Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Тлумачення тем.doc
Скачиваний:
10
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
133.12 Кб
Скачать

Змістовий модуль 2. Сім’я. Життя людини.

Тема 1. Опис зовнішності та характеру людини.

Мета: Навчити студентів давати детальний опис зовнішності та характеру людини, описувати осіб, що зображені на малюнках, фото. Студенти мають демонструвати вільне володіння необхідними лексичним матеріалом з теми «Зовнішність та характер людини», щоб бути в змозі виражати свої думки та ставлення до певних осіб. Студенти мають засвоїти та вдосконалювати фонетичний матеріал з тем: «Правила читання голосних/приголосних літер та диграфів в наголошених та ненаголошених складах. Наголос у реченні. Звуко-буквені відповідники (Graphical rules)». Студенти мають опанувати граматичний матеріал з тем: «Іменник. Присвійний відмінок. Способи вираження категорії роду. Присвійні займенники. Прикметник. Ступені порівняння. Дієслово: Present Simple». Навчити студентів писати твори-описи, невеличкі неофіційні листи особистого характеру, розвивати у студентів навички вимови звуків, розвивати вміння аудіювання.

Тема 2. Дозвілля та інтереси молоді (в Україні та англомовних країнах).

Мета: Навчити студентів аналізувати та узагальнювати отриману інформацію з теми «Дозвілля та інтереси молоді» (в Україні та англомовних країнах). Студенти мають демонструвати вільне володіння тематичною лексикою, висловлюючи своє ставлення до інтересів молоді та свої уподобання. Студенти мають засвоїти та вдосконалювати фонетичний матеріал з тем: «Правила читання. Правила зв’язного читання. Звуко-буквені відповідники (Graphical rules)». Студенти мають опанувати граматичний матеріал з тем: «Іменник. Категорія числа. Артикль. Вживання зі злічуваними та незлічуваними іменниками в однині. Прийменник: часу (at, on, in). Порядкові числівники. Дієслово: Present Сontinuous. Модальні дієслова: must, should». Навчити студентів писати невеличкі неофіційні листи особистого характеру, розвивати у студентів навички вимови звуків, розвивати вміння аудіювання. Студенти мають оволодіти необхідними знаннями та навичками, щоб перекладати речення і невеличкі тексти, з використанням активної лексики з теми.

Тема 3. Сімейні стосунки та проблеми.

Мета: Навчити студентів аналізувати та узагальнювати отриману інформацію з теми «Сімейні стосунки та проблеми» (в Україні та англомовних країнах). Студенти мають демонструвати вільне володіння тематичною лексикою, висловлюючи своє ставлення, захоплення, невдоволення щодо стосунків між членами родини та проблеми неповних сімей. Студенти мають засвоїти та вдосконалити фонетичний матеріал з тем: «Правила читання. Звуко-буквені відповідники (Graphical rules). Якісна та кількісна редукція голосних». Студенти мають опанувати та вдосконалити граматичний матеріал з тем: «Іменник. Категорія числа. Артикль. Вживання зі злічуваними та незлічуваними іменниками в множині. Дієслово: порівняння часових форм Present Simple/Present Сontinuous. Модальні дієслова: have to, ought to». Навчити студентів писати невеличкі неофіційні листи особистого характеру, розвивати у студентів навички вимови звуків, розвивати вміння аудіювання. Студенти мають оволодіти необхідними знаннями та навичками, щоб перекладати речення і невеличкі тексти, з використанням активної лексики з теми. Розширювати соціокультурні знання студентів про проблеми у сучасних родинах та способи їх подолання.