Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

budnii_v_ilnickii_m_porivnyalne_literaturoznavstvo

.doc
Скачиваний:
14
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
18.15 Mб
Скачать

орівняльне

літературо­знавство

Затверджено Міністерством освіти і науки України як підручник для студентів вищих навчальних закладів

Київ

Видавничий дім «Києво-Могилянеька академія» 200

8УДК 82.091(075.8) ББК83я73 Б90

Ця книжка, яка вже пройшла апробацію як навчальний посібник, висвіт­лює теоретичні та методологічні питання порівняльного літературознавства - курсу, який слухають студенти-бакалаври і магістри гуманітарних факуль­тетів. Вона охоплює широкий діапазон понять, концепцій і методик класич­ної та сучасної компаративістики, які дають філологові надійні інструменти для поглибленого пізнання національного письменства в міжлітературних і міжкультурних контекстах крізь призму генетичних, контактних, типологіч­них, інтертекстуальних підходів, постколоніальних та імагологічних студій.

Книжку призначено для студентів гуманітарних факультетів, а також для аспірантів і викладачів, учителів-словесників і всіх шанувальників художньо­го слова.

Гриф надано Міністерством освіти і науки України (Лист № 1.4/18-Г-492 від 22 лютого 2008 р.)

Рецензенти:

Дмитро Наливайко, д-р філологічних наук, член-кореспондент HAH Украї­ни, професор, завідувач відділу компаративістики Інституту літератури імені Т. Г. Шевченка HAH України

Роман Гром'як, д-р філологічних наук, професор, завідувач кафедри теорії літера­тури та порівняльного літературознавства Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка

Ярослав Поліщук, д-р філологічних наук, професор кафедри україністики Інсти­туту східнослов'янської філології Яґеллонського університету (Польща)

Рекомендовано до друку Вченою радою Львівського національного університету імені Івана Франка (Протокол № 18/10 від 31 жовтня 2007 р.)

© Будний В. В., Ільницький М. М., 2008

© Видавничий дім «Києво-Могилянська

академія», 2008

ISBN 978-966-518-485-0

ЗМІСТ

орівняльне 3

літературо­знавство 3

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]