Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
122 Мет_рек_ВиробнПрактика_2012.doc
Скачиваний:
211
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
2.7 Mб
Скачать

4. База і робочі місця практики студентів

Для забезпечення практичної підготовки студентів інститут встановлює різна форми співробітництва з організаціями, підприємствами, установами тощо, що створюють умови для реалізації програм практики студентів.

Базами проведення практики можуть бути підприємства (організації, установи), розташовані на території України або за її межами, що здійснюють різні види економічної діяльності, за умов забезпечення ними виконання у повному обсязі вимог, передбачених програмою практики.

Основні вимоги до підприємств (організацій, установ) різних форм власності та підпорядкування, що можуть бути базами практики вищих навчальних закладів:

  • наявність структурних складових, що відповідають напрямам, за якими здійснюється підготовка фахівців;

  • можливість надання студентам на час практики робочих місць;

  • обов’язкове забезпечення безпечних умов праці;

  • можливість забезпечення студентів-практикантів необхідною робочою документацією, що відображає діяльність різних підрозділів підприємства (організації, установи);

  • можливість користування бібліотекою, лабораторіями, технічною та іншою документацією, необхідною для виконання програми практики;

  • наявність сучасного спеціалізованого інформаційного та технологічного забезпечення.

Практика студентів може проводитися також в інституті, у навчальній (віртуальній) лабораторії.

У випадку, коли підготовка фахівців здійснюється за замовленням фізичних осіб, бази практики, зазвичай, забезпечуються цими особами (з урахуванням усіх вимог програм практики).

Визначення баз практики здійснюється кафедрою ЕК та ІС та навчальним відділом на основі прямих договорів із організаціями, підприємствами, установами тощо, незалежно від їх організаційно-правових форм (додаток А).

Тривалість дії договорів узгоджується договірними сторонами і може визначатись як на період конкретного виду практики, так і на декілька років.

Студенти можуть самостійно обирати бази практики за умови узгодження цього питання з кафедрою ЕК та ІС.

Базами виробничої практики студентів спеціальності «Економічна кібернетика» можуть бути підприємства та установи, які обладнані сучасними засобами обчислювальної техніки та периферійним обладнанням, створюють, впроваджують і застосовують автоматизовану обробку економічної інформації для вирішення економічних задач. Базами практики можуть бути науково-дослідні інститути та проектно-конструкторські заклади, комерційні банки, страхові компанії, органи Державного управління, промислові підприємства, комерційні фірми та інші організації (установи), що мають інформаційні (обчислювальні) центри, підрозділи комп’ютеризації (інформатизації) або системи автоматизованих робочих місць (АРМів) і ті, що займаються організацією, створенням, адаптуванням, впровадженням та експлуатацією інформаційних систем різних рівнів управління.

З організаціями – базами практики – інститут укладає договори (додаток А), згідно з якими адміністрація бази практики зобов’язується кожному студентові-практиканту виділити робоче місце і дати можливість виконати всі пункти програми практики.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]