Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Пал.docx
Скачиваний:
41
Добавлен:
10.02.2016
Размер:
882.42 Кб
Скачать

Висновки

В цьому курсовому проекті нам необхідно було синтезувати мультисервісну транспортну мережу на основі технології SDH. Така мережа, що покриває територію України, дозволяє передавати великі потоки даних між різними містами з більшою швидкістю і вартість одного Мбіт даних буде відносно невисокою. Структура синтезованої транспортної мережі оптимальна з точки зору приведених критеріїв, але топологія може змінюватись за участю інших факторів.

Також в ході роботи ми визначили кількість абонентів, коефіцієнт інформаційного тяжіння та сформували зонову мережу на основі потоків між містами. Визначення потоків між містами дало нам можливість визначити оптимальний склад апаратури для наших ліній зв’язку і спрогнозувати майбутнє зростання потоку.

Я вважаю, що для розвитку інформаційного суспільства в Україні необхідно як можна швидше побудувати подібну мережу, щоб кожен абонент зміг користуватись необхідними якісними мультисервісними послугами і отримувати доступ до інформації, що його зацікавить.

Література

  1. Методичні вказівки для виконання курсового проекту «Проектування мультисервісної мережі», розроблені кафедрою «Мережі зв’язку», Одеса, 2010.

  2. А.Н. Назаров, М.В. Симонов АТМ технология высокоскоростных сетей, ЭКО-ТРЕН, Москва, 1992.

  3. Олифер В.Г., Олифер Н.А. Компьютерные сети, учебник для вузов, СПб: Питер, 2002.