Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

Контр роб. Дипломат. протокол

..docx
Скачиваний:
25
Добавлен:
06.02.2016
Размер:
26.23 Кб
Скачать

КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ КУЛЬТУРИ І МИСТЕЦТВ

ФАКУЛЬТЕТ ЖУРНАЛІСТИКИ І МІЖНАРОДНИХ ВІДНОСИН

Кафедра міжнародних відносин

Комплексні контрольні роботи з дисципліни

«Дипломатичний протокол, церемоніал та етикет»

для студентів напряму підготовки

6.030201 «Міжнародні відносини»

Викладач:

Безсмертний Р.П. ., кандидат політичних наук, доцент.

Київ - 2014

Варіант 1.

Дипломати.

(Необхідно описати)

(Історія зародження і розвитку дипломатичного етикету та протоколу. Дипломатичний етикет як інструмент зовнішньополітичної діяльності держав. Визначити поняття «протокол» та описати його ознаки. Дипломатичні комунікації між учасниками міжнародних відносин. Формалізація дипломатичної діяльності, спеціалізація роботи дипломатів.)

Варіант 2.

Дипломатичний корпус.

(Необхідно описати)

(Встановлення дипломатичних відносин. Дипломатичне старшинство – основа дипломатичного протоколу. Характеристика дипломатичного корпусу. Призначення і відкликання глави та членів диппредставництва. Класи і ранги дипломатичних працівників. Визначити поняття «дипломатичне старшинство». Описати обов’язки та функції дуаєн. Охарактеризувати дипломатичні імунітети та привілеї)

Варіант 3

Особисті візити.

(Необхідно описати)

(Роль візиту в дипломатичній практиці. Офіційні контакти дипломатів.

Візитні картки дипломата та їхнє застосування. Місце та значення особистих візитів в роботі дипломата, дипломатичної місії, зовнішньополітичного відомства. Місце особистих контактів в дипломатії. Класифікація особистих візитів. Протокольні (ввічливості, представлення), ділові, приватні візити. Протокольні характеристики візитів. Особливості нанесення особистих візитів в деяких країнах світу. Підготовка та проведення візитів. Візити до вручення вірчих грамот та після. Візити дружини новопризначеного посла. Візити у відповідь. Невербальні засоби спілкування.

Варіант 4

Бесіди дипломатів.

(Необхідно описати)

(Мистецтво бесіди. Підготовка до бесіди. Бесіда з конфліктних питань. "Мовні трафарети" під час бесіди. Журнал запису бесід. Стенографічний запис. Щоденник дипломата. Питання протоколу та етикету офіційних та ділових прийомів. Візитні картки та їх застосування. Організація ділових сніданків, обідів. Класифікація особистих бесід, їх протокольні особливості. Дипломатичні бесіди. Порівняти офіційні контакти посла та дипломатів.)

Варіант 5.

Дипломатичне листування та основні документи.

(Необхідно описати)

(Документи дипломатичного листування. Документи зовнішньодипломатичного листування. Вимоги до документів дипломатичного листування. Поняття "дипломатичне листування". Місце дипломатичного листування в зовнішньополітичній діяльності держави. Класифікація дипломатичних документів. Основні та інші сучасні види дипломатичного листування. Структура листа. Протокольні характеристики видів дипломатичного листування. Форми та правила звернень в документах. Бланк, нотний бланк. Форми та методи доставки дипкореспонденції. Відповідь на отриманий документ.)

Варіант 6.

Вимоги до дипломатичного листування та документів.

(Необхідно описати)

(Мова дипломатичної переписки. Оригінал та копія. Конверт. Адреса. Правила складання особистих, вербальних нот. Форми ввічливос­ті в документах дипломатичного листування. Вимоги до цих документів. Оформлення документів, пов’язаних з різними аспектами діяль­ності дипломатів (вірчі грамоти, відкличні грамоти, патенти, екзеква­тури, повноваження). Вимоги до ділового листування. Основні види ділового листування. Комплімент та "формула компліментів" в дипломатичній кореспонденції. Припустимі спрощення та скорочення в документі. Підписні види дипкореспонденції. Резолюція на дипломатичному листуванні. Зовнішня кореспонденція. Документи внутрішньовідомчого листування. Правила дипломатичного листування.. )

Варіант 7

Вітання дипломата.

(Необхідно описати)

(Форми та правила вітань, представлень, рекомендувань. Зовнішній вигляд дипломата, офіційної особи. Етикет телефонної розмови. Етикет дарування та приймання подарунків, сувенірів, квітів. Значення першої зустрічі у міжособистих відношеннях. Класифікація вітань. Правила вітань за нормами дипломатичного етикету. Потискання рук. Уклін. Поцілунок. Поцілунок руки. Обійми. Правила вітання між подружжями. Вітання чоловіка і жінки. Вітання між жінками. Вітання з монархом, вищим духовенством. Ініціатива вітання. Вітання під час ходи, з групою осіб, на представницьких заходах.)

Варіант 8.

Зовнішній вигляд дипломата.

(Необхідно описати.)

Поняття зовнішній вигляд та його складові. Повсякденний чоловічий та жіночий одяг. Вечірній одяг. Деякі особливості носіння фраку і смокінгу. Святковий одяг. Вибір одягу з урахуванням індивідуальних особливостей людини. Зачіска, аксесуари, парфуми, макіяж. Коштовності, функціональні коштовності чоловіків і жінок. Осанка, хода. Культура мови, гучність, тембр. Імідж дипломата, офіційної особи, ділової людини. Етикет носіння Державних нагород та відзнак.)

Варіант 9

Представлення та рекомендування дипломата

(Необхідно описати)

(Офіційні і протокольні форми рекомендування, представлення. "Лінія вітання". «Лінія представлення». Представлення та рекомендування третьою особою, особисто, "заочно", жінці, високій особі, члену королівської родини, вищому духовенству.)

Варіант 10

Дипломатичний етикет

(Необхідно описати)

Особливості дипломатичного етикету в різних країнах. Церемонії епохи Відродження. Охарактеризувати особливості дипломатичного етикету.)