Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
263
Добавлен:
05.02.2016
Размер:
204.29 Кб
Скачать

Ііі. Вимоги Міністра оборони України з питань бойової і мобілізаційної готовності

Керівні органи МО України у своїх наказах, директивах, настановах тощо постійно приділяють саму серйозну увагу питанням бойової готовності, постійно підвищують вимоги і ставлять нові завдання з питань підвищення та вдосконалення бойової готовності частин і підрозділів в сучасних умовах.

Вони вимагають постійно враховувати складність воєнно-політичної обстановки у світі, корінний якісний стрибок, пов'язаний, насамперед, з розробкою і впровадженням принципово новітніх, високоточних, самонавідних та автоматизованих систем зброї, що може призвести до війн незрівнянно більш винищувальної формі, ніж раніше.

Виходячи з цього, МО України ставить головне завдання перед Збройними Силами – всебічне підвищення пильності та бойової готовності до відбиття агресії та рішучого розгрому противника в будь-яких умовах розв'язання і ведення ним війни.

Бойова готовність, дислокація Збройних Сил на території України визначаються необхідністю організації ефективної оборони сухопутних та морських кордонів на всіх напрямках і забезпечення повітряно-космічної оборони важливих адміністративних центрів, промислових і потенційно небезпечних об'єктів.

У збалансованому будівництві видів збройних сил, родів військ та спеціальних військ пріоритет у розвитку віддається високоточній зброї підвищеної могутності, силам і засобам розвідки, повітряно-космічної оборони, радіоелектронної боротьби, ракетним військам, авіації та аеромобільним частинам, перспективним типам надводних кораблів і підводних човнів.

Збройні Сили України оснащуються єдиними системами автоматизованого управління, зв'язку, електронно-вогневої дії та метрологічного забезпечення. В інтересах усіх видів збройних сил і родів військ на території України створюється єдиний інформаційний простір.

Приділяється особлива увага нарощування готовності військ до відбиття раптового нападу противника з застосуванням всіх сучасних засобів боротьби, а також до виконання завдань у надзвичайній обстановці.

Міністр оборони країни вважає, що потрібен новий, більш високий рівень роботи з удосконалення бойової, мобілізаційної готовності, всебічної конкретної підготовці частин і підрозділів до ведення бойових дій, особливо в початковий період війни.

Головне завдання з бойової та мобілізаційної готовності – подальше наполегливе удосконалення та підвищення готовності військ до негайного виконання бойових завдань та відмобілізування.

Особлива увага звертається на освоєння способів прихованого відмобілізування і приведення частин і підрозділів у ПОВНУ бойову готовність, забезпечення їх організованого розгортання та завершення підготовки до ведення бойових дій в найкоротші терміни.

Ставиться завдання – освоїти проведення всього комплексу заходів з підтримання високої бойової та мобілізаційної готовності частин і підрозділів, забезпечення сталого управління в умовах раптового масованого застосування противником зброї масового ураження, високоточної та інших її видів.

Соседние файлы в папке Tema 06 БМГ ЗС України ++