Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
11
Добавлен:
07.02.2016
Размер:
1.61 Кб
Скачать
Для даних, що використовувалися у попередніх роботах:

1. Сформувати вибірки середніх балів зарахованих та незарахованих абітурієнтів. Для порівнянності з іншими даними перевести їх у шкалу від 100 до 200 балів.

2. Побудувати емпіричні функції розподілу нових вибірок і зробити за графіками висновок про їх однорідність (неоднорідність).

3. Побудувати boxplot діаграми для всіх вибірок, використовуючи їх групування для зарахованих і незарахованих абітурієнтів. За графіками зробити попередній висновок про однорідність (неоднорідність) вибірок в межах кожної групи.

4. Розрахувати квартилі розподілу для вибірок середніх балів атестатів зарахованих і незарахованих абітурієнтів і порівняти їх з відповідними показниками інших вибірок.

5. Побудувати Q-Q діаграми для вибірок середніх балів зарахованих і незарахованих абітурієнтів і зробити попередній висновок про їх відповідність нормальному розподілу.

6. Уточнити висновок про відповідність нових вибірок нормальному закону розподілу з використанням критеріїв Шапіро – Уїлка, Андерсона –Дарлінга та Ліллієфорса.

7. Перевірити гіпотези про однорідність вибірок показників зарахованих і незарахованих абітурієнтів. У випадку, якщо всі вибірки підпорядковуються нормальному закону розподілу, використовувати для цього однофакторний дисперсійний аналіз і критерій Бартлетта. Якщо окремі чи всі вибірки не підпорядковуються нормальному закону розподілу, використовувати критерії Краскела — Уолліса, Левене та Флігнера-Кіллена. Зробити висновки про однорідність вибірок аналізованих показників для зарахованих і незарахованих абітурієнтів.
Соседние файлы в папке 5 лаба