Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
turopereyting яна.doc
Скачиваний:
13
Добавлен:
06.02.2016
Размер:
295.32 Кб
Скачать

2.1.Форми туру і схема маршруту по Італії

Групові поїздки є «бюджетними турами», в тому сенсі, що можна побачити максимум місць за мінімальну кількість грошей. Кожен груповий тур направлений на те, щоб ознайомити Вас з країною, розповісти про її культуру, оглянути її ексклюзивні визначні пам'ятки. Схема круїзного морського туру по Італії така : Рим - Неаполь – Палермо - Порто Веккіо – Ліворно - Піза – Падуя- Флоренція – Рим. З 18 листопада по 2 грудня

Дні

Порт

Прибуття

Відправлення

1

Рим

Посадка з 12.00

17.00

2

Нееполь

09.00

17.00

3

у морі

-

-

4

Палермо

08.00

19.00

5

У морі

07.00

18.00

6

Порто Веккіо

07.00

19.00

7

у морі

-

-

8

Ліворно

08.00

19.00

9

У морі

07.00

18.00

10

Піза

11.00

18.00

11

у морі

-

-

12

Падуя

07.00

17.00

13

Флоренція

08.00

23.00

14

У морі

07.00

18.00

15

Рим

07.00

РИМ. Рим-столиця Італії з 1871г., центр культурного і політичного життя країни. Цей красивий галасливе місто прекрасний і своїм минулим, і своїм справжнім. За переказами, Рим був заснований Ромулом у 753 р. до н.е. Його багата історія і понині живе в численних стародавніх пам'ятників, що дивують туристів величчю, гармонією і красою.

ОСНОВНІ ВИЗНАЧНІ ПАМ'ЯТКИ.

Символ міста - знаменитий Колізей. Його будівництво було завершено в 80 г., амфітеатр вміщав до 50000 глядачів, які приходили сюди, щоб насолодитися видовищем ігор та бої гладіаторів. Поряд з Колізеєм знаходиться грандіозна трьох пролітна тріумфальна Арка Костянтина, споруджена в 312 році. Там же розташований Римський Форум - древня площа, оточена соборами, храмами та ін. спорудами. Недалеко розташований пагорб Палатін - перший центр Риму з численними пам'ятниками архітектури. З центру стародавнього міста йшла Аппієва дорога - «Дорога катакомб», уздовж якої тягнулися підземні галереї з усипальницями і похоронними нішами. Збереглися руїни Терми Каракали - це грандіозний архітектурний ансамбль, побудований в III столітті імператором Каракаллой, який складався з великих залів, портиків, фонтанів і садів. Цікавий Замок Св. Ангела, спочатку побудований як мавзолей Адріана, а пізніше служив в'язницею. Зараз у замку розміщується музей. У центрі міста знаходиться Палац Венеції - одна з перших споруд початкового періоду епохи Відродження. До Венеціанського палацу примикає Собор св. Марка, споруджений в IV столітті. У скверику Св. Марка коштує одна з "говорять" статуй, що зображає богиню Ісиду. Одне з найкрасивіших історичних місць Риму - площа Навона, розташована на місці античного стадіону Доміциана. Вона відома своїми трьома фонтанами. Ще один цікавий фонтан Риму-Фонтан Треві - був побудований в XVII. У центрі скульптурної групи - статуя Океан, що стоїть на колісниці, запряженій морськими кіньми і двома тритонами. На території прекрасного римського парку Вілли Боргезе розташований розкішний Палац, де розміщуються Музеї та Галереї Боргезе.

ВАТИКАН. Ватикан - найменша держава в усьому світі, яка отримала незалежність в 1929 р. На його чолі варто папа Римський. Серце Ватикану - знаменитий Собор Св. Петра, грандіозна споруда в центрі величезній площі, оточений колонадою. Палаци і музеї Ватикану є одним з найвідоміших у світі архітектурним ансамблем, як з історичної, так і з художньої точки зору. Протягом століть вони піддавалися численним перебудов, в яких взяли участь Мікеланджело, Браманте, Рафаель, Ботічеллі і Берніні. Найціннішим художніх, історичних та релігійних пам'ятником є Сікстинська капела.

НЕАПОЛЬ. Неаполь був заснований в 5 столітті до Р.ХР. як грецька колонія і був приєднаний до Італійського королівства в 1860 році. Зараз це один з найбільш процвітаючих центрів міжнародного туризму на західному узбережжі Італії, в двох годинах їзди від Риму (220 км на південь). Неаполь - серце південної Італії, краси його околиць безліч разів восхвалялись численними мандрівниками. Чарівний затоку з минає до горизонту смужкою суші з одного боку, півострів Сорренто з іншого і величезний конус Везувію, що підноситься над пагорбами, складають славу цього місця.

В Національному Археологічному музеї зібрані античні предмети побуту і мистецтва, знайдені при розкопках Помпеев і Геркуланума. Цікава також Національна галерея Каподімонте, в якій представлена італійська живопис епохи Відродження. Варто прогулятися в район Санта-Лючія, де знаходиться крихітний порт з прилеглих до нього мальовничим передмістям. Поруч розташований один із самих цікавих архітектурних пам'ятників Неаполя - Кастель-дель-Ово, замок, в якому загинув останній римський імператор, середньовічна в'язниця.

Найбільш сумно відомі околиці Неаполя ПОМПЕЇ (24 км на південь від Неаполя). Тут варто подивитися Антікваріум (історичні цінності, предмети праці та побуту), Форум (руїни храмів на площі), Великий відкритий театр, Будинок Менандра (велика патриціанська вілла, багато прикрашена мозаїкою), Лазні Стабіана, Башта Меркурія (панорама Помпей), Вілла загадок (фреска в кімнаті господарів).

ПАЛЕРМО. Палермо - головне місто італійського регіону Сицилія, адміністративного центру однойменної провінції . На березі моря тягнеться у вигляді широкого променаду Форо-Італіко, поруч розташований міський сад Флора (Вілла Джулія). Головні площі в центрі міста - на перетині двох головних вулиць Пьяцца Вільена, Пьяцца Преторія, з прекрасним маньєристським фонтаном , Пьяцца Марина з громадським садом (Джардино Гарібальді), Пьяцца Болоньї, з пам'ятником Карла V (1635), Соборна площа, оточена балюстрадою зі статуями святих, Пьяцца Вітторія з пам'ятником Філіпу V; з воріт чудові: Порту Феліче (1582-1637) і тріумфальна арка Порту Нуова (1584).

Особливою пам'яткою є Катакомби капуцинів - підземне кладовищі, де у відкритому вигляді зберігаються тіла більше 8000 палермитанців, померлих у XVI-XX століттях.

З околиць Палермо славляться Monte Пеллегріно (італ.)рос., з дивовижним виглядом і печерною церквою св. Розалії, королівська вілла Фаворита (в китайському стилі), вілли Belmonte, Серрадифалько, Таско; норманські замки Ціза (1164) з полуарабским мозаїчним фризом і Куба (1182) з купальним павільйоном Ла Кубола, кафедральний Монреальський собор із середньовічними мозаїками, театр Массімо. ПОРТО ВЕККІО. Порто Веккіо - це місто і комуна в департаменті Корс-дю-Сюд на острові Корсика. Він являє собою портове місто середнього розміру, що лежить в зручній гавані східній частині острова.

Порто Веккіо знаходиться в області, яка в колишні часи була болотистій, проте чудово підходила для створення порту. У перекладі його назва означає «Старий Порт». Цілком імовірно, що його заснували римляни, які залишили безліч слідів свого існування в околицях. Згодом, за малярійних боліт, люди звідси стали йти. Залишилася тільки велика християнська громада. Відпочиваючих привертає тут чудовий середземноморський клімат, корсиканська колорит, прекрасні піщані пляжі в околицях міста, археологічні пам'ятки і корсиканська кухня. У місті працює кілька сувенірних магазинів, в яких можна купити подарунки на згадку, а також десятки ресторанів, частина з яких пропонують гарний вид на гавань і головну площу. Ліворно. Найбільший порт Тоскани, адміністративний центр однойменної провінції. Розташований на західному березі Лігурійського моря в природній бухті, в кількох милях на південь від гирла річки Арно, в оточенні низьких Ліворнскіх пагорбів. Покровителем міста вважається Іулія Карфагенская. Свято міста 22 травня. Ліворно перетинають канали, що з'єднують море з річкою Арно, що веде через Пізу до Флоренції. Про часи Медічі нагадують дві фортеці XVI століття, стара і нова, мармуровий пам'ятник герцогу Фердинанду I (1595) і бронзова скульптурна група "Чотири мавра" (1624).

Уздовж узбережжя прокладено мальовничий променад, по сторонах якого розташувалися аристократичні вілли, санаторії, аквапарки і кампус Італійської військово-морської академії ПІЗА.Місто має всесвітню популярність завдяки чудовим пам'ятників архітектури і древньому університету.

Знаменитий соборний комплекс, що складається з храму (11-12 в.в.), баптистерія (12 в.- сер.13 в.), прикрашеного роботами найбільших майстрів того часу, дзвіниці («падаючої вежі»), яку почали будувати в 12 в., але через осідання ґрунту закінчили лише в 14 ст. Галілей проводив там свої досліди з законами тяжіння.

ПАДУЯ.Місто, засноване ще римлянами, є батьківщиною відомого історика Лівія. Падуя - другий місто в Італії, в якому був утворений університет (13 століття). У цьому університеті Галілео Галілей завідував кафедрою математики, драматург Карло Гольдоні вивчав юриспруденцію..

Чудовий пам'ятник архітектури - Церква Сан-Антоніо (13 століття). Усередині храму знаходяться численні твори мистецтва. На площі напроти церкви встановлена чудова кінна статуя з бронзи роботи Донателло. Варто відвідати площа Прато делла Валле, оточений ровом, через який перекинуто 4 мосту. Разом з комплексом скульптурних зображень найзнаменитіших людей міста вони утворюють своєрідну корону.

У міському парку стоїть Капела дельї Скровеньі, в якій зберігаються прекрасні фрески кисті Джотто. Серце міського життя - Площа делле Ербе. Поруч-Палац Раджоне - середньовічне будинок муниципалетета, великий зал якого прикрашений прекрасними фресками

ФЛОРЕНЦІЯ - велике місто з розвинутою промисловістю, зберігає в своїй зовнішності риси середньовіччя. Флоренція по праву вважається скарбницею мистецтв: її площі, музеї, храми і палаци прикрашені безсмертними творіннями великих зодчих, скульпторів, художників.

Флоренція розташована на берегах річки Арна, річки неширокою і неглибокою, але здатною робити сильні повені. Серці міста - площу Сіньорії. Це центр політичного життя Флоренції, з нею пов'язані найважливіші події в її історії.

Палаццо Веккіо (старий Палац), який домінує над площею, - найважливіше цивільне будівля Флоренції і дуже цікавий приклад громадської будівлі середньовіччя. Палаццо Веккіо являє собою потужну фортецю, його вартова башта досягає 94 м у висоту. Біля входу в Палаццо Веккіо підноситься копія знаменитої мармурової статуї "Давида" Мікеланджело.

Будівля Уффіци знаходиться між Палаццио Веккіо і р.Арно. Тут розмістився багатющий художній музей.

Від Палаццио Веккіо і Уффіци за спеціально спорудженій критої галереї можна пройти на інший берег Арно в Палаццо Пітті. Галерея проведена поверху Понте Веккіо (Старий міст), одного з найстаріших мостів Флоренції. Міст є улюбленим місцем прогулянок туристів. З обох боків стоять тісні лавки, в яких торгують характерними флорентийскими виробами.

Знамениті флорентійські церкви. Собор Санта Марія дель Фіоре - шедеври мистецтва, скульптури, знамениті фрески.

Дзвіниця. Досягає у висоту 82м, облицьована мармуром трьох кольорів: білий, рожевий і зелений-чорним. У нішах дзвіниці встановлені статуї пророків. Баптистерій св. івана Хрестителя - восьмигранну будівля в романському стилі. Головна визначна пам'ятка баптистерія - складаються з рельєфів знамениті бронзові двері, за якими закріпилася назва "Ворота Раю".

Санта Марія Новела - Церква домініканців - гробниці з гербами похованих тут знатних флорентійців, знамениті шедеври живопису.

Церква Санта Кроче - усипальниця великих італійців: Мікеланджело, Макіавеллі, Галілео Галілея

Величний Собор Санта Марія дель Фьоре був побудований в IV-V ст. Сучасний вигляд баптистерій отримав в Х1-Х111 вв. Чудові його мозаїки та бронзові ворота -«Ворота Раю», встановлені в 1425 р. Одна з найкрасивіших площ Європи - Площа Сіньорії, оточена архітектурними пам'ятниками і прикрашені скульптурами. Над всією площею домінує асиметричний Палаццо Веккіо (Старий палац), будівництво якого розпочалося у 1294 році. Це потужна квадратна фортеця з зубчатим завершенням і годинами, створеними в середині 17 століття. Праворуч від нього знаходиться Лоджа дей Ланци - будівля в стилі пізньої готики, що славиться безліччю чудових скульптур.

Палац Барджелло, побудований в 1255 р., також має вигляд суворої фортеці. Палац став Національним музеєм світового значення. Одна з найзнаменитіших картинних галерей світу-Уффіци. Тут в 45 залах представлена широка панорама різних шкіл живопису.

У центрі міста розташована Площа Республіки. Територія, відведена в давнину для форуму, в середні століття перетворилася в жвавий центр Старого ринку. Свій сучасний вигляд, у пьемонтском стилі, площа набула після реконструкції в 1887. Єдиний з 10 стародавніх мостів міста, що зберіг свій первісний вигляд - Понте Веккіо (старий міст). Його своєрідність підкреслюють маленькі будиночки, теснящиеся по обом сторонам прольоту.

Також цікаві й інші шедеври древньої архітектури: Церква Сан Лоренцо - стародавня церква міста, освячена Св. Амброзием в 393 році, Церква Санта Марія Новела (13-14 століття), Церква санто-спірито(Св. Духу), купол якого виконаний Брунеллески, а Дзвіниця - Баччио д ’ аньоло (1503 р.), Палац Пітті - один із найграндіозніших флорентійських палаців (1487 р.), Палац Строцці (1489 р.), Палаццо Медічі-Ріккарді (1444-1464 рр.), Фортеця Бельведері (1590-1595 рр.).

Відпочиваючи на цьому круїзі, туристи мають можливість відвідати чудовий аквапарк “Haway Park” - один з найбільших парків водних розваг на узбережжі Тірренського моря. Розташований у мальовничому містечку містечка Касіно. Сюди приїжджають дорослі і діти, щоб провести день, повний незабутніх вражень. Вони можуть відвідати чудовий аквапарк “Haway Park” в Касіно, здійснити низку цікавих екскурсій в Рим, Неаполь, Помпеї, на Капрі, а також за своєрідним містечках провінції Латина і на лежать поруч Понтійські острова, побачити імператорські вілли і резиденції патриціїв, готичні храми, церкви і каплиці, якими рясніє область Лаціо зі столицею Римом, що є справжньою «колискою» римської цивілізації.

Відпочиваючи на будь-якому з курортів, туристи мають можливість відвідати чудовий аквапарк “Haway Park” - один з найбільших парків водних розваг на узбережжі Тірренського моря. Розташований у мальовничому містечку містечка Касіно. Сюди приїжджають дорослі і діти, щоб провести день, повний незабутніх вражень. У парку можна знайти водні розваги на будь-який смак: відкрита водна гірка з двома висотними трамплінами «Камікадзе»; дві відкриті гірки у формі спіралі; річка зі штучною течією; водоспади; дитячі гірки з неглибокими басейнами; гідромасажні ванни; великий «олімпійський басейн», пляжний волейбол, тенісні корти; безліч інших розваг. До послуг туристів телефон, автостоянка, магазин, ресторан, бар, піцерія. Аквапарк відкритий щодня з 9-00 до 19-00

2.2.Розрахунок вартості круїзу по Італії Щоб відправитися в круїз треба трохи побігати. Що стосується візи, то її відкривають ще в Україну. Це так звана «мультивіза» держави, з якого відправляється круїзний лайнер. У разі Середземноморського круїзу це Італія. У свою чергу італійська «мультивіза» має вартість - 85 євро. Її оплачують додатково, а решті пакет документів стандартний: обов’язково повинна бути довідка з місця роботи із зазначенням заробітної плати, довідка з банку про наявність будь-яких рахунків (депозитних, кредитних), якщо це кредитний рахунок необхідна копія кредитної карти, також іноді можуть знадобитися довідки про наявність нерухомості чи будь-якого рухомого майна. Фахівці цього бізнесу рекомендують замовляти морські круїзи за три місяці до початку подорожі. Цього часу вистачить, щоб відкрити візу і вирішити питання з авіаперельотом в країну відправлення судна. Квитки на літак оплачуються окремо. Наприклад, рейс до Риму заздалегідь куплений квиток може обійтися від 1100 до 1500 доларів, а якщо безпосередньо перед відправленням судна ціна може досягати від 2000 доларів і дорожче. Одним словом бронювання авіаквитків дає можливість заощадити до 500 доларів. На борту пасажирського судна готівкою ніхто не користується, тому під час реєстрації кожному туристу видають круїзну пластикову карту, що іменується на борту «сіпас», на яку можна покласти будь-яку суму грошей. Нею можна розраховуватися за додатково надані послуги та покупки. Якщо алкоголь вживати не збираєтеся, то на сувеніри вам вистачить близько 100 доларів. В середньому протягом тижневого морського круїзу турист витрачає близько 300 доларів. Якщо на карті залишаються гроші їх вам повернуть по закінченню морської подорожі. Крім того ця карта є документом, пропуском на судно і навіть ключем від каюти, так як всі особисті документи при реєстрації вилучаються. Закордонний паспорт потрібен тільки для простоти проходження процедури контролю імміграційних служб.

Гостям корабля надається можливість розміститися в комфортабельних 2-кімнатних люксах і напівлюксах, а також у 1-місцевих і 2-місцевих номерах із усіма зручностями й у 3- і 4-місцевих сімейних каютах. На теплоходах створені всі умови для того, щоб морська подорож пройшла без турбот. Для мандрівників працюють численні затишні ресторани і бари, магазини, кінозали, музичні салони і різноманітні служби сервісу. На 5-7 просторих пасажирських палубах звичайно розташовано кілька закритих і відкритих басейнів, соляріїв, спортзалів, саун. На всі дні круїзу передбачена різноманітна культурно-розважальна програма. Вона включає екскурсії в місцях швартування корабля, різноманітні розважальні заходи, свята і тематичні дні на борті судна. У продовження усього туру у відпочиваючих практично не буває вільного часу - так щільно складається графік. Крім того, деякі турфірми організовують спеціальні круїзи, присвячені який-небудь окремої професійній, цікавій чи будь-якій іншій тематиці.

Звичайно власник судна надає для перевезення й обслуговування туристів судна, укомплектовані екіпажем, постачені всім необхідним і в стані, що відповідає вимогам і нормам Морського Регістру. Зміна постільної білизни в каютах мандрівників провадиться не рідше 1 рази в 7 діб. Це входить у вартість обслуговування.

Платним, що надається туристам за готівку, є: гральні автомати, спортивно-медичні тренажери, сауни, масаж, послуги перукарень, кравців, фотографів, пошти, пралень і хімчистки, продукти і товари, придбані в магазинах, кіосках, буфетах, роботу яких забезпечує судновласник, екскурсії на березі, телефон. На закордонних ділянках плавання продаж продуктів і товарів у буфетах, кіосках провадиться з оплатою туристами у місцевій чи міжнародній валюті. Безкоштовно на теплоходах звичайно надаються: медичне обслуговування, камери схову (крім автоматичних), бібліотека-читальня, дитячі кімнати, користування салонами, внутрішнім телефоном, телевізорами в каютах і салонах, гімнастичними залами, басейнами, ванними і душами, шезлонгами і циновками, постільною і лазневою білизною, довідками довідкового бюро з питань проїзду. Основні види страхування мандрівників роздивимося на прикладі української страхової компанії "Остра-Київ", що має три варіанти розцінок страхового внеску, що дають туристам різні можливості.

1-й варіант ідеальний, на думку страховиків, для турів вартістю до 200 дол. і тривалістю до 8 днів. Має самі мінімальні розцінки страхового внеску: 1 чол. - 3 дол.; 2 чол. - 6 дол.; 3 чол. - 9 дол. Ці розцінки поширюються на тури тривалістю 8 днів. Понад 8 днів - ще плюс по 0,5 дол. за кожний додатковий день подорожі. Цей варіант дає гарантії страхового відшкодування у випадках: відмови від подорожі, ремонту орендованої машини, покалічення і смертельного випадку. Затримки подорожі не з вини туриста і затримки багажу - по найнижчих розцінках.

2-й варіант підходить для турів вартістю до 400 дол., тривалістю до 13 днів. Розцінки страхового внеску: 1 чол. - 7 дол., 2 чол. - 14 дол.; 3 чол. - 21 дол. Якщо подорож понад 15 днів - плюс ще по 1 дол. за кожний додатковий день. Цей варіант дає гарантії більш високих страхових виплат.

3-й варіант - туристські круїзи і подорожі, вартістю понад 400 дол. Сума внеску розраховується як 5% від загальної ціни подорожі. По цьому варіанті передбачені найвищі тарифи страхувальних виплат по всіх зазначених у 1 і 2 варіантах випадках плюс: у випадку банкрутства туристської компанії й авіаліній (по невиконаних поїздках); медична допомога і госпіталізація в подорожі; пропажа багажу, документів; критична авіаційна медична допомога

У вартість включено:

- Проживання в каюті вказаної категорії;

- Харчування: " All inclusive " (окрім спиртних напоїв і всіх напоїв в барах); розважальна програма на борту судна Вартість круїзу в USD на людину при двохмісному розміщенні, WESTERDAM

У вартість включений прибуток фірми: 300 дол. – з дорослого і 150 дол. – з дитини. Ціни вказані з ПДВ. Додатково оплачується:

- Авіапереліт;

- Візи по маршруту;

- страховка медичних витрат і від нещасного випадку з розрахунку 1 дол. США/чол./день;

- екскурсії в портах заходу;

- до- і після- круїзна програма перебування.

Оплата по курсу НБУ на день оплати + 2,2% банківські витрати.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]