Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Lab1-4.doc
Скачиваний:
13
Добавлен:
07.02.2016
Размер:
2.17 Mб
Скачать



Логічний аналізатор призначен для відображення на екрані монітора 16 – розрядних кодових послідовностей одночасно в 16 точках схеми. Зовнішний вигляд лицьової панелі ЛА приведено на рис.2.6.

Рисунок 2.6 – Лицьова панель логічного аналізатора при установці режиму “Clock Setup"

Ліва частина лицьової панелі містить вертикальний дисплей, який відображає логічний стан подвійних сигналів, що приходять у кожний такт на кожний з вхідних каналів. На екрані ЛА інформація відображається у вигляді часових діаграм. Масштаб зображення часових діаграм можна змінити установкою різних значень у вікні “Clocks per division".

Анализатор снабжен линейкой прокрутки по горизонтали, что позволяет анализировать процессы на большом интервале времени.

Команди керування: Stop і Reset. Команда Stop зупиняє формування часових діаграм на екрані ЛА, але відображення інформації на вертикальному дисплеї продовжується. Команда Reset повністю скидає свідчення аналізатора.

Індикатори T1, T2 і T2-T1 відображають значення часових інтервалів від моменту запуску схеми до першого з курсорів, до другого курсора, та часовиї інтервал між курсорами відповідно.

В блоке Clock имеются клеммы для подключения как обычного (Extend), так и избирательного (Qualifier) источника запускающих сигналов, параметры которых могут быть установлены в меню “Clock Setup”, вызываемого кнопкой Set.

Режим “Clock Setup" дозволяє встановити вид перепаду (Clock edge) імпульсів, що запускают аналізатор, – позитивний (Positive) або негативний (Negative), з використанням зовнішнього (External) або внутрішнього (Internal) джерела імпульсів (Clock mode), задати частоту в режимі внутрішнього запуску (Internal clock rate).

В блоке Logic analyser можно установить число тактов, предшествующих запуску анализатора (Post-trigger samples) и число тактов после запуска анализатора (Pre-trigger samples) и, тем самым, общее количество тактов, наблюдаемых в окне логического анализатора, а также пороговое напряжение для запуска (Treshold voltage).

Дополнительные условия запуска анализатора по требуемой кодовой комбинации могут быть выбраны при помощи диалогового окна, вызываемого кнопкой Set в блоке Trigger.

Логічний перетворювач (Logic Converter)

Зовнішний вигляд лицьової панелі логічного перетворювача наведено на рис.2.7.

На лицьовій панелі перетворювача знаходяться клеми входів (А-Н) та виходаOut, дисплей для отображення таблиці істонності, екран – строка для отображення бульова вираза (з низу). Справа від дисплея знаходиться панель Conversions (перетворення) на котрій мнемонічно вказані можливі види перетворень:

-схема - таблиця істинності;

-таблиця істинності – бульовий вираз;

таблиця істинності – спрощенний бульовий вираз

-бульовий вираз – таблиця істинності;

-бульовий вираз – схема;

- бульовий вираз – схема на ЛЕ Шеффера.

Рисунок 2.7 – Лицьова панель логічного перетворювача

Перетворення « Схема-таблиця істинності»

Підключіть входи перетворювача до входів схеми, що досліджується. З'єднайте виход схеми, з вихідним контактом перетворювача Out.

Щоб отримати таблицю істинності для даної схеми, натисніть кнопку .

Перетворення таблиця істинності - Бульовий вираз

Щоботримати бульовий вираз з даної таблиці істинності натисніть кнопку .

При цьому бульові вирази будуть відображатися в текстовому полі екран - строки.

При виборі режиму "таблиця істинності - спрощений бульовий вираз", то бульовий вираз буде отриман в мінімізованій формі. Система проектування використовує метод Quine-McCluskey для мінімізації бульових функцій. Цей метод дозволяє виробляти перетворення для систем з великою кількістю входів в порівнянні з картами Карно.

Перетворення бульовий вираз - таблиця істинності

Для того, щоб перетворити бульовий вираз в таблицю істинності необхідно бульовий вираз занести в текстове поле екран – строки за здалегіть активізуючи там мишкою курсор, використовуючи символи А…Н при інверсії А’…H’. Щоб отримати бульовий вираз в мінімальному варіанті, спершу перетворіть його в таблицю істинності, а потім зворотньо.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]