Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
01.docx
Скачиваний:
4
Добавлен:
07.02.2016
Размер:
1.46 Mб
Скачать

10.10.14

Темою нашої бесіди на уроці мови сьогодні став текст. Дітки з легкістю визначають тему, ідею та основну думку тексту. Учні з великим бажанням пояснювали схеми, таблиці, що були розміщенні на дошці. Я також відкрила дещо нове і для себе. Дітям було цікаво дізнатися, що речення у тексті можуть поєднуватися послідовним та паралельним зв’язком. Без особливих зусиль ми розібралися у стилях та типах тексту. І найбільше, що мені сподобалось це те як мої дітки вміють читати мовчки. Адже урок добігав кінця і тиша в класі була тоді для мене подарунком.

Сьогодні я вперше перевірила щоденники. Особливих зауважень не було. Майже всі заповнили перші сторінки щоденника та у більшості були підписи батьків.

11.09.14

Сьогодні у мене був дуже відповідальний урок. Ми писали вступний диктант. Мій перший диктант називався «Вересень».

В ході перевірки було виявлено багато помилок через те, що діти плутають українські букви з російськими, м’який знак пишуть не там де треба, у де-кого були проблеми з написанням дієслівних закінчень -ться, -тся та подвоєнням. Пунктуаційних помилок було менше ніж орфографічних.

12.09.14.

Сьогодні урок української літератури і ми продовжуємо вивчати календарно-обрядову поезію. Діти захоплено слухають про міфічних істот та свято Івана Купала. Після того як прочитали русальні пісні ми зробили усний опис дівчини-русалки. Наочність допомогла учням знайти відповіді на питання та допомогла чіткіше уявити цих міфічних істот. Відео матеріал створив атмосферу купальського свята та на хвилину переніс нас на берег Дніпра.

Після пісень купальних ми перейшли до читання жниварських. Відпочили пора й попрацювати. Дізналися значення незнайомих слів: серп, дідух, женчики. Проаналізували пісні. Записали домашнє завдання та й до додому. 7 урок минув у теплій домашній атмосфері.

16.09.14.

Сьогодні на уроці української мови ми продовжували згадувати вивчений матеріал, а саме пряму мову та діалог. Підготовані мною схеми дуже добре допомогли учням швидко пригадати розділові знаки при прямій мові та діалозі. Учні вільно володіли знаннями та доволі легко наводили приклади до схем. Фантазія щодо створення діалогу в моїх шестикласників аж зашкалювала. Тому й домашнє завдання для них було написати діалог на обрану тему. Майже всі учні отримали оцінки та з посмішкою пішли додому.

Урок української літератури переніс нас в атмосферу зимових свят. Учні виконували колядки, щедрівки та колективно їх аналізували. Цікавими були розповіді про традиції святкування Різдва та Нового року. Дуже цікаво дітям було слухати про походження свята Святого Миколая та традиції водити козу та влаштовувати вертеп.

15.09.14.

Понеділок, а це означає, що день розпочинається з класої години. Темою нашого обговорення сьогодні був шкільний етикет та правила поведінки в колективі. Мною було проведено виховну бесіду про норми спілкування у колективі та вчителями. Діти уважно слухали та запам’ятовували .

Сьогодні на уроці української мови ми повторювали вивчений матеріал за п’ятий клас. З моєю допомогою діти швиденько пригадали розділові знаки при звертанні, при однорідних членах речення та вставних словах. Після традиційного словникового диктанту, ми почали виконувати творчі завдання та підбирати речення до схем. Найбільше учнів зацікавила вправа де потрібно скласти речення в якому б одне й теж саме слово було вставним і звичайним словом.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]