Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Диплом-DESKTOP-T5SUMLS.docx
Скачиваний:
10
Добавлен:
07.02.2016
Размер:
1.16 Mб
Скачать
      1. Особливості uwp

При розробці ви орієнтуєтесь на сімейство пристроїв, а не на конкретну ОС. Сімейство пристроїв визначає API-інтерфейси, характеристики системи та поведінка, очікуємі на пристроях всередині сімейства. Воно також визначає набір пристроїв, на які може бути встановлено додаток UWP.

Всі додатки UWP розповсюджуються в вигляді пакетів AppX. Це гарантує надійність механізму встановлення та забезпечує безпроблемне розгортання і оновлення ваших додатків.

Один магазин для всіх пристроїв.

Основні API універсальної платформи для Windows (UWP) однакові для всіх сімейств пристроїв Windows. Якщо додаток використовує лише основні API, воно буде працювати на будь-якому пристрої під управлінням Windows 10.

SDK розширень додають спеціальні API для кожного сімейства пристроїв. Якщо додаток призначений для конкретного сімейства пристроїв, його можна реалізовувати за допомогою цих API. При цьому все одно можна мати лише один пакет, що працює на всіх пристроях, відмітивши на яких пристроях має працювати додаток перед викликом розширення API.

Елементи інтерфейсу користувача використовують "ефективні пікселі", тому вони автоматично адаптуються до числа пікселів на екрані пристрою. Крім того, вони чудово працюють з різними методами вводу, такими як клавіатура, мишка, дотики, перо та ігрові пристрої управління.

Додатки UWP можуть використовувати живі плитки та екран блокування для виводу короткої та значимої в даному контексті інформації.

Push-повідомлення пропонують увазі користуваяа важливі оповіщення від додатків в потрібний момент.

В Центрі підтримки додтки можуть відображати та упорядковувати оповіщення та зміст, очікуючих від користувача будь яких дій.

Підтримуется використання фонової роботи та тригеррів які дозволяють відновити роботу додатку в потрібних користувачу момент.

Додатки UWP можуть використовувати голосові функції та пристрої Bluetooth щоб допомогти користувачам взаємодіяти з навколишнім світом.

      1. Мови програмування uwp

Ви можете створювати додатки UWP на тих мовах програмування, з якими знайомі краще за все, наприклад на C# або Visual Basic з XAML, JavaScript з HTML або C++ з DirectX. Ви навіть можете написати компоненти на одній мові, а використовувати їх в додатках написаних на іншій мові.

Додатки UWP можуть використовувати середовище виконання Windows, тобто є власний API, включений в ОС. Цей API реалізований на C++ та підтримується в C#, Visual Basic, C++ та JavaScript природнім для кожної мови способом.

Microsoft Visual Studio 2015 включає в себе шаблон додатків UWP для кожної мови, який дозволяє створювати один проект для всіх пристроїв.

    1. Висновки

З цього розділу зрозуміло, що TheOldReader це одна з найпопулярніших альтернатив Google Reader, для якої, нажаль, ще не існує клієнтських додатків для нової версії найпопулярнішої операційної системи у світі Windows 10.

Нова платформа Windows 10 та UWP дозволяють створити один єдиний додаток для всіх пристроїв, що відкриває широкі можливості для розробників програмного забезпечення, а єдиний магазин Windows додає не аби якої зручності у доставці додатків до користувачів.

РОЗДІЛ 2. ОСОБЛИВОСТІ МОВИ ПРОГРАМУВАННЯ C # ТА БАЗИ ДАНИХ