Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

Правила ПБ 2006 / Аудит.Адм.прим

..doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
10.02.2016
Размер:
66.05 Кб
Скачать

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

ОДЕСЬКИЙ ДЕРЖАВНИЙ ЕКОЛОГІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

Основні вимоги пожежної безпеки до об'єктів ОДЕКУ.

Аудиторії та адміністративні приміщення.

1.На об'єктах університету (НЛК № 1, НЛК № 2, гуртожитки № 1, № 2, спортивний табір і таке інше) в кабінетах, аудиторіях та адміністративних приміщення слід розміщувати лише необхідні для забезпечення навчально процесу (навчальних лекцій, семінарів), роботи співробітників ОДЕКУ меблі, прилади, моделі, речі, приладдя, комп'ютерна техніка тощо, які повинні зберігатися у шафах, на стелажах або на стаціонарно встановлених стояках.

2.Правила пожежної безпеки в аудиторіях та адміністративних приміщення повинні відповідати основним вимогам будівельних норм.

3.Усі двері евакуаційних та інших виходів повинні завжди утримуватися у справному стані, відчинятися у напрямку виходу людей із аудиторії (будівлі).

4.Ректор ОДЕКУ, уповноважені ним особи (відповідальні з пожежної безпеки ОДЕКУ) зобов'язані забезпечувати дотримання студентами та співробітниками персональних ЕОМ, комп’ютерів, що встановлені на об'єктах ОДЕКУ, вимог пожежної безпеки, зазначених у технічній документації заводів-виробників персональних ЕОМ.

5.Персональні комп'ютери після закінчення роботи на них повинні відключатися від мережі.

6.Не рідше одного разу на квартал необхідно очищати від пилу агрегати та вузли, кабельні канали та простір між підлогами.

7. В аудиторіях та адміністративних приміщення не дозволяється:

-влаштовувати перегородки і сховища на сходових клітках і на шляхах евакуації, а також загромаждати сходові майданчики різними предметами і обладнанням;

-проводити роботи з ремонту вузлів (блоків) ЕОМ безпосередньо в адміністративному приміщенні;

-зберігати постійно в адміністративному приміщенні дискети, магнітні диски і інші носії інформації, запасні блоки й деталі (зберігатися можуть лише носії інформації, необхідні для поточної роботи);

-встановлювати електророзетки на горючій основі;

-користуватися побутовими електронагрівальними приладами;

-захаращувати евакуаційні виходи та проходи;

-встановлювати на вікнах глухі грати;

-користуватися відкритим вогнем;

-залишати без нагляду ввімкнену в мережу електронну апаратуру, яка використовується для випробування та контролю ЕОМ, комп’ютерів.

8.Кошики та ящики для паперу повинні регулярно спорожнятися, а сміття виноситися за межі будівлі в спеціально відведені місця.

9.Під час демонстрації кінофільмів в аудиторіях слід керуватися НАПБ В.01.008-76\930.

10.Після закінчення роботи, занять перед закриттям аудиторій та адміністративних приміщеннь всі електроустановки та персональні комп'ютери слід вимкнути з мережі електроживлення.