Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Диплом-DESKTOP-T5SUMLS.docx
Скачиваний:
10
Добавлен:
07.02.2016
Размер:
1.16 Mб
Скачать
        1. Yandex.Лента

«Яндекс.Лента» — RSS-агрегатор. Один із сервісів компанії Яндекс. Перший реліз відбувся 21 липня 2005 року в рамках проекту «Яндекс.Нано». В подальшому сервіс був об'єднаний з сервісом «Яндек.Почта» під назвою «Підписки».

2 липня 2013 року сайт lenta.yandex.ru був закритий (встановлено перенаправлення на «Підписки»), замість нього був запущений «легкий» інтерфейс «Підписок» за адресою ll.yandex.ru. Новий сервіс, зовні схожий на «Яндек.Ленту», відрізнявся урізаним функціоналом та відсутність налаштувань.

3 лютого 2015 року проект було переформатовано: з «Яндекс.Почти» його перенесли в «Яндекс.Новости», де він отримав назву «Мои новости». При цьому функціональність була різко скорочена: записи не відмічаються як прочитані, їх не можна згорнути, читати записи можна тільки починаючи з останніх. Тоді ж була закрита сторінка ll.yandex.ru.

        1. Google reader

Google Reader — веб-сервіс компанії Google, що надавав користувачам послуги RSS-агрегації.

На початку 2001 року інженер-програміст Chris Wetherell розпочав проект, який він назвав "JavaCollect", що працював як новинний портал на основі веб-джерел. Пізніше, працюючи в Google, він із маленькою командою почав схожий проект, що був відкритий 7 жовтня 2005 року під назвою Google Reader. У вересні 2006 року Google анонсував ре дизайн сервісу, що включав нові функції: кількість непрочитаного, можливість "відмітити все як прочитане", нову систему навігації, яку було засновано на концепції папок, та розширений вигляд, завдяки якому користувачі отримали можливість переглядати декілька елементів одночасно. Також після редизайну читачі отримали можливість поділяти цікави новини з іншими людьми. У січні 2007 року Google додав до сервісу відео контент з YouTube та Google Video. У вересні 2007 року маркетинговий менеджер продукту Kevin Systrom (який пізніше заснував Instagram) оголосив, що Google Reader втратив бета-статус, покинувши майданчик Google Labs.

Інтерфейс Google Reader змінювався декілька разів, починаючи з ранньої версії, яку один з дизайнерів Google порівняв із "річкою" новин, до наступних версій, що були оптимізовані для широкого спектру пристроїв, від браузерів до відео-консолі Wii.

Наприкінці 2008 року Google Reader зазнав значного оновлення досвіду користування та дизайну. Очолюваний дизайнером Google Jenna Bilotta, новий дизайн відрізнявся легшим візуальним стилем, відкидною навігацією та переглядом друзів, можливістю приховати кількість непрочитаного та пучками стрічок.

У 2013 році Google Reader мав, серед інших, такі функції:

  • головна сторінка, що дозволяла читачеві окинути оком нові публікації;

  • автоматичне позначення публікацій такими, що вже прочитані, при прокручуванні елементів у розширеному перегляді;

  • поєднання клавіш для основних функцій;

  • два режиму перегляду публікацій: розширений (заголовок та опис публікації) та списком (тільки заголовок);

  • імпорт та експорт підписок у форматі OPML;

  • пошук серед всіх стрічок та серед всіх публікацій.

У березні 2013 року Google заявив про закриття Google Reader, пославшись на падіння популярності сервісу, 1 липня 2013 року. Починаючи з 2 липня 2013 року відвідувачам сервісу надається сторінка про його закриття.