Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичка службові документи.doc
Скачиваний:
17
Добавлен:
11.02.2016
Размер:
150.02 Кб
Скачать

1. Загальні положення

1.1 Головний бухгалтер зобов’язується особистими силами й силами бухгалтерії, що ним формується, здійснювати бухгалтерський облік у Товаристві, а Генеральний директор зобов’язується створювати необхідні умови для роботи Головного бухгалтера, виплачувати йому грошову винагороду й надавати соціально-побутові блага.

1.2 На підставі цього контракту виникають трудові відносини між Головним бухгалтером і Товариством, які з боку останнього реалізуються Генеральним директором (службовою особою, котра виконує його обов’язки).

1.3 Умови цього контракту поширюються на працівників бухгалтерії в частині, що визначає їхні права та обов’язки стосовно Головного бухгалтера, Генерального директора й Товариства.

Головний бухгалтер забезпечує виконання працівниками бухгалтерії згаданих умов унесенням, у разі потреби, відповідних доповнень до трудових контрактів із ними.

Умови цього контракту є обов’язковими для підрозділів й працівників Товариства в частині, що визначає права й обов’язки Головного бухгалтера стосовно підрозділів і працівників, крім випадків, коли згадані умови не відповідають змістам контрактів, укладених Генеральними підрозділами та працівниками.

1.4 Головний бухгалтер підпорядковується безпосередньо Генеральному директору.

1.5 Рішення (розпорядження) Генерального директора, прийняті в межах його компетенції, є обов’язковими для Головного бухгалтера.

Згідно з чинним законодавством у випадках, коли розпорядження Генерального директора, на думку Головного бухгалтера, суперечать законодавству та правилами одержання, зберігання й витрачання коштів, матеріальних та інших цінностей, для яких поширюється на Товариство, Головний бухгалтер, не виконуючи цього розпорядження, в письмовій формі звертає увагу Генерального директора на незаконність даного ним розпорядження. В разі отримання від Генерального директора письмового розпорядження Головний бухгалтер виконує його. В разі визнання згаданого розпорядження незаконним уся відповідальність лягає на генерального директора.

1.6 Головний бухгалтер повинен виконувати свої обов’язки сумлінно, виявляючи належні старанність, дбайливість і вміння.

1.7 Оцінку виконання Головним бухгалтером своїх обов’язків за цим контрактом дає Генеральний директор.

2 Функції та обов’язки Головного бухгалтера

2.1 Головний бухгалтер забезпечує організацію й ведення бухгалтерського обліку, а також контроль за раціональним використанням матеріальних і фінансових ресурсів у Товаристві.

2.2 Головний бухгалтер виконує такі постійні функції та обов’язки:

керівництво колективом бухгалтері Товариства;

бухгалтерський облік статутного фонду Товариства, вкладів його учасників та облік доходів за цими вкладами;

контроль за вкладами Товариства в інших спільних підприємствах і організаціях, а також за надходженням до Товариства доходів за цими вкладами, акціями й облігаціями;

певний облік коштів, що надходять, товарно-матеріальних цінностей і основних коштів, а також своєчасне відображення в бухгалтерському обліку операцій, пов’язаних з їх рухом;

виконання інших функцій і обов’язків, що випливають із законодавства, інших нормативних документів, у тому числі Кваліфікаційного довідника посад керівників, фахівців і службовців.

2.3 Головний бухгалтер щомісяця звітує Генеральному директорові про стан справ, що перебувають у віданні Головного бухгалтера.