Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
10
Добавлен:
05.02.2016
Размер:
138.24 Кб
Скачать

7. Контроль за справлянням податку за землю

Згідно Закону України «Про плату за землю» [8] із змінами і доповненнями від 19.09.96р. № 379/96-ВР та згідно Земельного Кодексу України від 18.12.90р. № 562-12 визначаються платежі, ставки, об’єкти оподаткування та термін сплати податку, оскільки використання землі в Україні є платним.

Контроль за правильністю обчислення та сплати земельного податку покладено на відділ ресурсних платежів Бершадської МДПІ.

Плата за землю утримується у вигляді земельного податку, який визначається від якості та місцезнаходження земельної ділянки, застосовуючи при цьому характерну оцінку земель.

Платниками даного податку виступають власники землі та землекористувачі. Об’єктом плати за землю є земельна ділянка, що перебуває у власності чи користуванні, у тому числі на умовах оренди.

Розмір земельного податку не залежить від результатів господарської діяльності підприємства та фізичних осіб, а встановлюється у вигляді платежів за дотацією земельної площі з розрахунку за рік.

Ставки податку різняться в залежності від конкретного регіону і від цільового використання земельної ділянки. [Додаток 6]

Юридичні особи, самостійно обчислюють суму земельного податку за формою, встановленого Головного податкового адміністрацією України, і подають розрахунок до Державної податкової інспекції щорічно до 1 лютого року слідуючого за звітним [Додаток 7].

Платежі за землю сплачуються рівними частинами власниками землі та землекористувачами - виробниками товарної сільськогосподарської і рибної продукції та громадянами до 15 серпня і 15 листопада, а всіма іншими платниками - щоквартально до 15 числа місяця, слідуючого за звітним кравталом.

Кошти від плати за землю використовують на фінансування заходу щодо раціонального використання та охорони земель, ведення земельного характеру, надання пільгових кредитів тощо.

Під час перевірки правильності обчислення оплати за землю звертають увагу на відповідність даних про заявлену величину земельної ділянки її фактичної величини, на правильність примінення ставок земельного податку, на своєчасність, на подання відомостей та звітів щодо сплати земельного податку.

8. Контроль за справлянням майнових податків

Податок з власників транспортних засобів та інших машин і механізмів регулюється Законом України « Про податок з власників транспортних засобів та інших машин і механізмів» [10]. Він є одним із джерел фінансування будівництва, реконструкції, ремонту та утримання автомобільних шляхів загального користування.

Платниками податку є підприємства та інші юридичні особи, а також громадяни, які мають власні транспортні засоби та інші самохідні машини і механізми, зареєстровані в Україні. Податок не справляється з власників машин і механізмів на гусеничному ходу, а також зернозбиральних і спеціальних комбайнів з двигунами.

Податок зараховується на спеціальні рахунки територіальних дорожніх фондів. З цієї суми 85% використовують на шляхове господарство, а 15% надходять до бюджетів місцевого самоврядування. Податок з власників транспортних засобів сплачується громадянами, які мають власні транспортні засоби, перереєстрацією, а також щорічно або один раз за два роки перед технічним оглядом, але не пізніше першого півріччя року, в якому проводиться технічний огляд; підприємствами - щоквартально рівними частинами до 20 числа місяця, що настає за звітним кварталом.

Від сплати податку з власників транспортних засобів звільняються підприємства автомобільного транспорту загального користування щодо транспортних засобів, залишених на перевезені пасажирів, а також підприємства автомобільного транспорту загального користування, що здійснюють змішані перевезення - вантажні та пасажирські, - щодо транспортних засобів, зайнятих на перевезені пасажирів; установи і організації, що фінансуються з Державного бюджету; громадяни 1 та 2 категорії, які постраждали від наслідків Чорнобильської катастрофи, а також ветерани війни і праці щодо одного легкового автомобіля з об’ємом циліндрів двигуна до 2500 куб. см. (для інвалідів 1 та 2 груп незалежно від об’єму циліндрів двигуна) або одного мотоцикла з об’ємом циліндрів двигуна до 650 куб. см.; на 50% сільськогосподарські підприємства за трактори колісні, автобуси, спеціальні автомобілі для перевезення людей з кількістю місць не менше 10 чоловік і т. ін.

Державною податковою інспекцією перевіряється правильність дотримання вимог Закону України "Про податок з власників транспортних засобів та інших самохідних машин і механізмів», про що складаються акти щодо виявлених приховувань об’єктів оподаткування, за що на підприємство накладаються штрафи.

Соседние файлы в папке Звіт