Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Програма з психології.doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
400.38 Кб
Скачать

V. Контроль та критерії оцінювання знань студентів.

Згідно з діючою в університеті системою комплексної діагностики знань студентів, з метою стимулювання планомірної та систематичної навчальної роботи, оцінка знань студентів здійснюється за 100 – бальною шкалою.

Форми контролю знань студентів:

- поточний контроль, який може бути використаний у формі усного фронтального або індивідуального опитування, письмове індивідуальне опитування (особливо в разі перевірки матеріалу, який вивчався раніше, не безпосередньо на певному семінарському занятті), написання та обговорення рефератів, повідомлень, індивідуальна і колективна перевірка письмових та усних завдань;

- модульний контроль, передбачений у програмі, що пропонується, в формі письмового та усного опитування з кожної теми. У разі пропусків студентом лекційних та/або семінарське занять та, як наслідок, відставання, не доопрацювання навчального матеріалу;

- підсумковий контроль знань студентів включає зведення результатів роботи студентів за усіма видами контролю та отримання (неотримання) іспиту.

Розподіл балів, що присвоюються студентам з дисципліни

Економічна психологія

Змістовий модуль

Участь в олімпіадах, конференціях та виконання творчих робіт

Сума

Т1

8

Т2

8

Т3

8

Т4

8

Т5

8

Т6

8

Т7

8

Т8

8

Т9

8

Т10

8

М

10

10

100

Поточний контроль знань студентів включає оцінку за виступи на семінарських заняттях, співбесіду на індивідуальних консультаціях, експрес-тестування, виконання практичних завдань.

Модульний контроль знань студентів здійснюється в формі усного індивідуального опитування з кожної теми.

Критерії поточної та модульної оцінки знань студентів.

Усний виступ, експрес-тестування

Письмове тестування (модульний контроль)

Критерії оцінки

7

11 - 12

Студент в повному обсязі володіє навчальним матеріалом, вільно самостійно та аргументовано його викладає під час усних виступів та письмових відповідей, глибоко та всебічно розкриває зміст теоретичних питань та практичних завдань, використовуючи при цьому обов’язкову та додаткову літературу. Правильно виконав усі тестові завдання.

5 – 6

8 -10

Студент достатньо повно володіє навчальним матеріалом, обґрунтовано його викладає під час усних виступів та письмових відповідей, в основному розкриває зміст теоретичних питань та практичних завдань, використовуючи при цьому обов’язкову літературу. Але при викладанні деяких питань не вистачає достатньої глибини та аргументації, допускаються при цьому окремі несуттєві неточності та незначні помилки. Правильно виконав більшість тестових завдань.

4

5 - 7

Студент в цілому володіє навчальним матеріалом, викладає його основний зміст під час усних виступів та письмових відповідей, але без глибокого всебічного аналізу, обґрунтування та аргументації, без використання необхідної літератури, допускаючи при цьому окремі суттєві неточності та помилки. Правильно виконав половину тестових завдань.

3

2 - 3

Студент не в повному обсязі володіє навчальним матеріалом. Фрагментарно, стисло (без аргументації та обґрунтування) викладає його під час усних виступів та письмових відповідей, поверхово розкриває зміст теоретичних питань та практичних завдань, допускаючи при цьому суттєві неточності. Правильно виконав менше 1/3 тестових завдань.

1 - 2

1

Студент частково володіє навчальним матеріалом, не в змозі викласти зміст більшості питань теми під час усних виступів та письмових відповідей, допускаючи при цьому суттєві помилки. Правильно виконав менше 1/4 тестових завдань.

0

0

Студент не володіє навчальним матеріалом та не в змозі його викласти, не розуміє змісту теоретичних питань і практичних завдань. Не виконав жодного тестового завдання.

Студент, який з різних обставин не отримав необхідної кількості балів з будь-якої теми, має можливість самостійно її підготувати і пройти індивідуальний поточний контроль знань з цієї теми.

Максимальна сума балів поточного контролю, яку може набрати студент – 70 балів:

- змістовний, вичерпний виступ на семінарському занятті при опитуванні студента оцінюється в 4 бали; кожне доповнення від 1 до 2 балів;

- виступ з реферативним повідомленням — 3 - 4 бали;

- експрес – тестування з певної теми – 2 бали.

Індивідуальна творча робота оцінюється максимально у 11 балів.

Модульний контроль знань студентів передбачає максимально – 12 балів.

Підсумковий контроль знань студентів включає зведення результатів роботи студентів за усіма видами контролю та отримання (неотримання) іспиту.

за

системою КНТЕУ

за

шкалою ECTS

за

національною

системою

Визначення

90-100

А

відмінно

Студент повно та ґрунтовно засвоїв всі теми навчальної програми, вміє вільно та самостійно викласти зміст всіх питань навчальної дисципліни, робити висновки, розуміє її значення для своєї професійної підготовки, повністю виконав всі завдання модульного контролю, грамотно виконав індивідуальну творчу роботу. Брав участь в олімпіадах, конкурсах, конференціях.

82-89

В

добре

Студент недостатньо повно та ґрунтовно засвоїв окремі питання навчальної програми. Вміє самостійно викласти зміст основних питань навчальної дисципліни, виконав всі завдання модульного контролю, виконав індивідуальну творчу роботу з певними неточностями.

75-81

С

добре

Студент недостатньо повно та ґрунтовно засвоїв деякі теми навчальної програми, не вміє достатньо самостійно викласти зміст деяких питань навчальної дисципліни, окремі завдання модульного контролю виконав не повністю, при виконанні індивідуальної творчої роботи допустив помилки.

69-74

D

задовільно

Студент засвоїв лише окремі теми навчальної програми. Не вміє вільно самостійно викласти зміст основних питань навчальної дисципліни, окремі завдання модульного контролю не виконав, індивідуальну творчу роботу виконав з серйозними недоліками.

60-68

E

задовільно

Студент засвоїв лише окремі питання навчальної програми. Не вміє достатньо самостійно викласти зміст навчальної дисципліни, виконав лише окремі завдання модульного контролю, індивідуальну творчу роботу виконав з численними грубими помилками.

35-59

Fx

незадовільно

Студент не засвоїв більшості тем навчальної програми, не вміє викласти зміст більшості основних питань навчальної дисципліни, не виконав більшості завдань модульного контролю, не виконав індивідуальну творчу роботу.

1-34

F

незадовільно

Студент не засвоїв навчальної програми, не вміє викласти зміст навчальної дисципліни, не виконав модульного контролю, не виконав індивідуальну творчу роботу.

В разі незадоволення підсумковим балом студент має право на підставі заяви складати залік для підвищення своєї оцінки.

Якщо протягом триместру студент отримав менш, ніж 60 балів, він повинен самостійно вивчити передбачені програмою теми, навчально-методичну літературу та скласти залік.