Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Отчет.doc
Скачиваний:
78
Добавлен:
09.02.2016
Размер:
101.38 Кб
Скачать

Зміст

стор.

Вступ

Розділ 1. Управління персоналом в комерційному банку

Розділ 2. Оцінка ефективності системи управління персоналом в ПриватБанку

2.1. Загальна характеристика ПриватБанка

2.2. . Ефективність системи управління персоналом в ПриватБанку

Розділ 3. Шляхи покращення ефективності управління персоналом в ПриватБанку

    1. Методичне забезпечення вдосконалення організації управління персонало у ПАТ КБ «ПриватБанк»

    2. Удосконалення системи оплати праці в ПриватБанку

Висновок

Список використаних джерел

Розділ 2. Оцінка ефективності системи управління персоналом в ПриватБанку

2.1. Загальна характеристика ПриватБанка

Комерційний банк “Приватбанк” був заснований в 1992році. Він був одним із перших банків , який з’єднував усі держави СНД. Приватбанк став одним із перших українських банків ,створених на основі приватного капіталу. Основна мета – забезпечити найвищу якість послуг клієнтам як в Україні, так і поза її межами. Принципи роботи – відповідальність, чіткість, своєчасність та гнучкість в проведенні операцій.

Організаційна структура має вигляд. Кваліфіковані фахівці банку створюють для клієнтів ліквідну і надійну структуру активів, надаючи також консультативну підтримку і інших фінансових питаннях. Філіальна мережа банку продовжує рости за рахунок взятих в оренду приміщень банка “Україна ”, і досягла 1300 відділень і філіалів по всій території країни [5].

Для своїх клієнтів КБ "Приватбанк" здійснює наступні операції:

-розрахунково-касове обслуговування юридичних і фізичних осіб у національній та іноземних валютах;

- операції залучення гривневих та валютних ресурсів на депозити та вклади ;

- кредитні операції і банківські гарантії ;

- прийом платежів від фізичних осіб готівкою з перерахуванням на рахунки отримувачів коштів, комунальних платежів;

- видача та обслуговування карток Міжнародної платіжної системи VISA INTERNATIONAL;

- обмін валют;

- міжнародні документальні операції;

- послуги Кіпрського філіалу;

- грошові перекази "Вестерн Юніон" в національній та іноземній валюті;

- розрахунково – інформаційне обслуговування клієнтів по системі “Клієнт Банку- Банк”

- інвестиційні операції .

Приватбанк також є лідером серед українських комерційних банків за кількістю клієнтів: його послугами користується понад 23% населення України. На сьогоднішній день банк обслуговує 334 тисяч корпоративних клієнтів, приватних підприємців - 314 тисяч і понад 12,5 мільйонів рахунків фізичних осіб. Обсяг залучених банком коштів юридичних осіб на 1 січня 2010 долі становить 20,7 млрд. грн, у тому числі депозитний портфель юридичних осіб - 12430 млрд. грн. Обсяг коштів фізичних осіб, залучених Приватбанком на 1 січня 2010 долі, становить 32754 млрд. грн., у тому числі депозитний портфель фізичних осіб - 27,1 млрд. грн.

Проводячи послідовну політику зміцнення стабільності банку та вдосконалення якості обслуговування, «ПриватБанк» вважає одним з пріоритетних напрямків своєї роботи розвиток комплексу сучасних послуг для індивідуального клієнта. На сьогоднішній день банк пропонує громадянам України понад 150 видів найсучасніших послуг, серед яких поточні, вкладні операції, карткові продукти, різноманітні програми споживчого кредитування, які здійснюються в партнерстві з провідними вітчизняними торговельними, ріелтерськими компаніями й автовиробниками. Приватбанк є уповноваженим Урядом України банком з виплати пенсій і соціальної допомоги громадянам, а також виплати компенсацій жертвам нацистських переслідувань. Сьогодні свою пенсію й соціальні виплати в Приватбанку отримують понад 1,5 мільйона чоловік. Також свої кошти довіряє Приватбанку майже третина всіх вкладників України. Понад 35% клієнтів українських банків обирають «ПриватБанк» при відкритті потокового рахунку й понад 28% користуються послугами банку під година здійснення грошових переказів. Надійність та якість проведених банківських операцій багато в чому залежати від досвіду та компетентності фахівців банку [5].

Сьогодні персонал «ПриватБанку» - це команда висококваліфікованих фахівців, здатних оперативно вирішувати найскладніші задачі та задовольнити швидко зростаючі споживи клієнтів у банківському обслуговуванні. На сьогоднішній день у банку працює понад 30 тисяч співробітників, з їх 3 000 - у головному офісі банку. Середній вік співробітників банку складає 34 роки. Більшість працівників «ПриватБанку» (75%) мають вищу освіту, що відповідає профілю займаної посади. У банку створені сприятливі умови для отримання вищої та післядипломної освіти, більше половини співробітників щорічно підвищують свою кваліфікацію.Банк є юридичним від дня його державної реєстрації. Банк має цивільну правоздатність, яка може бути обмежена лише за рішенням суду. Цивільна правоздатність Банку виникає з моменту його створення і припинення з дня внесення до єдиного державного реєстру запису про його припинення. Банк самостійно Центральним банком «ПриватБанку» по всім філіям визначає свою організаційну структуру, встановлює чисельність працівників і штатний розпис, розробляє плани соціального розвитку трудового коллективу [5].