Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
11
Добавлен:
09.02.2016
Размер:
89.6 Кб
Скачать

2.19. Залучати працівників сектору до робіт, не пов’язаних з виконання прямих функціональних обов’язків, забороняється.

2.20. Сектор діловодство веде самостійно у встановленому порядку.

2.21. Начальники органів і установ зобов’язані сприяти працівникам сектору під час виконання ними службових обов’язків, а також надавати необхідні для інспекторської діяльності відомості з питань державного нагляду за охороною праці, транспортні засоби, службові приміщення, інструмент, устаткування, спецодяг.

Ііі. Основні завдання

3.1. Комплексне управління охороною праці та навколишнього середовища в органах і установах.

3.2. Організація і здійснення державного нагляду в органах і установах:

3.2.1. За дотриманням вимог нормативно-правових актів щодо безпечного ведення робіт під час виготовлення, монтажу, ремонту та безпечної експлуатації випробувально-наповнюючих станцій, парових і водогрійних котлів, вантажопідіймальних кранів і ліфтів, посудин, що працюють під тиском, трубопроводів для пари і гарячої води, компресорних установок та вантажних канатних доріг (далі – підконтрольні об’єкти) в органах і установах.

3.2.2. За додержанням вимог законодавчих та інших нормативно-правових актів щодо безпеки, гігієни праці, виробничого середовища під час виконання службових обов’язків особами рядового і начальницького складу та під час виконання робіт спеціалістами, які не мають спеціальних звань, іншими працівниками, які працюють за трудовими договорами в органах і установах, що належать до сфери управління ДПтС України (далі – персонал), та засудженими.

3.3. Організація і здійснення нагляду в Державній кримінально-виконавчій службі України за дотриманням вимог законодавства про охорону навколишнього природного середовища.

Іv. Функції сектору

4.1. З організації і здійснення державного технічного нагляду

4.1.1. Здійснює державний технічний нагляд за дотриманням в органах і установах чинного законодавства, правил, вимог наказів, вказівок, положень, норм, інструкцій та інших організаційно-розпорядчих документів Державної служби гірничого нагляду та промислової безпеки України (далі – Держгірпромнагляд) та ДПтС України з питань проектування, виготовлення, монтажу, ремонту та безпечної експлуатації підконтрольних об’єктів.

4.1.2. Проводить у встановленому порядку розслідування аварій та нещасних випадків, які сталися під час експлуатації підконтрольних об’єктів, і контролює виконання заходів щодо їх попередження.

4.1.3. Аналізує причини аварійності та виробничого травматизму, стан державного технічного нагляду за утриманням і умовами експлуатації підконтрольних об’єктів, розробляє заходи щодо усунення аварійності і травматизму, в необхідних випадках взаємодіє з територіальними управліннями інших міністерств та відомств.

4.1.4. Здійснює контроль за організацією технічного нагляду в органах і установах, безпечною експлуатацією підконтрольних об’єктів та утриманням їх у справному стані.

4.1.5. Здійснює в необхідних випадках попередній нагляд за монтажем підконтрольних об’єктів до їх реєстрації у відділі.

4.1.6. Здійснює контроль за діяльністю постійно діючих комісій органів і установ з перевірки знань з питань охорони праці персоналу, який має відношення до проектування, виготовлення, ремонту, монтажу та експлуатації підконтрольних об’єктів, і кваліфікаційних комісій з атестації персоналу і засуджених, які обслуговують підконтрольні об’єкти. У необхідних випадках бере участь у роботі цих комісій.

4.1.7. Проводить безпосередньо на робочих місцях перевірку знань і практичних навичок засуджених, які обслуговують підконтрольні об’єкти, а також перевірку знань персоналу.

4.1.9. Здійснює контроль за допуском до роботи у встановленому порядку посадових осіб з питань проектування, виготовлення, ремонту, монтажу та експлуатації підконтрольних об’єктів.

4.1.10. Контролює організацію навчання, атестацію, періодичну перевірку знань та допуск персоналу до виконання робіт з обслуговування підконтрольних об’єктів.

4.1.11. Надає методичну допомогу органам і установам з питань організації технічного нагляду, утримання та експлуатації підконтрольних об’єктів.

4.1.12. Розглядає листи, заяви, скарги з питань державного технічного нагляду.

4.1.13. Розглядає технічну документацію на підконтрольні об’єкти на відповідність діючим нормативно-правовим актам перед поданням її до відділу.

4.1.14. Повідомляє відділ про аварії, нещасні випадки, що сталися під час експлуатації підконтрольних об’єктів.

4.1.15 За погодженням з відділом:

а) видає органам і установам дозволи на ремонт, монтаж та експлуатацію підконтрольних об’єктів, а також робить висновки щодо списання непридатного до експлуатації устаткування, в установленому порядку зареєстрованого у відділі;

б) веде облік, реєструє та знімає з обліку підконтрольні об’єкти, видає дозвіл на введення їх в експлуатацію;

в) проводить передбачені правилами будови і безпечної експлуатації підконтрольних об’єктів, затвердженими наказами Держгірпромнагляду, й методичними вказівками з цих питань технічні огляди та обстеження підконтрольних об’єктів.

4.1.16. Начальники секторів подають до відділу для погодження річні плани роботи секторів та щоквартальні звіти про роботу секторів.

4.1.17. Взаємодіє з територіальними органами Держгірпромнагляду.