Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
138
Добавлен:
05.02.2016
Размер:
117.25 Кб
Скачать

Дії підрозділів за сигналом «Збір»

При виході частин і підрозділів на навчання, райони гасіння пожежі або ліквідації стихійних дій, а також для відпрацювання дій військ по бойовій тривозі і вирішенні інших завдань їм може бути оголошений «ЗБІР».

Збір у всіх випадках проводиться без оголошення бойової тривоги.

Збір частини оголошується командиром з’єднання або старшим командиром. Для збору в підрозділі встановлюється єдиний постійно діючий сигнал.

Порядок збору частин і підрозділів визначається спеціальною інструкцією, затвердженою вищестоящим командиром. В інструкції вказується склад виведених військ, район збору, порядок оповіщення особового складу та інші питання.

У всіх випадках при оголошенні «Збору» особовий склад повинен діяти швидко і організовано, дотримуючись маскування, а також знати інструкцію та порядок дій в частині, що їх стосується.

Дії взводу при приведенні механізованого (танкового) взводу у вищу ступінь бойової готовності (Варіант)

1. Після отримання (оголошення) сигналу «Бойова тривога» («Навчальна бойова тривога») від чергового по роті негайно встати з ліжка та діяти за раніше доведеним бойовим розрахунком.

Бойовий розрахунок уточнюється щоденно та доводиться напередодні, під час вечірньої перевірки.

2. Військовослужбовці 1 механізованого відділення взводу з отриманням сигналу, не одягаючись, прискореним кроком (бігом) висуваються до кімнати зберігання зброї й отримують особисту зброю в комплекті по «Книзі видачі зброї та боєприпасів по тривозі».

Після отримання зброї повертаються в спальне приміщення для заправлення ліжка та підготовки майна відділення для здачі встановленим порядком.

3. Військовослужбовці 2 механізованого відділення взводу з отриманням сигналу одягаються по формі № 4 та слідують до кімнати зберігання речового майна для отримання скомплектованих речових мішків, захисних шоломів, засобів індивідуального захисту (загальновійськового захисного комплекту ОЗК та протигазу).

Після отримання речового майна, встановленим порядком отримують індивідуальну зброю.

4. Військовослужбовці 3 механізованого відділення взводу, з отриманням сигналу одягаються по формі № 4, заправляють ліжка, готують майно відділення до здачі.

Після отримання солдатами 2 мвідд речового майна, слідують у кімнату зберігання речового майна, де отримують скомплектовані речові мішки, захисні шоломи, засоби індивідуального захисту (загальновійськовий захисний комплект ОЗК та протигаз).

Після отримання речового майна – отримують індивідуальну зброю в кімнаті зберігання зброї.

5. Зі складу 1 мвідд виділяються 2 військовослужбовця для отримання та виносу з кімнати зберігання зброї металевої скрині з патронами.

З цією скринею 2 військовослужбовця відділення слідують в парк бойових машин, загружають його в десантне відділення 1 мвідд та очікують військовослужбовців 2 та 3 відділень для подальших сумісних дій.

6. Зі складу 2 мвідд виділяються 2 військовослужбовця для отримання та виносу з канцелярії роти (кімнати підготовки офіцерів роти) металевої скрині (папки) командира взводу по тривозі, яка опечатана.

В цій скрині повинні знаходитися наступні документи:

  • список особового складу взводу;

  • робочий зошит командира з визначеними обов’язками особового складу по тривозі;

  • розклад занять на особливий період (проведення бойового злагодження);

  • конспекти для проведення занять у особливий період;

  • бойовий розрахунок взводу;

  • робоча карта командира взводу (план).

З цією скринею 2 військовослужбовця відділення слідують в парк бойових машин, загружають його в десантне відділення 2 мвідд та очікують військовослужбовців 1 та 3 відділень для подальших сумісних дій.

7. Зі складу 3 мвідд виділяються 2 військовослужбовця для отримання та виносу з кімнати зберігання зброї металевої скрині з гранатами.

З цією скринею 2 військовослужбовця відділення слідують в парк бойових машин, загружають його в десантне відділення 3 мвідд та очікують військовослужбовців 1 та 2 відділень для подальших сумісних дій.

8. Після завантаження скринь у відповідні машини, 6 військовослужбовців організовано виходять у встановлене місце зустрічі зі взводом, який під командуванням ЗКВ висувається у призначений район (район формування колон) за парком бойових машин.

9. Особовий склад взводу після виходу в район формування колон розташовується на місці.

Заступник командира взводу організує сторожову охорону та оборону, взаємодію з сусідами ліворуч (праворуч) та уточнює завдання у командира роти, або у посадової особи, що його заміщує.

10. Після прибуття екіпажів БМП (БТР) в район формування колон на чолі з командиром взводу, заступник командира взводу доповідає йому про обстановку, що склалася. В цей час, особовий склад відділень займає свої місця в десантних відділеннях БМП (БТР), згідно бойового розподілу в готовності до руху у вихідний район (призначений рубіж).

11. Надалі взвод діє за ситуаціями або визначеним варіантах дій за командами командира взводу (роти).

Водії, отримавши майно, зброю і комплект ключів від люків, під командою старшого водія роти убувають в парк, розкривають парк (сховища), знімають ОВТ зі зберігання, готують машини до заведення (взимку запускають підігрівачі), заводять БМП (БТР, танки) і під керівництвом техніка роти (офіцера) виводять їх з парку району збору (посадки особового складу) по тривозі.

У частинах скороченого складу водії отримують АКБ з акумуляторної та знімають техніку з консервації.

Озброєння, боєприпаси, оптичні прилади, радіостанції зберігаються на артилерійських складах.

Для зняття ОВТ зі зберігання і приведення їх у готовність до бойового застосування, на кожному зразку озброєння і техніки є технологічна карта, в якій повністю розкрито перелік робіт, які виконуються під час зняття зі зберігання.

Машини, що перебувають на короткочасному зберіганні, знімаються за планом експлуатації.

Машини тривалого зберігання дозволяється знімати за спеціальним письмовим розпорядженням. Про зняття машин зі збереження робиться відмітка в паспорті.

Роботи щодо зняття зі збереження за умов обмеженого часу виконуються в дві черги.

До робіт першу черги відносяться:

- зняття з машини брезенту і видалення пломб;

- установка акумуляторних батарей (відключення дротів підзарядки малими струмами і під'єднання «маси» до клем акумуляторних батарей);

- заправка паливних баків;

- заправка системи охолодження;

- підготовка двигуна до запуску;

- зняття картонних щитів з шибок кабіни;

- зняття герметизирующих чохлів з випускний труби, повітроочисника і генератора;

- прокручення колінчатого валу карбюраторних двигунів вручну;

- запуск двигуна, перевірка його роботи, включення системи централізованої підкачки шин, доведення тиску в шинах до норми, зняття машин з підставок, звільнення ресор від розвантажувальних колодок.

Роботи другої черги виконуються в районі зосередження, на зупинках чи привалах. До них належать:

- укладка килимків на підлогу кабіни;

- очищення інструмента від консерваційної змазки та укладка шансового інструменту на штатні місця.

Старший викладач кафедри військової підготовки

працівник ЗС України Д.В. ЗАЙЦЕВ

14

Соседние файлы в папке Tema 06 БМГ ЗС України ++