Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
звіт практ.doc
Скачиваний:
43
Добавлен:
05.02.2016
Размер:
134.66 Кб
Скачать

30

ВСТУП

Проходження виробничої практики є важливим елементом навчального процесу з підготовки фахівця у галузі юриспруденції.

Під час її проходження майбутній юрист застосовує отримані в процесі навчання знання, уміння і навички на практиці.

Основними завданнями виробничої практики є:

 отримання практичного досвіду роботи як юрисконсульт;

 поліпшення якості професійної підготовки;

 виховання фахівця в дусі поваги до закону і права;

 закріплення отриманих знань з загальних і спеціальних правових дисциплін;

 перевірка вміння користуватися законодавством.

Виробнича практика зі спеціальності є заключною частиною навчального процесу яка проводиться після проходження студентами теоретичного курсу навчання. В університеті ми отримуємо лише теоретичні знання і ознайомлюємось з типовими документами, а практика допомагає закріпити отримані знання та отримати нові навички спостерігаючи за роботою професійних юристів. Виробнича практика дає можливість проявити себе і свої можливості в процесі роботи безпосередньо на підприємстві вирішуючи реальні проблеми та ситуації на чолі з керівником практики.

Основним завданням мого перебування на базі практики стало з‘ясування: правового статусу Публічного акціонерного товариства «Банк Богуслав», його предмет і мету діяльності, якими нормативними актами регулюється його діяльність, яка структура і система управління на підприємстві, якими нормативними актами з охорони праці керується, в якому стані знаходиться охорона праці, визначення основних завдань та функцій юридичної служби, а також ознайомитися з професійними правами та обов’язками юрисконсульта.

Отже, проходження виробничої практики зі спеціальності є дуже важливим етапом в процесі отримання фахових знань. Оскільки вміння втілювати отриманні теоретичні знання на практиці є основною метою навчання і показником готовності студентів для самостійної професійної роботи, а це дуже важливо для молодого спеціаліста і фахівця юридичної справи.

РОЗДІЛ 1. Загальні положення про публічне акціонерне товариство «Банк Богуслав»

1.1. Характеристика та основні напрямки діяльності пат «Банк Богуслав»

Банк Богуслав отримав ліцензію НБУ 12 грудня 2006 року. За перші роки своєї діяльності Банк Богуслав зарекомендував себе надійною фінансовою установою — стабільним банком, що дотримується сучасних стандартів обслуговування. Банку довіряють Партнери й Клієнти як в Україні, так і за кордоном. Банк Богуслав — універсальний банк, що надає весь спектр банківських послуг на якісному рівні. Банк формує свою роботу на принципах індивідуального підходу до кожного Клієнта, гнучкості, виваженості та оперативності в прийнятті рішень. Головний офіс Банку Богуслав знаходиться в місті Києві, з якого Банк впевнено крокує в регіони України. На протязі 2012 - 2013 років Банк планує здійснювати діяльність на території м. Києва, Київської області та у частині промислово розвинутих міст України : Чернігів, Одеса та інші.

Діяльність ПАТ «Банк Богуслав:

- вивчення документів та матеріалів, що надходять до

юридичної служби ПАТ «Банк Богуслав» , та надання відповідних правових висновків і рекомендацій;

- безпосередніх перевірок за дорученням керівництва

ПАТ «Банк Богуслав» та з власної ініціативи в структурних

одиницях банку стану дотримання законності та виконання власних

нормативних актів банку, надання методичної і практичної допомоги з

цих питань;

- участі в розробленні та вдосконаленні нормативних актів

ПАТ «Банк Богуслав», законодавчих актів, що регулюють

банківську діяльність;

- представництва за відповідним дорученням інтересів

ПАТ «Банк Богуслав» в судових та інших органах;

- реєстрації та систематизації законодавчих та нормативних

актів;

- проведення учбово-методичних заходів, поширення і

впровадження позитивного досвіду правової роботи.

1.2.Структура і управління пат «Банк Богуслав»

Начальник юридичного відділу:

1. Забезпечує додержання законності в діяльності підприємства і захист його правових інтересів.

2. Здійснює контроль за відповідністю вимогам законодавства проектів, наказів, інструкцій, положень та інших актів правового характеру, які готуються на підприємстві, а також у разі потреби бере участь у підготовці цих документів.

3. Вживає заходів щодо зміни або відміни правових актів, виданих з порушеннями чинного законодавства.

4. Готує висновки з правових питань, які виникають у процесі діяльності підприємства.

5. Забезпечує методичне керівництво правовою роботою на підприємстві, подання правової допомоги структурним підрозділам у претензійній роботі, підготування і передавання необхідних матеріалів до судових та арбітражних органів.

6. Представляє інтереси підприємства в суді, арбітражі, а також інших державних і громадських організаціях у процесі розгляду правових питань.

7. Очолює роботу з аналізу і узагальнення результатів розгляду претензій, судових і арбітражних справ, а також практики укладання і виконання договорів.

8. Розроблює пропозиції щодо усунення порушень договірної дисципліни в поставках продукції, виявлених недоліків і поліпшення виробничої і господарсько-фінансової діяльності підприємства.

9. Керує підготовкою матеріалів про розкрадання, розтрати, нестачі, випуск недоброякісної, нестандартної і некомплектної продукції та про інші правопорушення для передавання їх слідчим і судовим органам, вживає заходів щодо відшкодування збитків, заподіяних підприємству.

10. Бере участь у розробленні та здійсненні заходів щодо зміцнення господарського розрахунку, договірної і фінансової дисципліни, забезпечення збереження власності, в боротьбі з розтратами і розкраданнями.

11. Здійснює контроль за додержанням на підприємстві встановленого чинним законодавством порядку приймання продукції.

12. Готує висновки на пропозиції про притягнення працівників підприємства до дисциплінарної і матеріальної відповідальності.

13. Бере участь у розробленні умов та укладанні господарських договорів і контролює їх виконання, в підготовці та укладанні колективних договорів, а також у розробленні і реалізації заходів із зміцнення трудової дисципліни на підприємстві.

14. Організує ведення довідково-інформаційної роботи щодо законодавства і нормативних актів із застосуванням технічних засобів, з урахуванням чинного законодавства.

15. Керує роботою щодо зміни діючих або відміни таких, що втратили чинність, наказів та інших нормативних актів, виданих на підприємстві.

16. Забезпечує необхідну інформацію про чинне законодавство, а також організацію роботи з ознайомленням посадових осіб підприємства з нормативними актами, які стосуються їх діяльності.

17. Розроблює пропозиції щодо удосконалення господарсько-фінансової діяльності підприємства.

18. Забезпечує подання правової допомоги громадським організаціям на підприємстві, веде пропаганду правових знань.

РОЗДІЛ 2. Правові основи діяльності публічного акціонерного товариства «Банк Богуслав»