Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
індз.docx
Скачиваний:
18
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
63.49 Кб
Скачать

3. Перспективи розвитку туристичної індустрії в єгипті

3.1 Готелі Єгипту

Шарм-ель-Шейх-один із найпрестижніших і дорогих курортів на Червоному морі. Тут мало 2-3* зіркових готелів, проте відмінний вибір 4 і 5*. Більшість готелів побудовані в арабському стилі, що створює неповторний східний колорит. Відпочинок в Шарм-ель-Шейху – це відмінний сервіс у висококласних готелях, чудове море, цікава історія і море вражень. Добре розвинута інфраструктура, все передбачено для комфортного відпочинку.

Хургада – це безкінечні кілометри піщаних пляжів, що омиваються хвилями моря, білосніжні готелі, низькі гори, і магічна красота Червоного моря. В туристичній зоні міста за останні роки побудовано десятки готелів і туристичних поселень. Унікальні кліматичні умови створюють тут необмежені можливості для заняття серфінгом і підводним плаванням цілий рік! Підводний світ Червоного моря рахується найбагатшим в північній півкулі.

Хургада захоплююча в будь-яку пору року, але особливо приємне тут перебування у другій половині січня, коли хвиля відпускників спадає і все місто, узбережжя, готель у Вашому розпорядженні.

Збудовані останніми роками на Червоному морі комфортабельні готелі перетворили Єгипет на справжню туристичну Мекку, куди щороку, незалежно від сезону, прямують мільйони туристів. Мандрівники із Західної Європи й навіть сусіднього Ізраїлю буквально беруть в облогу тутешнє узбережжя, спростовуючи стереотип, що в Єгипті відпочивати можна тільки взимку. Вся суть в особливому мікрокліматі "Червономор'я" - за дуже низької вологості повітря, на відміну від середземноморських курортів, тут ніколи не буває задушливо, навіть у 40-градусну спеку. Постійний морський бриз приносить прохолоду, тому в Хургаді чи Шарм-ель-Шейху легше дихати, ніж, скажімо, на Кіпрі чи в Римі. Усе це не секрет для європейців, які приїздять на Червоне море саме влітку. Місця в найкращих готелях розкуповуються задовго до початку "високого сезону". Тепер і туроператори СНД розглядають відпочинок на цих курортах в найтеплішу пору як вельми перспективний. Адже за минулі роки помітно більше туристів відвідує Єгипет у літні місяці.

На березі бухти Наама розташовані головним чином 4-і 5-зіркові готелі, де відпочивають "багаті й знамениті". Деякі зведені в арабському стилі: з куполоподібними дахами, візерунчастими балконами і віконницями. Як правило, в кожному готелі - декілька ресторанів, де можна повечеряти, послухати живу музику. Проте увечері гарно провести час пропонує будь-який інший заклад з-поміж тих, що нескінченною вервечкою тягнуться вздовж набережної. А потім варто посидіти під пальмами, випити кави або покурити кальян, що не забороняється робити навіть жінкам. Взагалі у Шарм-ель-Шейху все по-європейському демократично. Хочеш - одягай вечірню сукню, а хочеш - ходи до півночі в шортах. Молодь, яка приїздить заради дайвінгу, до ранку танцює на дискотеках чи "відривається" в "Hard Rock Cafe".

Сама Сафага, як місто, мало цікава для туристів. Тут не так багато магазинів і нічних клубів, як у Хургаді, за межами території готелю особливо нема чим зайнятися. Тому Сафага - не найкращий вибір для тих, хто хоче зайнятися шопінгом або поринути в нічне життя.

Один з готелів у Сафазі - Menaville 4* - спеціалізується на лікуванні шкірних захворювань. В готелі немає лікувального центра як такого. Досвідчений лікар за спеціальною методикою проводить процедури, основою яких є піщані, сонячні й морські ванни.

Поруч із готелем Holiday Inn Safaga працює невеликий магазин DUTY FREE. Саме з порту Сафага щотижня відправляється в круїз по Червоному морю (Єгипет - Ізраїль - Йорданія) судно Regina Maris 3*.

Інфраструктура готелів у Табі відповідає найвищим вимогам готельного будівництва. Тут передбачені всі умови не тільки для відпочинку, але й для проведення корпоративних заходів, конференцій, семінарів і інших бізнесів-зустрічей. Конференц-зали різної місткості обладнані за останнім словом техніки. Гості готелів можуть скористатися послугами бізнесів-центрів, що мають комп'ютери й доступ до мережі Інтернет.

Для бажаючих відпочити від суєти й шуму великих міст це - ідеальне місце. Готелі в Марса Аламі переважно 4-5* . До того ж, живучи тут і не витрачаючи багато часу на далекі поїздки, можна здійснити захоплюючу екзотичну подорож пустелею - на джипах або на верблюдах. Туристам пропонують відвідати оазис і традиційне поселення бедуїнів.

Макаді та Сома Бей. Готелі тут виникали "гніздовим" способом: будувався перший великий готель, до якого підводили всі необхідні комунікації, зводилася станція опріснення, а потім, на вже готовій інфраструктурі виникали інші готелі.

Характерною рисою є те, що розташовані тут готелі знаходяться на пустельному березі, поблизу немає ніяких населених пунктів. Бари, ресторани, магазини, диско й інша інфраструктура - тільки на території самого готелю, а за її межами - тільки море й гори - ідеальні умови для тихого й комфортного відпочинку.