Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ІНДЗ компаративний.docx
Скачиваний:
8
Добавлен:
07.02.2016
Размер:
38.38 Кб
Скачать

Висновки

Великий митець належить не лише своїй епосі. Худож­ні образи, ідеї переживають автора і стають надбанням поколінь, цілих народів, які кожного разу прочитуютьїх по-своєму, з точки зору свого часу, його завдань і потреб, щоразу відкривають нові пласти закладених там думок, почуттів, проблем.

До митців, що пережили свій час і їхні твори збага­тили скарбницю духовної культури, належить Леся Ук­раїнка. Її творчість стала однією з вершин художньої сві­домості українського народу в його історичному поступі і водночас видатним явищем світової літератури, адже криє в собі невичерпні джерела високих людських ідеалів добра і справедливості, сповнена пафосом революційного оновлення світу, гуманізму, свободи і братерства народів.

Ім'я поетеси овіяне особливою всенародною любов'ю. Сама постать Лесі Українки як людська особистість має колосальну силу, якусь магічну привабли­вість. Це була людина виняткової мужності і принципо­вості, духовної краси і мистецького обдарування. Вели­кий поет України і жінка з трагічною долею, вона ввійшла в свідомість поколінь як символ незламності і боротьби. До когорти сильних духом її прилучив здійснений нею життєвий і творчий подвиг.

Талант Лесі Українки поєднав пристрасть Прометея, мудрість філософа і хист художника-майстра.

Список використаної літератури

  1. Агеєва В. Поетеса зламу тисячоліть. Творчість Лесі Українки в постмодерній інтерпретації. - К.,2001

  2. Забужко О. Une princesse lointain. Леся Українка Як культурно-інтерпретаційна проблема / / Слово і час. - 2001. - № 2. - С. 6-18. 

  3. Забужко О. Une princesse lointain. Леся Українка Як культурно-інтерпретаційна проблема / / Слово і час. - 2001. - № 3. - С. 45-53. 

  4. "Камінний господар" Лесі Українки та феномен середньовіччя. Збірник наукових праць / За ред. Я. Поліщука та А. Кріловця. - Рівне: Перспектива. - 1998. - 104 с. 

  5. Кулінська Л. У світі ідей та образів. (Особливості поетики драми Лесі Українки). -К., 1971.

  6. Ломонос Е. Вивчення творчості Л. Українки. - К., 1987.

  7. Міщенко Л. І. Леся Українка. - К. - 1986.

  8. Розумний Я. Українськість Дон Жуана в "Камінному господарі"//Дивослово. - 1995. - №2. - С. 22-24.

  9. Степанишин Б. Дивоцвіт України. - Рівне, 1997.

  10. Ткаченко О. Іноземний світ Лесі Українки//Культура слова. Збірник. - К., 1990. - С. 10-20

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]