконання професійних завдань та обов’язків (робіт) інноваційного характеру певного рівня професійної діяльності, що передбачені для первинних посад у певному виді економічної діяльності.

Вища освіта — рівень освіти, який здобувається особою у вищому навчальному закладі в результаті послідовного, системного та цілеспрямованого процесу засвоєння змісту навчання, який завершується здобуттям певної кваліфікації за підсумками державної атестації.

Державна атестація осіб, які закінчують вищі навчальні заклади — встановлення відповідності рівня якості отриманої ними вищої освіти вимогам стандартів вищої освіти по закінченні навчання за напрямом, спеціальністю.

Глибоке ознайомлення з науковою літературою, вміння застосовувати набуті теоретичні знання та практичні навики, аналізувати, інтерпретувати матеріал, застосовувати сучасні комп'ютерні технології - чинники, які визначають рівень і якість підготовки магістра в галузі документознавства та інформаційної діяльності..

Рекомендації визначають методи та завдання магістерських робіт, поради щодо вибору теми, аналізу літератури; проведення дослідження, узагальнення та викладення матеріалу, вимоги щодо змісту, обсягу та оформлення робіт, підготовки їх до захисту перед Державною екзаменаційною комісією.