Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
shpargalka_kriminalnovikonavche_pravo_ukraini.doc
Скачиваний:
38
Добавлен:
10.02.2016
Размер:
542.21 Кб
Скачать

3. Переведення засуджених до позбавлення волі

3.1. Зміна умов тримання засуджених шляхом їх переведення до виправних колоній іншого рівня безпеки здійснюється Апеляційною комісією Департаменту за поданням адміністрації виправної колонії, погодженим з начальником територіального органу управління Департаменту та спостережною комісією, а переведення засуджених, які досягли вісімнадцятирічного віку, із виховної колонії до виправної колонії мінімального рівня безпеки із загальними умовами тримання - за рішенням педагогічної ради і поданням адміністрації виховної колонії, погодженим із службою у справах неповнолітніх.

За результатами розгляду Апеляційною комісією Департаменту видається відповідний дозвіл на їх переведення за нарядами Регіональної комісії або персональний наряд на переведення.

3.2. Засуджені, які стають на шлях виправлення, за рішенням Апеляційної комісії можуть бути переведені:

з приміщень камерного типу в звичайні жилі приміщення колонії максимального рівня безпеки або колонію середнього рівня безпеки або після фактичного відбуття не менше однієї четвертої частини призначеного судом строку покарання;

із звичайних жилих приміщень колонії максимального рівня безпеки в колонію середнього рівня безпеки - після фактичного відбуття не менше половини призначеного судом строку покарання;

з колонії мінімального і середнього рівня безпеки у разі відсутності в них дільниць соціальної реабілітації до колонії мінімального рівня безпеки із полегшеними умовами тримання в порядку, передбаченому статтею 101 та частиною 3 статті 138 Кримінально-виконавчого кодексу України ( 1129-15 ), після фактичного відбуття:

1) не менше однієї четвертої частини строку покарання, призначеного судом за злочин середньої тяжкості;

2) не менше третини строку покарання, призначеного судом за умисний тяжкий злочин, а також у разі коли особа раніше відбувала покарання у виді позбавлення волі за умисний злочин і до погашення або зняття судимості знову вчинила умисний злочин, за який вона була засуджена до позбавлення волі;

3) не менше половини строку покарання, призначеного судом за особливо тяжкий злочин, а також покарання, призначеного особі, яка раніше звільнялася умовно-достроково і вчинила умисний злочин протягом невідбутої частини покарання.

3.3. Засуджені, які злісно порушують режим відбування покарання, за рішенням Апеляційної комісії можуть бути переведені:

з колонії мінімального рівня безпеки з полегшеними умовамитримання до колонії мінімального рівня безпеки із загальними умовами тримання або повернуті до тих колоній, де вони раніше відбували покарання; з колонії середнього рівня безпеки чи звичайного жилого приміщення колонії максимального рівня безпеки в приміщення камерного типу колонії або сектору максимального рівня безпеки на строк до 3 років.

3.4. Про прийняття Апеляційною комісією рішення щодо переведення засудженому оголошується під розпис на витязі з протоколу її засідання, що долучається до матеріалів його особової справи. 3.5. Подання адміністрації виправної колонії (додаток 3 до цієї Інструкції) погоджується з начальником територіального органу управління Департаменту та спостережною комісією і в установленому порядку надсилається безпосередньо до управління по контролю за виконанням судових рішень Департаменту.

3.6. За персональними нарядами Департаменту на переведення осіб, засуджених до позбавлення волі, направляються: засуджені, які стають на шлях виправлення, розмістити яких немає змоги через відсутність у регіоні колоній або секторів визначеного рівня безпеки, та переведені з приміщень камерного типу в звичайні жилі приміщення колонії максимального рівня безпеки або колонію середнього рівня безпеки;

засуджені, які за злісне порушення режиму відбування покарання переведені з колонії середнього рівня безпеки в приміщення камерного типу колонії або сектору максимального рівня безпеки;

засуджені, які відповідно до частини другої статті 93 Кримінально-виконавчого кодексу України ( 1129-15 ) переведені з однієї виправної чи виховної колонії до іншої. 3.7. Запити на персональні наряди (додаток 2 до цієї Інструкції) щодо переведення осіб, засуджених до позбавлення волі, підписуються головою Регіональної комісії або його заступником і в установленому порядку надсилаються безпосередньо до управління по контролю за виконанням судових рішень Департаменту.

3.8. Персональні наряди на запити щодо переведення осіб, засуджених до позбавлення волі, готуються управлінням по контролю за виконанням судових рішень Департаменту протягом п'яти робочих днів та в установленому порядку надсилаються ініціатору запиту.

3.9. Категорично забороняється переміщення засуджених, які прибули до установ виконання покарань за персональними нарядами, до інших установ без погодження з Департаментом.