Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
методичка ПП последняя.doc
Скачиваний:
45
Добавлен:
11.02.2016
Размер:
2.78 Mб
Скачать

1.3. Вибір оптимального маршруту

Враховуючи те, що круїз е круговим, в якості методу оптимізації обираємо методи рішення «задачі комівояжера».

Постановка завдання задачі комівояжера полягає в наступному: мається n портів, відстані між ними (табл. 1.3) задані у вигляді матриці C = (cij), де i.j = (1…n). В таблиці 1.3 кожному порту призначено номер від одиниці до n.

Кожне значення cij є відстанями між вихідним портом i та портом заходу j, тому їх величини не можуть мати від’ємного значення, тому cij 0, .

В загальному випадку cij cji ( на приклад коли cji є вартість проїзду з міста j в місто i, яке не дорівнює переїзду з міста i в місто j ). Така задача вважається несиметричною. Враховуючи особливості роботи морського транспорту та географічне розташування портів круїзу, наша задача має симетричний характер, тобто cij = cji.

Треба знайти найкоротший замкнутий маршрут, який проходить через кожен порт тільки один раз з поверненням в перший базовий порт і який мінімізує сумарну пройдену відстань.

Математична постанова завдання може бути представлена в наступному вигляді:

;

(1.24)

(1.25)

(1.26)

Xij

(1.27)

У РГЗ цю задачу варто вирішувати за допомогою засобу «Пошук рішення» програми електронних таблиць Microsoft EXCEL.

Інструкція для роботи із засобом «Пошук рішення» програми електронних таблиць Microsoft EXCEL наведена в додатку

Результати рішення задачі представляються у вигляді схеми.

У додатку А РГЗ необхідно представити відповідний «Звіт про результати» рішення задачі комівояжера.

Розділ 2. Кореляційно-регресійний аналіз впливу рівня комфортабельності судна на рівень тарифної ставки

2.1. Визначення характеру залежності між рівнем комфортабельності судна та рівнем тарифної ставки

Існуючі між явищами форми і види зв'язків дуже різноманітні по своїй класифікації. Цей метод містить два свої складники - кореляційний аналіз і регресійний аналіз. Кореляційний аналіз - це кількісний метод визначення тісноти і напряму взаємозв'язку між вибірковими змінними величинами. Регресійний аналіз - це кількісний метод визначення виду математичної функції в причинно-наслідковій залежності між змінними величинами.

Для визначення характеру залежності між рівнем комфортабельності судна та рівнем тарифів необхідно на підставі статистичних даних побудувати поле кореляції. Кореляційне поле - це сукупність точок у прямокутній системі координат, абсциса кожної з яких відповідає значенню факторної ознаки (х), а ордината - значенню результативної ознаки (у) певної одиниці спостереження. Кількість точок на графіку відповідає кількості одиниць спостереження. Направленість кореляційного поля вказує на наявність прямого, зворотного зв'язку між ознаками, або його відсутність, а також на форму лінії регресії (пряма лінія, парабола, гіпербола тощо).

Дані для побудови поля кореляції наводяться у таблиці 2.1.

Таблиця 2.1

судна п./п.

Назва судна

Комплексний коефіцієнт комфортабельності судна

Середньозважена добова тарифна ставка, гр. од.

1

...

16