Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

Informatika / Lab_9

.pdf
Скачиваний:
16
Добавлен:
07.02.2016
Размер:
197.45 Кб
Скачать

Лабораторна робота № 9.

Об’єднання документів. Нумерація сторінок. Стилі. Формування змісту з використанням гіперпосилань.

Короткі теоретичні відомості

Досить часто при роботі з текстовими документами доводиться переміщувати чи копіювати частину тексту або таблиці, списки, формули чи інші об’єкти із документу в документ. Для цього можна скористатися таким способом. У документі, з якого копіюємо, виділіть частину тексту і натисніть Ctrl + C для копіювання. Поверніться у документ, позначте мишкою місце, куди потрібно скопіювати цей блок тексту і натисніть Ctrl + V для вставки. Проте, якщо потрібно вставити надто великий об’єм інформації, цей спосіб не є раціональним. Тому в ряді випадків, особливо якщо йдеться про приєднання файлів (коли необхідно «склеїти» кілька документів в один), користуються таким способом. Відкрийте документ, до якого хочете приєднати ще один, позначте мишкою місце, звідки буде починатися наступний документ і

виконайте команди Вкладка Вставка – Група Текст – Вставить об’єкт ()

У відкритому вікні Вставка файлу вкажіть документ, який потрібно приєднати і натисніть ОК.

Для того, щоб вставити нумерацію сторінок у документі, виконайте команду Вкладка Вставка – Група Колонтитули – Номера страниц і у відкритому списку виберіть розміщення нумерації.

У MS Word наявна велика кількість вбудованих стилів для оформлення документів – збережені параметри форматування елементів тексту ( стилі заголовків, абзаці, символів та ін..). Для їх застосування до певного виділеного елементу тексту необхідно на Вкладке Главная – Група Стили і вибрати потрібний стиль.

Досить часто при роботі з великими за обсягом документами ( наприклад, курсові та дипломні роботи) у MS Word виникає необхідність швидкого перегляду окремих сторінок, розділів тощо. В такому випадку зручно оформити зміст у вигляді гіперпосилань. Це можна зробити таким способом. Спочатку відкрийте документ, виділіть у ньому основні пункти змісту –

наприклад, назви розділів – і застосуйте до них стиль Заголовок 1, назви підрозділів – наприклад, задачі чи інші пункти плану – виділіть стилем Заголовок 2. Якщо у кожному розділі є ще якісь однакові пункти, наприклад, розв’язані задачі, схеми чи діаграми, то їх теж треба виділити стилем якогось заголовку, раніше не вибраного. Потім перейдіть на сторінку на якій буде розташовуватися зміст і виконайте послідовність дій: Вкладка Ссылки – Група

Оглавление – Оглавление (

).

Хід роботи

1.Відкрийте текстовий файл «Создание оглавления.doc», який знаходиться за адресою: С: \ Labs \ 1_курс \ Создание оглавления.doc.

2.В кінці цього документу встановіть курсор.

3.Виконайте до нього приєднання (склеювання) документу «Программа развития туризма.doc», який знаходиться за тією ж адресою.

4.Отриманий документ збережіть в своїй папці під назвою Лабораторна9_Прізвище.

5.В документі під назвою Лабораторна9_Прізвище виконайте нумерацію сторінок.

6.Застосуйте стилі, до всіх заголовків, які необхідно включити до змісту. Переконайтесь, що всі заголовки 1-го рівня оформлені однаково і вони відрізняються від заголовків 2-го рівня.

7.Утворіть пусту сторінку на початку або в кінці документу.

8.На цій сторінці вставте зміст Вашого документу. Відформатуйте зміст, згідно формату документу (шрифт, інтервали, та таке інше)

9.Збережіть зміни.

10.Запросіть викладача для перевірки роботи.

Соседние файлы в папке Informatika