Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
126
Добавлен:
05.02.2016
Размер:
124.42 Кб
Скачать

V. Порядок проведення заняття

Навчальні питання

Час

1.

Вступна частина

5

1. Прийняти доповідь від чергового по учбовому взводу

2. Перевірити присутність студентів учбового взводу на заняттях

3. Дати команду і проконтролювати видачу альбому схем студентам

4. Обгрунтувати актуальність заняття та пов’язати його з попередніми

5. Оголосити тему, мету, час та назву відпрацьовуємих питань заняття

2.

Основна частина

70

1. Способи ведення розвідки

2. Спостерігач

3. Спостережний пост.

4. Дозорне відділення (танк).

5. Засідка.

6. Розвідувальний (окремий розвідувальний) дозор.

7. Бойовий розвідувальний дозор.

8. Розвідка боєм.

9. Пошук.

10. Наліт.

3.

Заключна частина

5

1. Підвести підсумок проведеного заняття та оголосити оцінки, отримані студентами.

2. Дати завдання на самопідготовку, вказати необхідну літературу

3. Відповісти на питання студенів

4. Дати команду і проконтролювати порядок збору робочих зошитів

5. Дати команду черговому по учбовому взводу про закінчення заняття

Самостійна робота: Порядок роботи командира під час організації інженерного, радіаційного, хімічного,біологічного захисту та тактичного маскування.

Навчально-методичні матеріали

У батальйоні (роті) організуються та здійснюються такі види бойового забезпечення: розвідка, захист від зброї масового ураження, радіоелектронна боротьба, тактичне маскування, інженерне забезпечення та охорона. Захист від високоточної зброї противника здійснюється під час виконання всього комплексу заходів бойового забезпечення.

Бойове забезпечення організується командиром батальйону (роти) відповідно до прийнятих ним рішень і розпоряджень вищестоящого штабу по видах бойового забезпечення. Відсутність вказівок і розпоряджень не звільняє командирів підрозділів від своєчасної організації бойового забезпечення.

Розвідка організується і ведеться за будь-яких умов обстановки з метою добування відомостей про противника та місцевість у районі майбутніх дій.

Розвідка противника ведеться з завданнями: встановити його наміри та замисел дій; виявити бойовий склад, приналежність, положення, угруповання, стан і можливості частин і підрозділів, пункти управління військами і зброєю; виявити об'єкти (цілі) для ураження; визначити ступінь поінформованості противника про наші війська; виявити нові способи і засоби ведення бойових дій, заходи противника щодо забезпечення дій військ, результати ядерних і вогневих ударів, нанесених по противнику, а також визначити морально-психологічний стан військ противника і місцевого населення.

Основні зусилля розвідки зосереджуються на своєчасному розкритті угруповання противника, особливо місця розташування засобів ядерного і хімічного нападу, систем високоточної зброї і радіоелектронного подавлення, його замислу дій, боєздатності і готовності до нанесення удару.

Розвідка місцевості ведеться з завданнями виявити: ступінь і характер інженерного обладнання місцевості, систему загороджень, особливості рельєфу, наявність природних перешкод, стан ґрунту, доріг, троп, джерел води, характер водних перешкод, наявність переправ і бродів; ступінь впливу місцевості на пересування та бойові дії підрозділів, на можливість застосування противником зброї масового ураження і високоточної зброї і захист від них; райони руйнувань, пожеж і затоплень, зони (райони) радіоактивного, хімічного і біологічного (бактеріологічного) зараження, можливі напрямки їх подолання й обходу.

Основними вимогами, які ставляться до розвідки, є цілеспрямованість, безперервність, достовірність, активність, оперативність, скритність, раптовість проведення розвідувально-бойових дій, точність визначення місця розташування (координат) об'єктів (цілей), які розвідуються, постійна і чітка взаємодія сил і засобів розвідки різних видів, всебічне забезпечення дій розвідувальних органів.

Добуті відомості передаються всіма можливими способами командиру (начальнику), який поставив завдання на ведення розвідки. Особливо важливі відомості доповідаються негайно.

У батальйоні (роті) ведуться таки види розвідки:

- військова;

- артилерійська;

- радіолокаційна;

- радіо- і радіотехнічна;

- інженерна;

- радіаційна;

- хімічна;

- неспецифічна біологічна (бактеріологічна);

- топографічна;

- повітряна

У батальйоні (роті) ведеться військова, радіолокаційна, інженерна, радіаційна, хімічна та біологічна розвідка, у батальйоні, крім того, артилерійська розвідка, розвідка повітряного противника.

Військова розвідка являє собою сукупність заходів військового командування всіх ступенів по добуванню і аналізу даних про реального або імовірного противника, місцевості та умов виконання бойових завдань.

Мета військової розвідки – виключити раптовість дій противника, забезпечити командира і штаб даними для своєчасного й ефективного застосування своїх сил і засобів.

Завдання військової розвідки:

- встановлення місцезнаходження противника, його складу, що він робить, які і де в нього сильні і слабкі місця, які його плани на майбутні бойові дії;

- виявлення засобів масового ураження і високоточної зброї противника;

- виявлення артилерії, танків, протитанкових і зенітних засобів, вогневих позицій кулеметів, спостережних постів і пунктів управління противника;

- виявлення районів (позицій) розгортання засобів РЕБ противника;

- розміщення аеродромів і майданчиків базування авіації противника, встановлення кількості і типу літаків і вертольотів на них;

- визначення характеру і ступеня інженерного обладнання позицій і районів зосередження підрозділів і частин противника, системи його загороджень, ступеня прохідності місцевості;

- виявлення нових засобів збройної боротьби, прийомів і засобів ведення бойових дій.

Спосіб розвідки - це прийом (метод) дій сил і засобів розвідки з метою добування розвідувальних відомостей.

Соседние файлы в папке Tema 18 Розвідка - вид бойов. заб++