Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
PR_ZM2 / _‡Œ2 / Електронний зош_ЗМ2.docx
Скачиваний:
59
Добавлен:
05.02.2016
Размер:
51.65 Кб
Скачать

4. 3.Які елементи відображаються в режимі Конструктор таблиць?

В основній частині вікна Режиму конструктора таблиці можна задати імена полів, типи даних та їх опис. Область складається з стовпця маркера поточного ряду і ключового поля (крайній зліва), стовпців Ім'я поля, Тип даних і Опис У стовпці Ім'я поля можна змінювати імена полів. Імена повинні містити не більше 64 символів, цифр і пропусків. Крімтого, вони повинні бути унікальними для даної таблиці.

5. Основні типи даних, що використовуються при конструюванні таблиць?

  • Основні типи даних, які використовуються при конструюванні таблиць- Текстовий: алфавітно-цифрові символи;

  • Поле MEMO: алфавітно-цифрові символи (до 65 535 символів);

  • Числовий: будь-які числові дані;

  • Дата / час: дата і час (до 8 байтів);

  • Грошовий: округлені числові дані для грошових значень;

  • Лічильник: унікальні, послідовно зростаючі (на 1) або випадкові числа, використовувані;

  • Логічний: логічні значення, які можуть містити одне з двох можливих значень, такі як True / False и On / Off;

  • Поле об'єкта OLE: Об'єкти OLE, графічні або зображення інші дані в двійковому форматі;

  • Гіперпосилання: рядок з літер і цифр, яка визначає шлях доступу до документа, сторінці Web або конкретного місця в документі;

  • Майстер підстановок: майстер, який створює поле зі списком, що відображає список допустимих значень, що розкривається з іншої таблиці;

6. Що таке формат поля?

Формат поля. Задає формат відображення даних поля,наприклад, дат, чисел і т.д.

7. Які формати є у Числового типу даних?

У числового типу даних такі ж формати: основний, грошовий, євро, фіксований, з роздільниками розрядів, процентний, експоненціальний.

8.Які формати є у типу даних Дата/Час?

У типу даних Дата / Час є наступні формати: повний формат дати, довгий формат дати, середній формат дати, короткий формат дати, довгий формат часу,середній формат часу, короткий формат часу.

9. Кожна таблиця складається з полів. Властивості поля описують характеристики та поведінку даних, доданих до цього поля. Тип даних поля — це найважливіша його властивість, оскільки він визначає, які дані можуть зберігатися в полі. У цій статті описано типи даних та інші властивості поля, доступні у програмі Microsoft Access 2010, а також включено додаткові відомості в розділі з докладним описом типів даних.

Огляд

Типи даних можуть викликати певні труднощі. Наприклад, у полях текстового типу можуть зберігатися як текст, так і числа, однак у полі з типом даних "Числовий" можуть зберігатися лише числові дані. Тому потрібно розуміти, які властивості використовуються з кожним типом даних. Тип даних поля визначає багато інших важливих якостей поля, наприклад:

  • формати, які можна використовувати в полі;

  • максимальний розмір значення в полі;

  • варіанти використання поля у виразах;

  • можливості індексації поля.

Тип даних поля можна попередньо визначити або вибрати залежно від способу створення нового поля. Наприклад, під час створення поля в режимі таблиці діють такі принципи:

  • якщо використовується існуюче поле з іншої таблиці, тип даних уже визначений у шаблоні або в іншій таблиці;

  • якщо дані вводяться в порожній стовпець або поле, програма Access 2010 призначає полю тип даних на основі введених значень, або тип даних і формат поля призначає сам користувач;

  • якщо на вкладці Змінення полів у групі Поля та стовпці натиснути елемент Додати поле, у програмі Access 2010 відобразиться список типів даних, з яких можна вибрати потрібний варіант.

Використання типів даних

Тип даних поля можна розглядати як набір характеристик, який застосовується до всіх значень у полі. Наприклад, значення в текстовому полі можуть містити лише букви, числа й обмежений набір розділових знаків, а максимальна кількість символів у такому полі — 255.

Порада Інколи може здаватися, що дані в полі мають інший тип даних, ніж фактичний. Наприклад, поля з номерами кімнат можуть містити числа, хоча насправді вони текстові. Для порівняння й перетворення значень різних типів даних можна використовувати вирази.

У програмі Access 2010 доступні такі типи даних: Основні типи, Число, Дата й час, Так/Ні та Короткий посібник. У поданій нижче таблиці вказані формати, доступні для кожного типу даних, і описані ефекти використання параметрів форматування.

Соседние файлы в папке _‡Œ2