Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
diplom_2013 / Метод_реком_по ДР_програмування_2009-2010.DOC
Скачиваний:
15
Добавлен:
10.02.2016
Размер:
131.07 Кб
Скачать

1 Загальні вимоги до розробки й оформлення дипломного проекту

1.1 Вибір теми дипломного проектування

При виконанні дипломного проектування фахівцю може бути запропоновано:

  • виконати розробку схемотехніки (і, можливо, конструкторську) об'єкту;

  • виробити аналіз (розробку) системного програмного забезпечення, побудови мережі і т.д.

Вибір теми дипломного проекту здійснюється керівником відповідно об'єкту діяльності випускників. Бажано, щоб тема відповідала загальному напрямку наукової і практичної діяльності керівника проекту та побажанням студента. Тема повинна задовольняти таким критеріям:

  • актуальність і практичне застосування;

  • відповідність об'єкту діяльності випускника;

  • комплексність, достатня для демонстрації всіх теоретичних знань і практичних навичок, отриманих у коледжі.

Теми можуть мати таке спрямування:

  • дослідницькі;

  • конструкторсько-технологічні;

  • системотехнічні;

  • програмно-алгоритмічні.

Теми можуть бути пов'язані як із розробкою нового програмного або технічного забезпечення, так і зі створенням нових методик або комп'ютерних технологій використання стандартних програмно-технічних комплексів. В другому випадку необхідно чітко виділити, що має бути результатом дипломного проекту (налагодження, настроювання або модернізація прикладного програмного забезпечення для розв'язання конкретних завдань, математична імітаційна модель, методика тестування створеної або існуючої системи управління, і т.д.).

Студент має право пропонувати свою тему з необхідним обґрунтуванням доцільності її розробки

Об'єкти діяльності випускників, яким мають відповідати теми:

  • аналіз, проектування, кодування, тестування і супровід алгоритмічного і програмного забезпечення АСОІ на базі сучасних інформаційних технологій.

  • розробка, теоретичне дослідження й обґрунтування математичного, алгоритмічного і програмного забезпечення і супровід програмного забезпечення АСОІ на базі сучасних інформаційних технологій.

Теми дипломних проектів закріплюються за студентом до направлення на переддипломну практику, розглядаються на засіданні циклової комісії і затверджуються наказом по коледжу.

Після затвердження теми студенту видається завдання на дипломне проектування, у якому відображені тема, вихідні дані до проекту, зміст пояснювальної записки , список і кількість графічних матеріалів, календарний план. Завдання підписує керівник та усі консультанти.

Дипломний проект вважається реальним, якщо його виконання завершується створенням експериментального макета, дослідного зразка приладу, розробкою нової прикладної програми.

1.2 Етапи підготовки, розробки і захисту дипломного проекту

1.2.1 Переддипломна практика

Задачею переддипломної практики є аналіз літературних джерел, постановка задачі і збір матеріалу для теоретичної частини і розробка практичної частини дипломного проекту, тобто діючої програмної системи, що реалізує об'єктну або математичну модель, методи й алгоритми з теоретичної частини дипломного проекту. Переддипломна практика повинна, по можливості, проходити в організації або на підприємстві, де передбачається працевлаштування дипломника по закінченні навчання у університеті. Такий вибір місця переддипломної практики дозволить, з одного боку, дипломнику ознайомитися зі специфікою виробничого процесу і трудового колективу, а з іншого, безпосередньому керівнику в організації взнати свого майбутнього підлеглого. За результатами переддипломної практики дипломник повинен підготувати звіт. На звіті з практики керівник ставить свою візу, що свідчить про якість отриманих в ході практики даних і розроблених рішень.