Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Архитектура пояснювальна записка.doc
Скачиваний:
25
Добавлен:
05.02.2016
Размер:
87.04 Кб
Скачать

4. Адміністративно-побутові приміщення.

Загальні вимоги Адміністративно-побутові будинки розміщуються, як правило, в nрибудовах до виробничих будинків. У випадках, коли таке розміщення суперечить вимогам аераціі виробничих приміщень або захисту адміністративно-побутових приміщень від шкідливих виробничих впливів, вони розміщуються в окремо розташованих будинках. В цьому випадку проектуються підземні або надземні переходи, які опалюються. Адміністративно-побутові приміщення допускається розміщувати у вставках, вбудованих в виробничі будинки 1 і 11 ступеню вогнетривкості, якщо вони не виділяють в приміщення шкідливих виробничих речовин.

Найчастіше використовують прибудови, шириною 12 метрів, до nовз- довжньоі стіни баraтоnрогонного виробничого будинку. Другим ха- рактерним рішенням є прибудова адміністративно-побутового будинку, ши- риною 12 або 18 м, до торців багатоnрогонного виробничого корпусу . В курсовому проекті рекомендується проектувати прибудований адміністративно-nобутовий будинок в 2...3 поверхи, шириною 12... 18 метрів і довжиною 24...48 м.

У відповідності з прийнятою модульною координацією розмірів в буді- вництві , габаритні розміри адміністративно-побутових будинків, як пра- вило, призначаються укрупненим модулям 30М (3000 мм) і 60М (6000 мм). Це дозволяє використовувати, для зведення об'єктів адміністративно-побутового призначання, типові індустріальні конструкції будинківів кар- касної та стінової конструктивних систем.

Висота поверхів адміністративно-побутових будинків каркасноі кон- структивної системи, oкpeмо' розташованих або прибудованих (вбудованих) до одноповерхових промислових будинків, приймається 3,3 м. Відповідно, стінової крнструктивної системи з панельними або цегляними стунами -2,8 м, а в кліматичних районах lА, lБ, Ш, ІД і ІУ А країн СНД -3 м . Висоту поверхів АПБ, прибудованих (вбудованих) до багатоповерхових промисло- вих буд1Інків, допускається приймати 3,0; 3,6 і 4,2 м, кратну висоті поверхів виробничого будинку. ці правила дають можливість використовувати для АПБ типові індустріальні конструкції масового будівництва житлових і гро- мадських будинків.

Керуючись правилами пожежної безпеки , кількість евакуаційних виходів з адміністративно-побутового будинку повинно бути не менше двох. Входи в будинок повинні передбачатися через тамбури, які ведуть у вести- бюлі, коридори або сходові клітини з безпосередиім виходом назовні. Тамбури можуть: бути прибудовані або вбудовані, шириною не менше 1,2 м. Рівень підлоги тамбура і вхідної площадки перед ним повинен бути вище рівня пла- нувалъної позначки землі не менше ніж на 0,15 м .

Площа вестибюля приймається із розрахунку 0,2 м2 на одну людину, яка ним користується, але не менше 18 м2.

Ширина сходових маршів і площадок, коридорів, переходів між будинками, проходів і дверей для евакуації людей повинна прийматися не менше:

сходових маршів і площадок -1, 2 м; коридорів і проходів між будинками -1,4 м; проходів -1,0; дверей -0,8 м.

Розрахунок адміністративно-побутових приміщень складається з шести груп: 1) санітарно-побутові; 2) громадського харчування; 3) охорони здоров'я; 4) культурного призначення; 5) адміністративного призначення; 6)комунікаційні (сходові клітини, холи, вестибюлі, коридори, рекреацій та інші).

Група виробничих процесів 1б, тобто процеси, які визивають забруднення речовинами 1-го та 2-го класів шкідливості, а також речовинами, які мають стійкий запах; забруднення тільки рук.

Розрахункова кількість працюючих у найбільшу зміну - 100 чоловік; на одну душову сітку - 15 чоловік, на один кран - 10 чоловік.

Тип гардеробної - загальні два відділення. У спеціальних побутових приміщеннях наприклад: хімчистка спецодягу та роздаточна спецодягу та іншої потреби немає.

Склад та обладнання санітарно-побутових приміщень наводимо у таблиці:

Спипочний склад працюючик 150 .

Кількість працюючих в найбільш чисельній зміні 100.

Група виробничих процесів

Кількість робітників

Кількість відділень у шафах для одягу

Санітарне обладнання, шт.

Вбиральні

Списочний склак

Найбільш чисельна зміна

Вуличн

ий одяг

Специй одяг

Душові

сітки

Умиваль иики

Унітази

Пісуари

Унітази

ч

ж

ч

ж

ч

ж

ч

ж

ч

ж

ч

ж

ч

ж

Іб

150

100

90

60

150

100

150

100

10

10

10

10

5

5


Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]