Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Архитектура пояснювальна записка.doc
Скачиваний:
25
Добавлен:
05.02.2016
Размер:
87.04 Кб
Скачать

Міністерство Освіти і Науки України

Київський Національний Університет

Будівництва і Архітектури

Кафедра архітектурних конструкцій

Пояснювальна записка

до курсового проекту №3:

одноповерхово виробнича будівля з прибудованим

багатоповерховим адміністративно-побутовим корпусом

Виконав:

гр. ПЦБ-

Прийняв ла:

Гетун Г.В.

Мірошниченко В.В.

Віроцкий В.Д.

Кузнецов

КИЇВ-200

1. Вихідні дані, покладені в основу будівельної частини проекту.

Географічним пунктом будівництва виробничого будинку з прибудованим корпусом адміністративно-побутових приміщень являється місто Харків.

Рельєф майданчика спокійний горизонтальний. Грунти неагресивні, звичайної основи, піски середні. Нормативна глибина сезонного промерзання грунтів складає 1.2 м.. Підгрунтя залягає на глибині 1 м. Грунтові води знаходяться на глибині 2 м

Робітники підприємства працюватимуть у дві зміни. У першу зміну працюють 100 чоловік, а в другу - 50 чоловік, у тому числі 60% чоловіків та 40% жінок.

Виробничий будинок обладнаний залізничними шляхами, автомобільними проїздами, мостовими та підвісними кранами, а також є у наявності робочі пплощадки.

2. Об'ємно-планувальне вирішення виробничого будинку.

В

Б

А

Ж Г

Розміри прольотів А=18м Б=18м В=18, Г=24, Ж=60м.

Прольоти А, Г обладнані мостовим краном вантажопійомністю 20/5 тон., В, Б 5т.

Будинок одноповерховий.

Висота:А-14,4м, Б-8,4м, В-8,4м ,Г-10,8м.

3. Архітектурно-конструктивне вирішення виробничого будинку.

3.1. Елементи каркасу: колони, підкранові балки, ферми, кроквяні конструкції, зв'язі, фундаментні балки.

Конструктивна схема будівлі - повний каркас із залізобетонних елементів.

Просторова жорсткість каркасу будівлі забезпечується спільною роботою рам, посилених зв'язями з жорстким диском покриття.

Прив'язка колон середніх рядів до кординаційних осей будівлі - центральна, тобто геометричні осі колон співпадають з координаційними осями. Крок середніх колон складає 12м.

Прив'язка колон до поперечних осей каркасу у торцах будівлі виконується так, що геометричні осі колон зміщуються на 500 мм всередину будівлі.

Крок крайніх колон - 6 метрів.

Деформаційні шви між температурними відсіками та між прольотами різної висоти влаштовуються шляхом установки парних рам каркасу. Парні колони установлюють із зміщенням на 0,5м з вісі будівлі.

Середні колони -двоконсольні, тобто мають дві консолі для опирання підкранових балок.

Крайні колони - без кошолей прямокутного перерізу, мають закладні пластини для кріплення панелей зовнішніх та внутрішніх стін. В'язеві колони виконані із закладеними деталями для зварки з вертикальними металевими звязями.

Для кріплення кроквяних систем на верхній площині колони є закладна деталь у вигляді стальних пластин.

Колона заводиться на 1м у стакан фундаменту та замонолічується бетоном В35, а для кращого зчеплення з бетоном на нижній частині колони на бічних сторонах є борозди трикутної форми.

Фахверкові колони встановлюються на фундамент стаканного типу та кріпеться зваркою випускних арматур, а стик замонолічується.

Обв'язочні балки проектом не передбачені.

Кроквяні системи представлені фермами довжиною 18м. Крок ферм - 6м. На верхніх поясах ферм передбачено закладні елементи для кріплення плит покриття, а в опорній частині, на кінцях ферми є опорні стальні пластини для кріплення з колонами. Вертикальні та горизонтальні звязі виконані у вигляді хрестовинних ферм, виготовлених з металу.

3.2 Фундаменти та фундаментні балки.

Під колони середніх та крайніх рядів та під фахверкові колони виконано збірними залізобетонними стаканного типу. Для спирання стін по підколонникам фундаментів укладають залізобетонні балки довжиною 6м.

3.3 Зовнішні та внутрішні стіни спроектовано панельними ненесучими, довжиною 6м, висотою 1,2м та 1,8м, товщиною 300мм. Кріплення панелей до колон виконується за допомогою паперів з пластинами.

Перемичкові панелі встановлюються на спеціальні монтажні стовпчики, які виготовлені із стальних листів. Вони кріпляться до закладних деталей колон зваркою.

Проектом передбачені каркасно-пустові перегородки, які притикають до колон каркасу.

3.4 Покриття.

Покриття запроектовано суміщеним утепленням, невентиляційне, скатнею. Несучою конструкцією покриття являється залізобетонна збірна ребриста плита, товщиною 300мм.

3.5 Робоче устаткування.

Технологічні майданчики, які призначені для обслуговування встановленого в цеху устаткування.

3.6 Підлоги, вікна, двері та ворота.

Підлоги у цехах суцільні, виконані із бетона. Влаштовують підлогу по бетонній підготовці товщиною 150мм і бетону класу В30. Вікна запроектовані за ДЕСТ 12. 506-81.

3.7 Зовнішнє оздоблення фасаду виробничого будинку заключається у тилькуванні під колір та фактуру стінових панелей цегляних ділянок зовнішніх стін. Віконні перепльоти пофарбовані.

Внутрішнє оздоблення виробничих цехів будинку проектом не передбачено.

Зовнішнє оздоблення фасаду корпусу адміністративно-побутових приміщень: цоколь-керамічна плитка, все інше тилькування та пофарбування.

Внутрішнє оздоблення: стіна підлягає затиранню з наступною побілкою. Душові, вбиральні стіни вкриті керамічною плиткою, а всі інші приміщення та пофарбування.

3.8 Аерація, вентиляція, опалення, освітлення.

Для аерації, вентиляції повітря, а також для освітлення цехів проектом передбачено світлоаефаційний та зенітний ліхтарі. Горизонтальні звязі у фонарях виконуються із стального прокатного профелю.

Торцеві стінки ліхтаря утеплюють пінобетоном та обшивають плоскими або хвилястими асбестоцементними листами. Опалення корпусів відбувається від місцевої ТЕЦ.

3.9 Водовідвід та каналізація.

Водовідвід з покриття корпусів запроектовано внутрішнім зі скиданням атмосферних вод до місцевої каналізації. На покрівлі спроектовано 35 водозбірних воронок, відстань між якими не перевищує 24 метра. Каналізаційна система виробничого будинку сполучена з каналізаційною мережею міста.

3.10 Протипожежні заходи.

На основі типологічних даних МНіП 2,09.04-87 "Адміністративні та побутові приміщення" та СНіП 11-90-81. Виробничі будівлі промислових підприємств встановлюємо необхідну ступінь вогнетривності промислового будинку, а потім, користуючись СНіП 2,01=02-85 "Протипожежні порти" обгрунтовуємо вибір основних несучих конструкцій. Ступінь вогнестійкості виробничого комплексу - ІІ.

По категорії виробництва - категорія 1б. Основні процеси машинобудування в цехах механозборочних, інструментальних, модельних; холодна обробка металів (крім чугуна).

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]