Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Навчально-методичні матеріали. Всесвітня історія.doc
Скачиваний:
35
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
572.42 Кб
Скачать

Екзамен

Студентам, які мають семестровий рейтинговий бал з дисципліни 63–70, за рішенням кафедри може бути виставлена підсумкова оцінка за дисципліну за національною шкалою «відмінно», за шкалою ЄКТС – А. Підсумковий рейтинговий бал виставляється шляхом додавання до семестрового рейтингового бала студента 30 балів.

Екзамен може відбувається в усній формі. Максимальний екзаменаційний бал становить 30. Викладач оцінює відповідь студента на екзамені у 4-бальній шкалі. Ця оцінка трансформується в екзаменаційний рейтинговий бал у такий спосіб:

«відмінно» 30 балів;

«добре» 23 бали;

«задовільно» 18 балів;

«незадовільно» 0 балів.

Підсумкова оцінка за дисципліну виставляється за підсумковим рейтинговим балом (сума семестрового рейтингового бала та екзаменаційного бала) за таблицею:

Підсумковий рейтинговий бал

Оцінка за шкалою ЄКТС

Підсумкова оцінка за дисципліну за національною шкалою

90 – 100

А

відмінно

82 – 89

В

добре

75 – 81

С

66 – 74

D

задовільно

60 – 65

Е

35 – 59

незадовільно з можливістю повторного складання

0-34

F

незадовільно з обов'язковим повторним курсом

Якщо студент на екзамені з дисципліни, з якої він мав семестровий рейтинговий бал менше 42 балів, отримує позитивну екзаменаційну оцінку («відмінно» («5»), «добре» («4»), «задовільно» («3»)), то такому студенту виставляється підсумкова оцінка з дисципліни за національною шкалою лише «задовільно», за шкалою ЄКТС – E, а в екзаменаційній відомості в графі «Підсумковий рейтинговий бал» ставиться 60 балів.

Якщо навчальна дисципліна викладається більше одного семестру і з цієї дисципліни передбачено підсумковий контроль у формі екзамену лише в останньому семестрі, а в попередньому семестрі – залік, то екзамен приймається лише з урахуванням семестрового рейтингового бала за останній семестр, що передує екзамену. При цьому на екзамен виноситься весь обсяг навчального матеріалу з цієї дисципліни.

Іх. Структура заліку та екзамену

Змістом заліку та екзамену як форми підсумкового контролю виступає поняттєве, фактологічне, концептуальне та орієнтовно-уявленнєве знання згідно з темами програми теоретичної підготовки.

Залік та екзамен проводяться у формі індивідуальної бесіди з викладачем, яка передбачає змістовні відповіді на поставлені запитання залікового завдання. Базою для системи завдань є коло теоретичних та практичних проблем, що розглядались протягом І семестру (залік) та І і ІІ семестрів (екзамен) в процесі вивчення певних тем, а також матеріал, що передбачався програмою самостійної роботи студентів.

Завдання для заліку та екзамену складається з трьох питань, які хронологічно охоплюють весь матеріал курсу: одне питання ‑ репродуктивного рівня складності, друге ‑ алгоритмічного й третє питання ‑ творчого рівня складності.

В процесі відповіді студент повинен:

  • вичерпно відповісти на питання;

  • продемонструвати вміння аналізувати, зіставляти, пов’язувати історичні події минулого і сучасності;

  • робити аргументовані висновки, давати самостійні оцінки історичним явищам і подіям;

  • логічно і послідовно висловлювати свої думки;

  • показати вміння користуватись історичною термінологією.