Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
пульмо.RTF
Скачиваний:
12
Добавлен:
10.02.2016
Размер:
670.91 Кб
Скачать

1) Спазмофілія

2) Менінгоенцефаліт

3) Набряк мозку

4) Епілепсія

5) Фебрільні судоми

Задание #27

Вопрос:

У дитини 2 років, якій хворів на ГРВІ, підвищилася температура до 39 градусів. Мати використовувала фізичні методи жарозниження, а також парацетамол, аспірин, макропен. Через декілька годин на шкірі з’явилися пухирі розмірами до 1 см з серозним вмістом. Позитивний синдром Нікольского. Стан хворого важкій. Лихоманка утримується. Яке ускладнення розвилося та його найімовірна причина?

Выберите один из 5 вариантов ответа:

1) Кір

2) Харчовий атопічний дерматит

3) Кропив’янка

4) Вітряна віспа

5) Токсикоаллергічний дермати, синдром Лайела.

Задание #28

Вопрос:

У дитини 4 років з"явилась біль у горлі, висока температура. При огляді: вимушене положення тіла - дитина стоїть на четвереньках, витягнута та повернута вбік голова. Кожний вдих викликає біль. Об"єктивно - слизова зіву яскраво гіперемірована, збільшений та набряклий надгортанник. Ознаки інспіраторної задишки, ЛН-2. Ваш діагноз?

Выберите один из 5 вариантов ответа:

1) Напад бронхіальної астми

2) Епіглотіт

3) Гострий обструктивний бронхіт

4) Стенозуючий лярінгіт

5) Бронхіоліт

Задание #29

Вопрос:

Дитина 2 років, залишившись на самоті, гралася дрібними іграшками. Батьки почули стенотичний сухий короткий кашель, який самостійно прекратився. Через 3 доби з"явилась експіраторна задишка, ознаки ЛН-2. Над легенями праворуч тотальне вкорочення легеневого тону, дихання не прослуховується. Рентгенологічно - затемнення верхньої долі праворуч у вигляді трикутника зі зміщенням середостіння у хворий бік. Ваш діагноз?

Выберите один из 5 вариантов ответа:

1) Верхньодольова полісегментарна пневмонія

2) Епіглотіт

3) Ателектаз

4) Пневмоторакс

5) Лярінгостеноз

Задание #30

Вопрос:

У 9-річної дитини клінічні ознаки астматичного стану: Потьмарення свідомості, виражена задуха, тахікардія, периорбітальний та акроцианоз, збільшення печінки. АТ- 80/60 мм рт.ст.. Аускультативно - в легенях хрипи відсутні. Реакції на введення бета-2-агоністів та кисень немає. Вкажіть найбільш ефективний засіб лікування такого стану.

Выберите один из 5 вариантов ответа:

1) Введення іпратропіума броміда

2) Проведення інфузійної терапії

3) Повторне введення бета-2-агоністів

4) Введення еуфіліну

5) Штучна вентіляція легень

Задание #31

Вопрос:

Дитина К., 9 міс, з плачем прокинувся серед ночі з грубим кашлем, утрудненим диханням. Доставлений в приймальне відділення. Стан середньої важкості. Свідомість збережена. Періодично неспокій. Помірне втяжіння міжреберних проміжків та югулярної ямки. Голос сиплий, кашель сухий, t 38,70С. Яскрава гіперемія зіву. ЧД- 32/хв. Перкуторний звук з коробочним відтінком. Дихання жорстке, поодинокі сухі хрипи. ЧСС- 130/хв. Тони серця голосні. Органи ШКТ без патоогії. Який з наступних діагнозів найбільш вірогідний?

Выберите один из 5 вариантов ответа:

1) Епіглотит

2) Гострий ларингіт

3) Стороннє тіло дихальних шляхів

4) Ларингоспазм