Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Авт_ПМП / Лабораторна робота_ПМП_всі.doc
Скачиваний:
10
Добавлен:
05.02.2016
Размер:
134.66 Кб
Скачать

Практична робота №4 (4 год.)

Тема: Використання агрегатних функцій (MAX, MIN, COUNT, AVG, SUM) у запитах. Групування і упорядкування вихідних даних. Використання підзапитів.

  1. Створіть новий запит, результатом якого є перелік підприємств, які здійснювали викиди в атмосферу в 2000 році, з такими колонками: код підприємства, назва підприємства, сумарна маса викиду, сумарна плата за викиди.

  2. Створіть новий запит, результатом якого є перелік підприємств, які здійснювали викиди в атмосферу в 2000 році, з такими колонками: код підприємства, назва підприємства, середня маса викиду, середня плата за викид.

  3. Створіть новий запит, результатом якого є перелік підприємств, які здійснювали викиди в атмосферу в 2000 році, з такими колонками: код підприємства, назва підприємства, кількість шкідливих речовин.

  4. Створіть новий запит, результатом якого є перелік підприємств, які здійснювали викиди в атмосферу в 2000 році, з такими колонками: код підприємства, назва підприємства, максимальна маса викиду (серед викидів даного підприємства), плата за цей викид .

  5. Створіть новий запит, результатом якого є перелік підприємств, які здійснювали викиди в атмосферу в 2000 році, з такими колонками: код підприємства, назва підприємства, мінімальна маса викиду (серед викидів даного підприємства), плата за цей викид .

  6. Створіть новий запит, результатом якого є сумарна маса викиду (по всіх підприємствах за 2000 рік) та сумарна плата.

  7. Створіть новий запит, результатом якого є перелік речовин, які викидались підприємствами в 2001 році з такими колонками: назва речовини і маса викиду.

  8. Використовуючи підзапит, створіть новий запит, результатом якого є перелік підприємств, які здійснювали викиди в атмосферу в 2000 році, з такими колонками: код підприємства, назва підприємства, максимальна маса викиду (серед викидів даного підприємства), назва шкідливої речовини, на якій досягається максимум, плата за цей викид.

  9. Оформіть звіт.

  10. Закрийте програмні продукти.

  11. Перенесіть власну папку з іменем ПІБ-№групи із базою даних Еко-ПІБ-№гр.mdb на сервер для збереження практичних робіт.

Практична робота №5 (2 год.)

Тема: Побудова запитів з використанням агрегатних функцій в умовах відбору. Використання HAVING у запитах. Використання підзапитів.

Створіть запит, який повертає перелік речовин з масою викиду вище середнього для підприємства з кодом 2001 за 2001 рік. Результат запиту має містить такі колонки: назва речовини, маса викиду.

  1. Створіть запит, який повертає перелік підприємств(за 2001 рік), сумарна маса викиду по підприємству більше 1 тони.

  2. Створіть запит, який повертає перелік підприємств(за 2001 рік), сумарна маса викиду по підприємству не перевищує 1 тони.

  3. Створіть запит, який повертає перелік підприємств(за 2001 рік), сумарна плата за викиди по підприємству перевищує 100 грн.

  4. Створіть запит, який повертає перелік підприємств(за 2001 рік), сумарна плата за викиди по підприємству не перевищує 100 грн.

  5. Створіть запит, який повертає назву шкідливої речовини, яка найбільше викидалась всіма підприємствами в 2001 році. Вихідні поля: Назва речовини, Маса викиду, Плата за викид.

  6. Створіть запит, який повертає назву шкідливої речовини, яка викидалась всіма підприємствами в 2001 році і плата за яку найбільша. Вихідні поля: Назва речовини, Маса викиду, Плата за викид.

  7. Створіть запит, який повертає перелік підприємств(за 2001 рік), кожне з яких викидає не більше 5 речовин. Вихідні поля: Код підприємства, Назва підприємства, Сумарна маса викиду, Сумарна плата за викид.

  8. Оформіть звіт.

  9. Закрийте програмні продукти.

  10. Перенесіть власну папку з іменем ПІБ-№групи із базою даних Еко-ПІБ-№гр.mdb на сервер для збереження практичних робіт.

Соседние файлы в папке Авт_ПМП