Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ЗВІТ ПРАКТИКА.docx
Скачиваний:
57
Добавлен:
05.02.2016
Размер:
159.71 Кб
Скачать

Розділ 6 Моделювання і оцінка проекту

Організаційна структура управління – це склад, взаємозв'язок і підпорядкованість самостійних управлінських підрозділів і окремих посад, які виконуютьфункціїуправління. Організаційнавизначається складовими її ланками і рівнями управління. Ця структура повинна забезпечуватистійкістьзв'язків між елементами управління і надійність функціонування системи в цілому.

Ланка управління - відокремлений підрозділ зі строго визначеними функціями. Ланкою управління може виступати окремий підрозділ, що виконує частинафункції управління, всю функцію управління або сукупність функцій управління. До ланок управління відносять ікерівників. На одному рівні можуть знаходитися декілька ланок управління.

Із західного менеджментув наш професійнийлексиконприйшлопоняття«департаменталізація», що означаєпроцесорганізаційного відокремлення, виконання окремих робіт, виділення особливих підрозділів, процес розподілу компанії на окремі блоки (відділення, відділи, сектори) з чітко визначеними завданнями та обов'язками [11].

Зв'язки між посадами і структурними підрозділами можуть бути:

1) Вертикальні (адміністративно-функціональні) по яких протікають адміністративні процеси прийняття рішень;

2)  Горизонтальні (технологічні) по яких протікають процеси виконання робіт.

При цьому виділяти горизонтальні і вертикальні зв'язки, і процеси можна лише на низькому рівні декомпозиції діяльності по проекту, а на середньому і високому рівнях уся діяльність по реалізації проекту складається з "діагональних" процесів і зв'язків.

До вертикальної стректури проекту капітального ремонту вулиць Червоноамійська та Липіврізька в м.Ніжині можна віднести такі основні елементи:

  • Уравління житлово-комунального господарства та будівництва Ніжинської міської ради м.Ніжина;

  • Міський голова м. Ніжина;

  • головний архітектор міста;

  • головний державний санітарний лікар м. Ніжина;

  • начальника Ніжинського ВДАІ;

  • акціонерне товариство «Даржавна акціонерна компанія «Автомобільні дороги України» проектно-виробнича філія ДП «Чернігівський облавтодор», та інші.

Ініціатором та замовником проекту капітального ремонту вулиць Червоноармійської та Липіврізької є Управління житлово-комунального господарства та будівництва Ніжинської міської ради м.Ніжина (далі УЖКГ та Б).

Обстеження вулиць щодо необхідності здійснення капітального ремонту здійснювала спеціально створена комісія очолювана заступником міського голови та в складі головного архітектора міста, головного державного санітарного лікаря м. Ніжина, начальника Ніжинського ВДАІ, замовника – начальника УЖКГ та будівництва.

Актом обстеження від 07.10.2010 року ( Додаток К) було встановлено, що в результаті довгострокової експлуатації, а також в результаті незадовільного поверхневого водовідводу на проїзджій частині вулиць мають місце значні похибки поперечного профілю, нерівності, чисельні вибоїни та руху, густа сітка тріщин на покритті, що затрудняє умови руху транспорту та пішоходів по вулицях. По вулицям прокладені підземні комунікації: водопровід, газ, кабельна телефонна мережа, каналізація і надземна зовнішня електромережа побутового навантаження. Був підписаний висновок: частина вулиць Червоноармійської та Липіврізької потребують капітального ремонту.

Відповідно до ст. 31 Закону України « Про місцеве самоврядування в Україні», рішенням виконавчого комітету Ніжинської міської ради від 11.11.2010 року № 525 надано дозвіл управлінню житлово-комунального господарства та будівництва на проектування та капітальний ремонт вулиць м. Ніжина ( Додаток Л).

Роботи з капітального ремонту вулиць Червоноармійської, Липіврізької проводились згідно проектно-кошторисної документації, передбаченої Законом України "Про планування та забудову територій", затвердженої в установленому порядку.

Робочий проект капітального ремонту вулиць Червоноармійської та Липоврізької розроблений відкритим акціонерним товариством «Даржавна акціонерна компанія «Автомобільні дороги України» проектно-виробничою філією ДП «Чернігівський облавтодор», у відповідності з архітектурно-планувальним завданням, виданим і затвердженим головним архітектором м. Ніжин ( Додаток М).

Обстежувальні та обмірювальні роботи виконані проектно – виробничою філією ДП «Чернігівський облавтодор» в листопаді 2010 року.

Тривалість капітального ремонту даних вулиць був визначений проектно-кошторисною документацією та графіком проведення робіт на 2012 рік. Графік проведення робіт затверджений УЖКГ та Б.

Усі незначні відхилення, які виникли в процесі проведення ремонтно-будівельних робіт і не змінили принципів прийнятого рішення, погоджувались з УЖКГ та Б - організацією, яка є замовником робіт, а також з проектною організацією, яка розробляла проектно-кошторисну документацію.

Замовник мав право в будь-який час перевірити хід і якість робіт, а також якість матеріалів, що використовуються для ремонту вулиць.

Оскільки Управління житлово-комунального господарства та будівництва не виступає в ролі розробника проекту та його виконавцем, дослідити сітьові (мережеві) моделі організації робіт проекту та визначити критичний шлях і мінімальну тривалість проекту є неможливим. Всі роботи проекту проводилися згідно плану, але із-за забруднень в фінансування загальні терміни виконання проекту були порушені.

Отже, даний проект був розроблений згідно існуючих норм, відповідає вимогам екологічних, санітарно-гігієнічних, протипожежних та інших норм і правил. Як і всі проекти даний проект має ініціатора, розробника, виконавця, фінансування та певний відведений для здійснення час. Розроблявся проект за замовленням управлінням ЖКГ та Б за погодженням з Ніжинською міською радою, яка і здійснювала фінансування даного проекту з міського бюджету. Даний проект не несе економічної вигоди, тому не має терміну окупності, а тільки соціальний ефект, який було досягнуто в повному обсязі.