Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

поп-арт

.doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
06.02.2016
Размер:
22.02 Кб
Скачать
  1. Поп-арт в інтер'єрі

Поп-арт — напрямок в образотворчому мистецтві 50-60х. р. р. XX століття, що використовує образи продуктів вжитку.

Поп-арт створений щоб дивувати людей своїм дизайном. В дизайні інтер'єру поп-арт виглядає незвичайно, експресивно, контрастно, яскраво.

    1. Особливості поп-арту

      1. Для поп-арту властиві:

- постери великих розмірів

- картини, що активно експлуатують зображення банок кока-коли і супу Кембел.

- образи знаменитостей Мерлін Монро, Елвіса Преслі, Мао Дзедуна.

- використовуються мотиви, що повторяються, як для акцент (постери, картини) так і для фону (настіння плитка, коври з розтиражованим малюнком)

      1. Основні матеріали:

- синтетика

- пластмаса

- папір

- метал

      1. Для меблів властиві:

- абстрактний малюнок

- кричаща кольорова палітра, розкраска

- глянцеві поверхні

- пластик

- неонові фарби

- яскравий малюнок

- комікси

- багато цікавих деталей, у виборі яких немає обмежень

    1. Оформлення інтер'єра в стилі поп-арт

Для оформлення інтер'єра в стилі поп-арт, бажано мати в розпоряджені просторе приміщення. Якщо ж розміри не великі, то можна обійтись варіантом «лайт» — зосередитись на деталях, стилізувати інтер'єр під бажаний образ. Для поп-арту характерно використовування яскравих (аж до кислотних) і насичених кольорів. Як правило основний колір інтер'єру білий, допускаються близькі до білого пастельні відтінки. В додаток до нього йдуть кольорові сполучення із декількох яскравих кольорів. Характерна осообливість- кольори рідко доповнюють, згладжують однин одного. Найчастіше вони контрастують і протиставляються. Але не варто злоупотребляти буйством кольорів — потрібно враховувати, що в цьому приміщенні вам прийдеться жити. Яскраве може виглядати красиво і свіжо, але є небезпека, що замовнику швидко надоїсть буйство кольорів.

      1. Стіни в стилі поп-арт

Обов'язково повинні бути яскравими, а в ідеалі — різних кольорів і навіть фактури. Про гармонію в класичному розумінні краще зразу забути. Одне з рішень поп-арту, коли одна зі стін залишається світлою, ще дві - контрастних яскравих кольорів, а четверта виконана в техніці багаторазового повторювання якогось дрібного візерунку.

      1. Стеля в стилі поп-арт

Кількість рівнів стелі не принципіально, навпаки на цьому можна зіграти, зробивши різнорівневі асиметричні ніші, обігравши це під світкою різних кольорів. В випадку однорівневої стелі вибирайте глянцеві покриття, буде це підвісна, натяжна чи просто покрашена білий колір стеля. Блиск і глянець поп-арту до лиця.

      1. Підлога в стилі поп-арт

найчастіше залишають нейтральною, вибираючи спокійну гаму паркету і звертаючи весь акцент на інтер'єр. Але також часто використовують яскраві покриття на підлогу: ковролін насиченого кольору або кераміку, роблячи її неоднорідною, а скоріше з хаотичним і ігровим малюнком. Від паркету варто відмовитись.

      1. Меблі в стилі поп-арт

Поп-арт не сприймає насичених меблів, тому потрібно обмежитись мінімальним набором. Меблі в поп-арті повинні бути неординарними і ніяк не класичної форми. Форми пологі, округлі, дещо незвичайні — в стилі «ретро-футуризм».

Часто використовується в меблях жінчий силует, мультиплікаційні герої і знаменитості. Меблям характерні яскраві кольори (один, а краще декілька в одному предметі), типічні для 60-х дивани і крісла округлих форм, пуфи і невеликі столики, в моду ввійшов яскравий пластик.

Шафи неумісні в поп-арті, так як це самий громіздкий предмет в захламленні простору інтер'єру. Їх краще замінити нішами, встроєними шкафами і навіть подіумами. Для одягу краще за все виділити окрему гардеробну. Цікавий момент: на меблі можна і потрібно наносити орнаменти, малюнки із коміксів і навіть графіті.

Вітається якскавий і пьострий текстиль, підібраний в основній кольоровій гамі. Різні стилізовані пластикові аксесуари: годинники, рамки для фото, статуетки, вази, світлини і підсвічники. Поп-арт цілком можна назвати не дорогим стилем з точки зору ціни, а не загального ефекту. Це той випадок, коли підійдуть недорогі меблі, куплена в відомому гіпермаркеті.

Поп-арт в дизайні інтер'єру виглядає досить експресивно і незвичайно. Стиль поп-арт в інтер'єрі, звичайно, не для всіх. Наявність яскравих і їдких кольорів може втомити мешканця, якому приємніше розслаблятись в нейтральних чи пастельних тонах. Проте любителям шокувати оточення, в особливості молоді, а також в салонах і стилізованих кафе, стиль прийдеться до смаку, як ніякий інший.

Поп-арт — напрям направлений на молодь, тому в ньому відводиться основне місце яскравим фарбам, сміливим співвідношенням, нестандартним, «безбашенним» рішенням. Цей стиль підійде для тих, хто готовий погрузитись в пучину популярного мистецтва, відкинути всі консервативні і традиційні уявлення і зробити своє життя блискучим, яскравим і лишеним спокою.