Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Контр.роб.заочне ГП.doc
Скачиваний:
27
Добавлен:
07.02.2016
Размер:
163.33 Кб
Скачать

Додаткова

А. Закон України „Про сертифіковані товарні склади та прості і подвійні складські свідоцтва” від 23 грудня 2004 р. // Відомості Верховної Ради України. – 2005. - № 6. – Ст. 136.

Науково-практичний коментар до Закону України „Про акціонерні товариства” // Бюлетень законодавства і юридичної практики України. – 2009. - № 9.

Переверзєв О., Філипенко Є. Порядок випуску акцій: питання удосконалення правового регулювання // Юридична Україна. – 2012. - № 2. - С.87 – 92.

Б. Закон України «Про введення мораторію на примусову ре­алізацію майна» від 29 листопада 2001 р. // Офіційний вісник України. – 2001. - № 52. – Ст. 2332.

Кравчук В.М. Засновник – підприємство: сутність взаємовідносин // Право України. – 1998. - № 8. – С. 103 – 108.

Поляков Б. Правовое положение должника в процедуре банкротства в Украине // Підприємництво, господарство і право. – 2002. - № 6. – С. 22 – 26.

В. Трофімова О.В. Правове регулювання лізингової діяль­ності в Україні. - К.: КНТ, 2005. - 216 с.

Варіант 4

А. Теоретичне питання

Поняття, форми, види, державна реєстрація іноземних інвестицій.

Б. Завдання

1. Визначити повноваження органів державної влади щодо формування ціни на молочну, хлібобулочну та м’ясну продукцію, а також порядок реалізації таких повноважень та повноваження з контролю за відповідними цінами.

2. За наявності якого складу акціонерів акціонерне товариство може бути створене як приватне чи публічне?

В. Ситуаційна задача

Комунальне підприємство електротранспорту уклало з будівельним кооперативом договір підряду на реконструкцію ремонтного цеху за кошти, виділені з місцевого бюджету. До­говором передбачалось забезпечення замовником безперерв­ності фінансування робіт за договором. Однак через три міся­ці, починаючи з березня 2007 р., платежі були затримані на два місяці через несвоєчасність надходження відповідних коштів з місцевого бюджету.

Які санкції в цьому випадку може застосувати підрядник до замовника? Якими нормативними актами регулюються питання май­нової відповідальності за порушення умов договору підряду на бу­дівництво об'єктів?

Методичні рекомендації

А. Для надання відповіді на теоретичне питання слід ознайомитись з основними положеннями Законів України «Про зовнішньоекономічну діяльність» від 16 квітня 1991 р., «Про режим іноземного інвестування» від 19 березня 1996 р., глави 38 ГК і коментарями до неї та відповідними главами у підручниках і навчальних посібниках.

Б. Відповідаючи на перше завдання, слід визначити ті органи державної влади (органи місцевого самоврядування), які мають повноваження по формуванню ціни на молочну, хлібобулочну та м’ясну продукцію (встановлюють або погоджують торгівельні надбавки, приймають декларації щодо зміни ціни тощо) та повноважні контролювати дотримання правил ціноутворення. Для цього необхідно опрацювати нову редакцію Закону України «Про ціни і ціноутворення» від 21 червня 2012 р. і детально – рекомендовані у списку літератури підзаконні нормативно-правові акти у галузі ціноутворення. Також слід коротко (тезисно) зупинитись на тому, в якому порядку відповідні органи влади впливають на формування ціни на перелічені види продукції.

Для відповіді на друге завдання слід керуватись нормами Закону України «Про акціонерні товариства» від 17 вересня 2008 р.

В. Для правильного вирішення ситуаційної задачі необхідно керуватись нормами гл. 33 ГК України, Загальними умовами укладення та виконання договорів підряду в капітальному будівництві.